ПЪТЕШЕСТВИЕ  ПРЕЗ КЕРАЛА  В  ЮЖНА ИНДИЯ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ КЕРАЛА В ЮЖНА ИНДИЯ

Кратко описание

Това пътешествие ще ни отведе до Керала, едно от най-екзотичните кътчета в южна Индия. Започваме от главния град Кочи, след което продължаваме към градчето Муннар с множеството чаени плантации и красивите хълмове Кардамом. Ще видим Патупету - живописен язовир, разположен сред зелените хълмове, ще се мотаме по пазарите за чай, подправки и екзотични плодове. Продължаваме към Националния Парк Еравикулам, където ще имаме сафари за наблюдение на диви животни. Продължаваме към Алепей, "столицата" на водна Керала (Backwaters), основната забележителност на Керала. Ще плаваме по реката с типичните лодки-къщи два дни (с нощувка) от градчето Алепей до градчето Кумараком. От борда на къщата-лодка ще наблюдаваме живота на местните хора покрай каналите, както и пищната природа. Продължаваме към Ковалам - спокойно градче на брега на океана, където ще ходим на плаж. Ще посетим Тируванатапурам, един от най-интересните градове в Керала, където ще видим Срее Падманабхасвами - най-богато украсения хинду храм в света. Приключваме пътуването обратно в Кочи, от където летим за София.

Тази програма може да се съчетае с други наши маршрути в Индия или които може да да пропътувате отделно.

Основна информация

Дати: 1-10 декември 2024; Ако сте група от най-малко 5 или 6 човека, можем да организираме това пътуване по всяко време и дати удобни за вас.

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: 7-9 човека;

Цена за програмата в Керала, Индия + самолетните билети: 2,328 евро/човек (4,562 лв при курс 1,96 лева за евро). Ако цената на самолетните билети се промени, ще се промени и общата цена на пътуването.

Цена за програмата в Керала, Индия без самолетни билети: 1,395 евро/човек (група от 7 до 9 човека); Ако групата е по-малка от 7 човека, цената малко ще се повиши;

Цената включва: 

Самолетни билети София - Кочи (Индия) - София (Катарски авиолинии)(1);

Водачи: групата ще има български и местни водачи;

Транспорт: ще имаме специален малък бус само за нашата група;

Нощувки: 7 нощувки в хубави 3 звездни хотели с включени закуски;

Храна: всички закуски;

Входни билети: включени са входни такси за основните места;

Цената не включва: виза за Индия (2); обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети/полети с Катарските авиолинии

Отиване:

София 12.50 - Доха 18.30; Доха 01.35 - Кочи 08.30 (+1);

Връщане:

Кочи 03.45 - Доха 05.55; Доха 07.45 - София 11.50;

Цена: 933 евро/човек с включени всички такси. В момента на резервацията цената може да е различна.

(2) Виза за Индия

За индийска виза се кандидаства онлйн (e-Visa). Получвате специален документ по ел поща (Electronic Travel Authorisation (ETA). Пътувате до Индия с паспорта + ЕТА (виж по-горе) + билет за връщане. Цената е 25 долара (таблица с цените - https://www.indembsofia.gov.in/docs/1570006659Etourist_fee_final.pdf ).

След като групата се събере и пътуването се потвърди, ще предоставим допълнителна информация за кандидастването за виза.

Условия за влизане в Индия във връзка с Ковид

Ще бъде предоставена допълнителна информация.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в град Кочи, столицата на южно-индийския щат Керала

След пристигането на летището, ще имаме трансфер до хотела. В града ще се разходим в района на пристанището, където е старата част и основните атракции. Ще се изкачим до Крепостта, ще видим църквата "Свети Франциск", построена през 1503 година - най- старата европейска църква в Индия. Ще разгледаме и двореца Матенчери, построен от португалците, както и поругалската синагога. Почивка и нощувка в хотел.

Ден 2 Кочи - Муннар (4 часа път)

След закуската се отправяме с буса към градчето Муннар,  основано през 19 век.  По време на колониализма е било предпочитано място за почивка на британския елит.

Пътят е много живописен, минава покрай хълмовете Кардамом, където се намират много чаени плантации. Ще спираме за снимки, почивка или за чаша чай. След пристигане в града, се настаняваме в хотела и тръгваме на разходка.

Мястото е особено красиво, поради което често се избира като дестинация за сватбено пътешествие от младоженци от цял свят. Прекрасните гледки, спокойствие и приказна атмосфера допринасят за това усещане. Оставили сем повече време от програмата за това място.

image

Ден 3 Муннар

Днес отново сме в града. Ще посетим Матупету - живописен язовир разположен сред зелените хълмове. Ще се разходим из стария град Муннар с няколкото забелeжителности и множеството пазари за чай, подправки и редки плодове.

Продължаваме към Националния Парк Еравикулам, където ще имаме сафари за наблюдение на диви животни. Тук се намира най-високият връх на юг от Хималаите - Анамуд. Нощувка в хотел.

Ден 4 Мунар - Алепей - Кумараком (водната къща) (4-5 часа път с кола)

След закуската в хотела се отправяме към Алепей, "столицата" на водна Керала (Backwaters). Тук се качваме на типичната за този район водна къща- лодка (кетувалам), с която започваме нашето речно пътешествие от градчето Алепей до градчето Кумараком. Пътуването по каналите на Керала е най-интересната атракция на този район. Усещането за спокойствие и екзотика е неповторимо. От борда на къщата-лодка ще наблюдаваме живота на местните хора покрай каналите, както и пищната природа. Тези къщи-лодки са добре оборудвани с всичко необходимо за приятен престой. Ще нощуваме на лодката.

image

Ден 5 Алепей – Ковалам (5 часа път)

След приключване на пътуването с лодката-къща, се отправяме към Ковалам, спокойно градче на брега на океана. Настаняваме се в хубав хотел на плажа и …отиваме на плаж. Вечерта ще се разходим до Фара, ще видим и храма Парсурам, а после ще хапнем морска храна. Нощувка в хотела на плажа.

Ден 6 Ковалам - Тируванатапурам

След закуската се отправяме към град Тируванатапурам - един от най-интересните градове в Керала. Ще посетим храма Срее Падманабхасвами, най-богато украсения хинду храм в света. Ще се отбием и през селото Вели, където ще пием кафе на плаващите платформи. Ще посетим музейният комплекс Напиер, с особено богата колекция от археологически и исторически артефакти. Основан през 1984 година, той има 10 галерии с повече от 300 обекти за разглеждане.

Завършваме деня на плажа Шангумугхам с голямата бяла скулптура и великолепния залез. Нощувка в хотел в Ковалам.

image

Ден 7 Трансфер обратно в Кочи (6 часа)

След закуската в хотела имаме трансфер към Кочи, където ще продължим с разходките, ако не сме успели да видим нещо в деня на пристигането. Нощувка в хотел

Ден 8 Кочи

Днес е свободен ден за пазар, плаж или още забележителности в града. Трябва да напуснем хотела до 12.00. Трансфера към летището ще бъде към 24.00 вечерта днес. По желание може да резервираме допълнителна стая или стаи за почивка преди полетите. Тази допълнителна нощувка не е включена в цената.

Ден 9 Отпътуване от Керала

Днес летим обратно за София много сутрунта - 03.45. Необходимо е да бъдем на летището около 01.00 през ноща днес. Пристигаме в София по обяд днес.

Карта на маршрута

Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код: 
Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код:  TV15   при приключване на поръчката, за да се възползвате от отстъпката. Може да купите книгите директно от нашата ИК „Барака“.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!