ЗИМНА ИСЛАНДИЯ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАБЛЮДАВАНЕ НА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ

ЗИМНА ИСЛАНДИЯ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАБЛЮДАВАНЕ НА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ

Кратко описание

Пътуването в Исландия през зимата има своите няколко съществени предимства. Като цяло цените са по-ниски, светлината (макар и за по-кратко през деня) е изключително наситена и някак мека (идеална за фотография) и на трето, но не последно място - има шанс да се види Северното сияние, заради което програмата включва специална екскурзия.

Има възможност и за екскурзия до активния вулкан Фаградалсфял на полуострова Рейкянес, недалече от столицата Рейкявик. Пътуването включва подробна разходка из исландската столица Рейкявик, един от най-красивите и уютни градове в Европа, Националния Парк Пингвелир; водопада Гулфос, Гейзир - един от най-мощните гейзери в Европа.

Един цял ден сме отделили на водопадите Селжаланфос и Скогафос, черния плаж Рейнисфяра и глетчера Солхеймайокул по южното крайбрежие на острова. По желание може да идем до термалните извори Наутхолсвик, Синята лагуна или Айсберговата лагуна Йокулсарлон. Може също да наблюдаваме китове.

Бележка: За самостоятелни туристи има възможност за организиране на пътуването около Нова Година.

Основна информация

Категория: Група с определени дати и български водач / Група без определени дати с български водач / Индивидуални и самостоятелни пътувания;

Период на пътуване: ноември - март (зимни месеци);

Дати: 07-12 декември 2024 за група с български водач;

Продължителност: 5 нощувки/6 дни (или по желание ако сте самостоятелни туристи);

Група: 5-7 човека;

Бележка: Възможно е да организираме това пътуване за самостоятелни туристи, без български водач, за дати удобни за вас.

Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети: 1,925 евро/човек (3,773 лева при курс 1,96 лева за евро) (група 7 човека); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и крайната цена.

Цена за група с български водач на определените дати: 1,565 евро/човек (група 7 човека); Ако групата е по-малка, цената съответно ще се увеличи леко.

Цената включва: 

Самолетни билети: София - Рейкявик -София (1);

Водачи: български водач;

Трансфери: трансфери от и до летището в Рейкявик;

Нощувки: 5 нощувки в хубав 3 звезди хотел в центъра на Рейкявик в стаи по двама човека с включена закуска;

Екскурзии: екскурзия за наблюдение на Северното сияние (3-5 часа); екскурзия до така наречения “Златен Триъгълник” (8.5 часа); екскурзия по южното крайбрежие на острова (10 часа);

Застраховки: застраховка "Помощ при пътуване" Баланс на Алианц.

Цената не включва:  обяди и вечери; допълнителни застраховки като например "Отмяна на пътуването"; допълнителни екскурзии (виж в края на програмата); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети с редовни авиолинии - Австрийските авиолинии и Луфтханза

Отиване: София 06.25 - Франкфурт 08.00; Франкфурт 11.15 - Рейкявик 14.10

Връщане: Рейкявик: 14.15 - Виена 21.25; Виена 23.55 - София 23.55;

Цена: 360 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

След сформиране на групата ще предложим и други варианта за полети до Рейкявик, включително и с ниско-тарифни авиокомпании.

Условия за влизане в страната във връзка с Ковид:

Исландия не налага рестрикции и няма условия за влизане в страната.

Програма

Ден 1 Пристигане в Исландия

Днес пристигаме в Исландия. Следва трансфер от летището до хотела в Рейкявик, столицата на острова. Нощувка в хотел в града, където ще са и всички останали нощувки по време на това пътуване.

Ден 2 Рейкявик; екскурзия за наблюдение на Северното Сияние

През зимата градът е особено очарователен на фона на снега, лавата и зимното небе.

Днес денят е посветен на столицата на Исландия - Рейкявик, най-големия град в Исландия и най-северната столица в света. Разположен е в югозападната част на страната, в залива Фахсафлоуи на Атлантическия океан. Ето някои от по-известните забележителности в исландската столица, които може да посетим - Църквата Халгримскиркя, Скулптурата Сън Вояжър - символа на града, Концертна зала „Харпа”, Перлан (Перлата) и много други. Ще се разхождаме бавно из града и неговите забележителности. Ще хапнем най-хубавата супа от лобстер, която сте яли в едно малко ресторантче до пристанището.

