ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЯПОНИЯ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЯПОНИЯ

Кратко описание

Програмата ни в Япония включва някои от най-известните места в страната. Съобразена е с есенния сезон - по-малко валежи и тайфуни, повече ясно небе и изобилие от ярки есенни цветове на листа и дървета. Пътуването ще започне от столицата на Япония, Токио и нейните основни забележителности, за който сме отделили 2 дни. Цял ден ще отделим на Хаконе, един от най-красивите планински райони в Япония, особено есента. Ще направим пълната обиколка на района, като ще сменим поне 5 превозни средства - високопланинска железница (единствената в Япония), зъбчата железница, лифт, кораб и автобус. Топ атракцията тук е езерото Ашиноко, което ще пресечем по цялата дължина с корабче, както и Хаконе Гео Парка - район на изгаснал вулкан, който обаче продължава да изпуска серни газове. От тук ще видим и вулкана Фуджи (ако е ясно времето).

С влак-стрела ще пътуваме до Хирошима, където ще посетим мемориала в чест на загиналите от атомните бомби, ще се разходим по покритата търговска улица Хондори. Ще стигнем до град Такехара, известен като "малкото Киото" на Хирошима заради добре поддържаните си сгради, датиращи от периода Едо (1603-1867). Един цял ден сме отделили и на магичния остров Мияджима с най-известните забележителности там - храмът Итсукушима и портата към него. Ще се качим на планината Мисен, до специална наблюдателна платформа с кафене с панорамен лифт. От там ще се насладим на 360 градусова панорама към залива на Хирошима и прилежащите острови.

Ще отделим достатъчно време и на старата японска столица Киото с неговите Сребърен и Златен павилиони, Философския път и градините Хожо, храма Тофуку-жи, известния Гион - кварталът на гейшите в миналото, храма Ясака с прилежащия парк, Уличката Ханами - кожи, която води до културния център Гион Корнер и други.

Друг ден сме отделили и на най-старата столица на Япония - Нара, която през този сезон е особено красива с многобройните си паркове, градини и храмове. Още един ден сме отделили и на Осака с района около залива, един от най-големите аквариуми в света и още няколко известни забележителности. Връщаме се обратно в Токио, от където летим обратно за София.

Всички снимки и видео са от наши пътувания до Япония.

Основна информация

Период на пътуване: есен;

Дати: 27.09-10.10.2024;

Продължителност: 11 нощувки/14 дни;

Група: 8 човека;

Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети: 3,730 евро/човек (7,310 лева при курс 1,96 лева за евро) (група 8 човека); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и крайната цена.

Цена за група с български водач на определените дати без самолетните билети: 2,680 евро/човек (група 8 човека); Ако групата е по-малка, цената съответно ще се увеличи леко.

Цената включва:

Самолетни билети: София - Токио -София (1) (виж цената с включени самолетни билети);

Водачи: български водач;

Трансфери/транспорт: специална карта за ползване на ЖП транспорт в Япония, включително влак-стрела;

Нощувки: 11 нощувки в хотели 3 звезди звезди в стаи по двама човека с включена закуска;

Цената не включва:  обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); транспорт в градовете, който не се покрива от ЖП картата, която е включена в цената (в програмата са отбелязани тези места); билети за музеи и атракции; разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети с редовни авиолинии :

Отиване:

София 18.40 - Варшава 19.35; Варшава 22.500 - Токио Нарита 18.35 (+1);

Връщане:

Токио Нарита 22.35 - Варшава 06.00; Варшава 10.50 - София 13.55;

Цена: 1,050 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна. След сформиране на групата може да предложим алтернативни маршрути и цени, ако са по-изгодни от този тук.

Програма

Ден 1/ 27 септември 2024 Полет от София

Днес летим от София (виж разписанието).

Ден 2 / 28 септември 2024  Пристигане в Токио

Днес вечерта пристигаме в Токио (виж разписанието). С влакчето ще стигнем до хотела, настаняваме се, почивка и нощувка в хотела.

image

Ден 3 / 29 септември 2024 Токио

Два дни ще обикаляме из Токио. По-долу са представени някои от местата, които ще посетим, но програмата може да бъде променяна в зависимост от желанията на участниците.

Ще посетим градините Хама Рикую, които са особено впечатляващи през есента. Разположени по брега на залива Токио, притиснати от всички страни от небостъргачи. Градините са образец на най-изящна японска ландшафтна архитектура и градинско майсторство.

Продължаваме към пристаните Такешиба. Мястото е прекрасно за разходка и почивка с красиви гледки към залива, небостъргачите и една от най-известните забележителности на града - Мостът на Дъгата. Идеално местенце за фотография.

Качваме се на футуристичния влак Юрикамоне, за да стигнем до остров Одайба. Ще минем през едни от най-впечатляващите урбанистични пейзажи не само в Токио, но и в света. Билетът е 350 йени и не се покрива от картата за транспорт, която ще имаме.

