ДЪЛЪГ УИКЕНД В КОСОВО С ДЖИПОВЕ И ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД ПРЕЗ ПРОКЪЛНАТИТЕ ПЛАНИНИ

ДЪЛЪГ УИКЕНД В КОСОВО С ДЖИПОВЕ И ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД ПРЕЗ ПРОКЪЛНАТИТЕ ПЛАНИНИ

image

Кратко описание

Акцент на това пътуване до Косово е пешеходния преход през така наречените “Прокълнати” Планини в Националния Парк Prokletije (Проклети) в западно Косово, до границата с Черна Гора. Пешеходният преход е с продължителност от около 4-5 часа със спирките за снимане и хапване и е на височина от около 1500 м до към 1900 м. Нивото на трудност е средно - преходът не е труден и не изисква екипировка или тренинг. Ако не желаете да ходите, може да изчакате групата в хубавото ресторантче в началото на пътеката с прекрасни изгледи към планините.

На път за планината ще минем с колите през един от най-дългите (25 км), живописни и дълбоки (около 1000 м денивелация) каньони в Европа - Ругова. Това ждрело е основна забележителност в Косово и е наистина впечатляващо. В каньона има великолепен ресторант, където предлагат планинска пъстърва и прекрасни гледки към реката Бистрица. Тук ще обядваме.

В Косово ще видим още: стария град Призрен с неговата крепост, джамии и църкви, Високи Дечани - сръбска православна обител, защитена от ЮНЕСКО и КФОР, град Пея - основното населено място в подножието на Прокълнатите Планини (има страхотна бира с това име), разходка в пещерата “Спящата красавица” (около час и половина до два с лека степен на трудност и водач), водопада до пещерата, както и Прищина за кратко, преди да се отправим обратно към София. Нощувките са в хубави хотелчета в Призрен и Пея. Възможно е да уредим нощувка и в малко планинско хотелче в подножието на планините. Тръгването е от София и Варна. Тръгваме в петък сутринта от София и се връщаме в неделя по-късно вечерта отново в София.

Минимален задължителен брой места за посещение: Прокълнати” Планини в Националния Парк Prokletije (Проклети); каньона Ругова, градовете Призрен и Пея с техните стари части и забележителности; за кратко Прищина; пещерата “Спящата красавица”.

image

Основна информация

Дати: 27-29 Септември 2024 (петък, събота и неделя);

Продължителност: 2 нощувки/3 дни;

Срок за записване: поне 4 седмици преди датата на пътуване или до свършване на местата;

Група: 6 участници; Ако групата е по-малка, цената леко ще се увеличи; Възможно е групата да се увеличи до 9 човека (още един джип);

Цена за програмата в Косово: 695 лв/човек;

Цената включва:

Водач: двама български водачи и шофьори за определените дати;

Нощувки: 2 нощувки в малки хубави хотели в Призрен и Пея с възможност за втората нощувка в планински хотел. Стаи по двама човека.

Транспорт: транспорт с два джипа (по 3-ма човека в джип); всички такси, паркинги и други разходи свързани с пътуването през границите;

Цената не включва:

Храна: закуски, обяди и вечери.

Застраховки: застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН);

Билети и такси: Билети и такси за музеи и природни забележителности;

Бележки:

За участниците в групи с определени дати, подробна програма ще бъде предоставена заедно с документите за пътуване след сформиране на групата.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуално/самостоятелно пътуване

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

След като получим запитването, ще получите безплатно от нас първоначално предложение с включен маршрут и други детайли (без бюджет или цена).

Ако ви хареса и желаете да осъществите пътуването, продължаваме с изготвянето на пакетна програма за Вашето пътуване → изготвяме подробен логистичен план с бюджет, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!