Вечерта е специалната екскурзия в търсене на Северното сияние (aurora borealis). Тя продължава между 3-5 часа. Пътува се до специални места, където няма светлинно замърсяване от столицата. Ако  тази вечер светлинното шоу не се появи, ще има възможност да се смени с друг ден. Затова сме планирали тази екскурзия първия ден, за да има възможност при лошо време (и съответно отмяна) да се проведе в някой от следващите нощи. Имайте предвид, че дори при хубаво време и съответно неотменена екскурзия, Северното Сияние може и да не се вижда съвсем добре. Това е природен феномен, който е трудно предвидим. Тази екскурзия е с малък бус и малък брой хора, не повече от 16 човека (повечето подобни екскурзии са с големи автобуси, над 40 човека, по няколко такива автобуса) с включени топли напитки и кафе, така че ще може максимално да се насладите на вечерта.

image

Ден 3 Златния триъгълник → Националния Парк Пингвелир, водопада Гулфос и Гейзир

Днес имаме еднодневна екскурзия до така наречения "Златен триъгълник". Ще посетим Националния Парк Пингвелир, място с характерен почти извънземен пейзаж, намиращо се под защитата на UNESCO. Това е също така и историческо място, тъй като тук е бил основан исландския парламент през 930 година.

Националният парк Пингвелир е известен с много ясно видимата граница между двете тектонически плочи - евразийската и северно-американската. Хората се разкрачват между двете скални маси за снимка…с единя крак в Америка с дргия в Европа. Това е на практика гребена на така наречения  средноатлантически хребет, който е част от най-голямата планина в света разположена по дъното на Атлантическия океан.

Продължавате към Гулфос или така нареченият “златен” водопад. Той се счита за най-впечатляващия в Исландия, тъй като водите на река Хвита се сгромолясват от височина 32 метра в дълбока пропаст.

Следва Гейзир - място богато на гейзери, от които извира вода на всеки няколко минути. В момента на изригването всички снимат като луди, други ръкопляскат. Нощувка в хотел в Рейкявик.

image

Ден 4 Водопадите Селяаландфос и Скогафос, черния плаж Рейнисфяра и глетчера Солхеймайокул

С друга екскурзия днес продължаваме покрай южния бряг на острова като първата спирка ще бъде водопада Селжаланфос. Ще се разходим зад водната стена на самият водопад - определено весело преживяване.

Продължаваме към водопада Скогафос, за който легендата разказва, че крие зад водите си несметни съкровища от древни времена.

Продължаваме към черния плаж Рейнисфяра, където ще се разходим сред скални образования, пещери и стръмни пропасти. Легендата разказва, че тези странни черни скали са всъщност тролове, които са се опитвали през ноща да стигнат до сушата откъм морето. Тъй като не им стигнало времето, слънчевата светлина сутринта ги замръзила в тези скални форми.

image

Последното място за днес е глетчера Солхеймайокул. Ще спрем съвсем близо до него и ще се разходим до самия му ръб.

Вечерта се прибираме обратно в Рейкявик и хотела.

Ден 5 Рейкявик; по желание - вулканичните чудеса на п-в Рейкянес, термалните извори Наутхолсвик, Синята лагуна, Наблюдение на китове или Айсберговата лагуна Йокулсарлон

Днес е свободен ден за разходка из града. По желание (и срещу допълнително заплащане) днес можем да организираме следните екскурзии:

Екскурзия до активния вулкан Фаградалсфял на полуострова Рейкянес и геотермалните полета на Селтун, недалече от столицата Рейкявик . Тази екскурзия включва ходене няколко километра по полета с лава. Около 80-90 евро на човек.

image

Синята лагуна - има няколко вида цени в зависимост какви услуги желаете. При запитване, ще предоставим подробна информация за пълния ценоразпис.

Наблюдение на китове - около 70-80 евро/човек;

Айсберговата лагуна Йокулсарлон (около 185 евро);

Ден 6 Отлитане за София

Днес летим към София (виж полетното разписание).

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Индивидуално/самостоятелно пътуване

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

След като получим запитването, ще получите безплатно от нас първоначално предложение с включен маршрут и други детайли (без бюджет или цена).

Ако ви хареса и желаете да осъществите пътуването, продължаваме с изготвянето на пакетна програма за Вашето пътуване → изготвяме подробен логистичен план с бюджет, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

image

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!