Ще слезем от влакчето на гарата Дайба на острова Одайба. Ще се разходим по алеята покрай канала; ще видим репликата на статуята на свободата. Има аква парк, плаж, но най-вече огромни футуристични сгради. Нощувка в Токио.

image

Ден 4/ 30 септември 2024 Токио

Продължаваме с разходките из Токио

Шибуя е място за купон, мода и всичко което се смята за модерно към момента. Тук е прочутото кръстовище, известния магазин Шибуя 109, както и статуята на вярното куче Хачико, което 9 години след смъртта на стопанина си продължавало да го чака на това място.

Ще се разходим през един от най-представителните райони на Токио - Шинджуко, с множество небостъргачи, хотели и правителствени сгради. Тук се намира и най-високото кметство в света, което дълги години е било и най-високата сграда в света. Един бърз асансьор ще ни отнесе на 45 етаж, където има кафене и посетителски център, от където ще се насладим на Токио от високо. Входът е безплатен, а панорамата великолепна.

image

Ще се разходим из Асакуса с едноименния храм, построен през 1649 година. В същия район отвъд реката се вижда архитектурен комплекс от няколко сгради оформящи внушителен архитектурен ансамбъл. Тук се намира и най-високата сграда в света - Токио Скай Трее.

Съвсем наблизо е Парка Сумида, разположен по брега на едноименната реката, известен с вишневите си дървета.

Ще отидем до Акихабара, известен като електрическия град Акихабара. Ще се отбием през историческия район Голдън Гай- малки улички с множество барове. Това място е остатък от миналото на Токуо.

image

Приготвили сме и няколко изненади.

Местата споменати по-горе може да бъдат посетени не в реда на тяхното описание тук.

image

Ден 5/ 1 октомври 2024 Токио Хаконе - приказната планинска Япония

Едно от най-красивите места в Япония за посещение през есента е района на Хаконе, на около 120 км от Токио. Изключителна природа, гори езера и…вулкана Фуджи, който може да видим от тук, ако имаме късмет (обикновено е потънал в мъгла). През есенния сезон гората е обагрена в прекрасни цветове. Ще направим пълна обиколка на района, като ще сменим поне 5 превозни средства -  високопланинска железница, зъбчата железница, лифт, кораб и автобус.

image

Топ атракцията тук ще бъде езерото Ашиноко, което ще пресечем по цялата дължина с корабче. Именно от тук ще имаме шанса да видим Фуджи. По пътя ще спрем в Хаконе Гео Парка - изгаснал вулкан, който обаче продължава да изпуска серни газове. Пейзажите са извънземни. Тук ще се возим и на единствената високопланинска железница в Япония.

image

Бележка: транспортът до Хаконе се покрива частично от картата, която ще имаме и която е включена към общата цена. Ще е необходимо доплащане от около 3,500 до 4,000 йени за лифта, зъбчата железница, корабчето и автобуса с които се прави тази пълна обиколка. Възможно е да се отиде само до езерото езерото Ашиноко с изгледа към Фуджи, като затова цената ще е около 1,000 йени. Горните цени подлежат на потвърждаване малко преди тръгването за Япония.

Вечерта се прибираме в хотела в Токио.

image

Ден 6/ 2 октомври 2024  Пътуване към Хирошима

Сутринта взимаме скоростен влак и за около 6 часа стигаме до Хирошима, на 900 км южно от Токио. След като се настаним в хотела ще се разходим из града, който е един от най-красивите в Япония. Ще минем по търговска улица Хондор, ще опитаме от известното местно ястие Окономияки. Нощувка в Хирошима.

image

Ден 7/ 3 октомври 2024 Хирошима - град Такехар или "малкото Киото" на Хирошима

Сутринта ще отидем до град Такехара,  известен като "малкото Киото" на Хирошима заради добре поддържаните си сгради, датиращи от периода Едо (1603-1867). Разположен на около час и половина източно от град Хирошима на брега на вътрешно море Сето, районът е близо до плажове, горещи извори и острови.

Бележка: възможно е да има малко доплащане за автобус, билета за който не е част от картата, която е включена в цената.

Следобед се прибираме в Хирошима, за да посетим мемориала посветен на жертвите на атомните бомбардировки през 1945 година. Разрушеният район е бил политическото и икономическото сърце на града. Това е причината пилотът на самолета с бомбата да се насочи именно към тази част. 4 години по-късно е било взето решение районът да не бъде възстановяван, а да бъде построен мемориален парк.

Най-важната част от Парка е музеят. Експозицията разказва основно за събитията на 6 август, денят на бомбардировката. Нощувка в Хирошима.

Ден 8/ 4 октомври Остров Мияджима

С регионален влак (30 мин) и фери (10 мин) стигаме днес до остров Мияджима (билетите са включени в картата). Природата тук е великолепна, особено есента, когато гората в планината Мисен се обагря в най-различни цветове.

