ПЪТЕШЕСТВИЕ  В СЕВЕРНА  ИНДИЯ - ПРЕЗ  ЗЛАТНИЯ  ТРИЪГЪЛНИК  ДО  ЛАКНАУ И ВАРАНАСИ

ПЪТЕШЕСТВИЕ В СЕВЕРНА ИНДИЯ - ПРЕЗ ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК ДО ЛАКНАУ И ВАРАНАСИ

Кратко описание

Това пътешествие ще ни отведе до някои от най-интересните места в северна Индия - Делхи, Джайпур, Агра (Тадж Махал), Лакнау и Варанаси (Бенарес). Започваме с индийската столица и най-интересните й забележителности като Червената крепост, Индийската порта Храма Суаминарян Акшардан (най-големия Хинду храм в света) и други. Следва Джайпур с Крепостта Амер, астрономическия комплекс Джантар Мантар и всички други по-основни забележителности на столицата на Раджастан.

Продължаваме към Агра с крепостта Агра и Тадж Махал. От там се отправяме на изток към град Лакнау, столицата на щата Утар Прадеш, забележителен с прекрасната архитектура от Моголската и Британската епохи, като например комплекса Бара Имамбара (1784 г.), двореца Чота Имамбара (1838) и други.

Пристигаме във Варанаси с неговите около 2000 храма и над 100 гхата (стълби водещи към водите на Ганг). Оставили сме достатъчно време за обиколки из този уникален град. С вътрешен полет се прибираме в Делхи, от където летим обратно за София.

Основна информация

Дати: 15-24 октомври 2024; Ако сте група от най-малко 5 или 6 човека, можем да организираме това пътуване по всяко време и дати удобни за вас.

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Група: 7-9 човека;

Цена за програмата в северна Индия + самолетните билети: 2,085 евро/човек (3,086 лв при курс 1,96 лева за евро). Ако цената на самолетните билети се промени, ще се промени и общата цена на пътуването.

Цена за програмата в северна Индия без самолетни билети: 1,395 евро/човек (група от 7 до 9 човека); Ако групата е по-малка от 7 човека, цената малко ще се повиши;

Цената включва: 

Самолетни билети за международните полети: София - Делхи -София (виж цената с включени международни полети);

Водачи: групата ще има български и местни водачи;

Транспорт: ще имаме специален малък бус само за нашата група; вътрешен полет от Варанаси до Делхи;;

Нощувки: 8 нощувки в хубави 4 звездни хотели с включени закуски (2);

Храна: всички закуски;

Входни билети: включени са входни такси за основните места, които посещаваме;

Цената не включва: виза за Индия (3); обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети/полети с Турските авиолинии:

София 15.25 - Истанбул 16.50; Истанбул 20.15 - Делхи 04.40;

Делхи 06.20 - Истанбул 10.40; Истанбул 13.20 - София 14.35;

Цена: 690 евро/човек с включени всички такси. В момента на резервацията цената може да е различна.

(2) Хотели

Ibis Gurgaon Golf Course Road - An Accor Brand

Umaid Bhawan - A Heritage Style Boutique Hotel

Radisson Hotel Agra

Fairfield by Marriott Lucknow

HOTEL DOLPHIN GRAND

(3) Виза за Индия

За индийска виза се кандидаства онлйн (e-Visa). Получвате специален документ по ел поща (Electronic Travel Authorisation (ETA). Пътувате до Индия с паспорта (6 месеца валидност от датата на връщане в България) + ЕТА (виж по-горе) + билет за връщане. Цената е 25 долара. Ние уреждаме визите.

Условия за влизане в Индия във връзка с Ковид

Ще бъде предоставена допълнителна информация.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Делхи (Индия)

След като пристигнем, ще имаме трансфер до хотела и кратка почивка. Днес ще разглеждаме индийската столица. Тук изброяваме част от забележителностите, които може да посетим - Червената крепост, Индийската порта (административния център на Делхи); Минарето Кутаб (най-високата кула в Индия); Храма Суаминарян Акшардан (най-големия Хинду храм в света); Лотусовия храм и пазара Чандани - един от най-екзотичните пазари в света. Нощувка в хотел в Делхи.

image

Ден 2 Джайпур

Днес пътуваме към Джайпур, столицата на Раджастан.

По-долу са изброени някои от основните места за посещение в Джайпур, като част от тях ще посетим днес до края на деня, а другите на следващия ден.

Крепостта Амер се намира на около 4 км от града, разположена на един хълм. Тук най-характерни са архитектурните елементи в типичен Хинду стил. Мястото е прекрасно и много интересно и това го прави един от най-важните туристически обекти в Индия. От крепоста се вижда езерото Маота.

Джантар Мантар е астрономически комплекс с инструментариум. Обсерваторията се състои от 14 главни геометрични инструменти за измерване на времето, предсказване на слънчеви затъмнения, следене движението на зведите и за още доста други астрономически задачи.

Хауа Махал е прекрасен дворец в Джайпур, построен през 1799. Веднага ще забележите десетките малки прозорчета направени с цел знатните дами обитаващи двореца да могат да наблюдават тълпата отвън без да бъдат обезпокоявани.

image

Ден 3 Джайпур - Агра

Днес преди обяд разглеждаме забележителностите, които не сме успели да разгледаме предишния ден. Следва трансфер до Агра, където ще нощуваме.

Ден 4 Агра - крепостта Агра

Първата ни спирка днес е крепостта Агра, построена в типичен индийски архитектурен стил. Ще посетим и “малкият” Тадж Махал.

Късния следобед отиваме на специално място от където ще ни се открие гледка към мавзолея Тадж Махал. Идеята е да останем там до залез слънце за хубави вечерни снимки.

image

Ден 5 Агра - Лакнау

Сутринта ще посетим емблемата на Индия- Тадж Махал построен от монголския владетел Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал е смятан за най-бляскавия паметник на монголската архитектура - стил, съчетаващ ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 година е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Днес продължаваме с буса към град Лакнау, столицата на щата Утар Прадеш.

Нощувка в Лакнау.

Ден 6 Лакнау

Тук ще разгледаме прекрасната архитектура от Моголската и Британската епохи, като например комплекса Бара Имамбара (1784 г.), двореца Чота Имамбара (1838) и други. В града има десетки подобни монумента. Ще разглеждаме колкото ни стигне времето и силите. Нощувка в Лакнау.

image

Ден 7 Трансфер до Варанаси (Бенарес)

Днес продължаваме с буса от Лакнау към Варанаси. Настаняваме се в хотела и започваме обиколка на града. Ще разгледаме каквото успеем; продължаваме с разходките на следващия ден. Нощувка в хотел във Варанаси

Марк Твен пише: „Бенарес е по-стар от историята, по-стар от традицията, по-стар дори от легендата и изглежда двойно по-стар от всички тях взети заедно”.

Ден 8 Още Варанаси; Вечерен полет до Делхи

В града има около 2000 храма и над 100 гхата (стълби водещи към водите на Ганг). Повечето гхатове са за къпане, но някои са за кремации. Тук се намира един от дванадесетте храма Джьотирлингам в Индия (където бог Шива се почита под формата на „Лингам от светлина“). Просто ще ходим из града и ще го изследваме.

Вечерта имаме полет към Делхи.

image

Ден 9 Обратен полет към София

Днес летим към Истанбул и София

Карта на маршрута

Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код: 
Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код:  TV15   при приключване на поръчката, за да се възползвате от отстъпката. Може да купите книгите директно от нашата ИК „Барака“.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super