Казват, че това е един от най-красивите острови в Япония. Официално се нарича Итсукушимa, но повечето хора го знаят като Мияджима, което на японски означава храмов остров. Това е заради най-важната забележителност там - храмът Итсукушимa и портата към него, която се вижда още от ферибота.

image

Смята се, че тази порта е един от най-забележителните паметници в Япония. Масивна е, оранжева, построена над водата в близост до брега, подобно на храма Итсукушимa. Когато има отлив може да се прецапа до нея и да се разгледа отблизо. Целият залив при отлив, заедно с портата са едно от най-сниманите места в Япония.

На острова има много сърнички, които не се страхуват от хора, а си взимат храна направо от ръцете им. На островчето има пазар, където може да се опита превъзходна морска храна.

Една от най-важните атракции на острова е планината Мисен. До специална наблюдателна платформа с кафене и инфо център в близост до върха на тази планина се стига с панорамен лифт.

Самата платформа предлага 360 градусова панорама към залива на Хирошима и прилежащите острови. Kазват, че това едно от местата с най-добра гледка в Япония. (билетите за лифта не са включени в общата цена). На връщане може да се разходим надолу и да стигнем директно до националния парк Момижидани, от където тръгва и лифта нагоре. За любителите на трекинга в тропически гори и планини има няколко маршрута, от които може да изберем.

image

Транспортът до и от острова се покрива от картата, която е включена в цената.

Ден 9/ 5 октомври От Хирошима до Киото, стария имперски град

Днес взимаме влак-стрела до Киото, столица на Япония за повече от 1000 години. Ще пристигнем малко преди обяд. Настаняваме се в хотела и тръгваме на обиколка из стария град.

Ще се разходим из известния Гион - квартала на гейшите и на миналото. Това е историческото сърце на Киото. Ще се отбием през храма Ясака, един от най-известните храмове в града, основан преди около 1350 години. Ще се разходим из градините около него.

Продължаваме разходката по една от най-известните улици - Ханами-кожи. В дъното на уличката се намира културния център Гион. Всяка вечер за туристите има представления, които демонстрират някои от по-важните японски културни традиции като чаена церемония, икебана, танцово изкуство  и други. Ако групата желае, може да се организира посещение на такова представление (цената е около 2,500 йени, но подлежи на препотвърждение малко преди пътуването). Нощувка в Киото.

image

Ден 10/ 6 октомври 2024 Киото

Днес ще отидем до Сребърния павилион, Зен будистки манастир в полите на източните планините. Освен павилиона, ще разгледаме още няколко храма и една уникална суха пясъчна градина.

От сребърния павилион поемаме по така наречения Философски път, който продължава до храма Нанзенжи. Това е два километрова пътека, виеща се покрай канал, минаваща през няколко храма, малки кафенета и сувенирни магазинчета. Мястото и пътеката са разкошни.

След края на пътеката продължаваме към Хожо - каменните си градини, които често са оприличавани на тигри и техните малки, пресичащи река. Интересен обект тук е странен акведукт, който ги пресича почти изцяло.

image

Ще посетим и златният храм.

Ще се разходим до един от известните пазари -  Нишики, колоритно място с огромно разнообразие от рибни продукти и ястия от морски дарове. Не случайно го наричат “Кухнята на Киото”. Пазарът е за любители и познавачи на японската кулинария, тъй като тук могат да се намерят редки продукти. Всичко или почти всичко на този пазар е местно производство. Нощувка в Киото.

Ден 11/ 7 октомври 2024 Нара - старата столица на Япония

Есента в най-старата столица на Япония - Нара е прекрасна. Ще прекараме доста време в изследване на огромния Парк, в който се намират някои от най-известните храмове на града, както и прекрасните зен градини.

Със сигурност ще посетим три от най-важните места в Нара: Храмът Тодайжи  с Голямата зала на Буда - най-голямата в света дървена сграда. Тя е дом на и най-голямата бронзова статуя на Буда в Япония (Дайбутсу). Ще се разходим до Исуен, великолепна зен градина - образец на японското градинарско изкуство. Ще посетим и Касуга Тайша - един от най-известните храмове в Япония - доста особено, някак мрачно, тайнствено, но същевременно приказно място, особено есента.

Останалата част от деня ще се разхождаме из Парка или другите места за разходки в Нара. Вечерта се прибираме в Киото.

image

Ден 12/ 8 октомври 2024 Киото - Осака

Сутринта ще пътуваме до Осака. След като се настаним в хотела, тръгваме на разходка из града. Ще посетим района около залива, където са съсредоточени някои от най-интересните места в града, като огромния аквариум - Каиюкан (Kaiyukan). Може да вземем корабче, което да ни разходи из залива за около 45 мин (цената не е включена в общата цена). Тук се намира един от най-големите паркове за забавление -  Universal Studios Japan, който също може да посетим.

Градът предлага огромно разнообразие от забавления и интересни места. Ще има възможност за избор. Нощувка в хотел в Осака.

Ден 13/ 9 октомври 2024 Осака - Токио

Днес ще имаме още малко време за Осака. След това взимаме влака за Токио (около 3 часа), като трябва да сме на летището около 3 часа преди вечерния полет (виж разписанието).

Ден 14/ 10 октомври 2024 пристигане в София

Днес пристигаме в София (виж разписанието).

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super