КУЛТУРА  И  СКИ  ПРЕЗ ЗИМАТА В КИРГИЗСТАН

КУЛТУРА И СКИ ПРЕЗ ЗИМАТА В КИРГИЗСТАН

Кратко описание

Това пътуване е съчетание на богатата киргизска култура с възможност за каране на ски в Тяншан, Киргизстан.

Акцент на пътешествието ще бъдат няколкото екстравагантни места за каране на ски в планината Тяншан, която заема голяма част от страната. Ще имате възможност да карате ски/сноуборд в различни зимни курорти по време на цялата обиколка. Ски курортите са приятни, а пистите дълги и хубави, на повече от 3000 м.н.в..

Включили сме няколко от най-интересните клутурни обекти, както и цялостна обиколка на езерото Исък Кул. Ще разгледаме подробно столицата Бишкек и националния парк Ала Арча, който се намира на около 40 км от Бишкек с върхове над 6000 м. Ще посетим още Кулата Бурана (ЮНЕСКО), важен обект от “’Пътя на коприната”. По време на обиколката на езерото Исък Кул ще разгледаме два от големите градове - Каракол и Боконбаево, както и няколко природни обекта - каньоните Йети Огуз и Сказка.

Ще има още възможност за каране на моторни шейни по снега, ще наблюдаваме демонстрация на лов с орел, а също и как се строят традиционните киргизки юрти.

Нощувките са в малки приятни хотелчета или в къщи за гости, където пък ще си общуваме с местните и ще хапваме домашна храна. Освен групата за определени дати е възможно да организираме пътуването и за самостоятени туристи.

image

Основна информация

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати /Самостоятелни туристи

Дати: 17-26 март 2023 (за група с български водач); Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. Възможно е да организираме това пътуване за индивидуални туристи, без български водач за удобни за вас дати.

Група: минимум 4/5 участника - максимум 7/8 участника; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. Възможно е да организираме това пътуване за индивидуални туристи, без български водач.;

Обща цена на програмата в Киргизстан и самолетни билети: 2,250 евро/човек (4,410 лева при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата в Киргизстан: 1,630 евро на човек (група от 7 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 8 нощувки/10 дни;

Цената включва: самолетни билети София - Бишкек - София (1); български водач; местен водач/шофьор; транспорт с климатизиран бус само за нашата група; 3 нощувки в хотел 3 звезди в Бишкек (двама човека в стая с бани и тоалетни); 2 нощувки в къщи за гости/малки хотелчета в Каракол (двама човека в стая с бани и тоалетни); 1 нощувка в къща за гости/малко хотелче в Жиргалан (двама човека в стая с бани и тоалетни); 1 нощувка в къща за гости/малко хотелче в Боконбаев (двама човека в стая с бани и тоалетни); ски карти; всички входни билети за забележителности; всички закуски и 4 вечери; застраховка "Помощ при пътуване" Класик на Алианц, включително при заболявания свързани с Ковид.

Цената не включва: обядите и 3 вечери; входни билети за музеи (сумите са малки); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването”; наем на ски екипировка; разходи от личен характер.

Екипировка: Няма да бъде необходима специална екипировка. Ски екипировка може да се вземе под наем от местата за каране на ски. Списък с препоръчителни вещи, както и подробен инструктаж ще бъдат предоставени след сформиране на групата и потвърждаване на пътуването.

(1) Полети

А) Полети с Турските авиолинии София - Бишкек - София:

Отиване: София 16.00 - Истанбул 18.25; Истанбул 01.20 - Бишкек 09.15;

Връщане: Бишкек 07.20 - Истанбул 10.15; Истанбул 13.20 - София 14.35;

Цена: 620 евро/човек. В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание.

Б) Възможни са полети от истанбулското летище Сабиха → Истанбул-Бишкек-Истанбул, които обикновено са около 2 пъти по-евтини от полетите на Турските авиолинии от София. Ако желаете тези полети, ние ще уредим самолетните билети, както и билети до Истанбул от мястото, където живеете.

Условия за влизане в Киргизстан по отношение на Ковид: Киргизстан не изисква документи за ваксинация или ПСР тестове.

Виза за Киргизстан не е необходима.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Бишкек (Киргизстан)

Днес рано сутринта пристигаме в Бишкек, столицата на Киргизстан. Имаме трансфер от летището до Бишкек (30 мин). Следва почивка и разходки из столицата. Нощувка в нашето хотелче в Бишкек.

Ден 2 Бишкек - Чункурчак - Бишкек

След закуската в хотелчето се качваме на бус само за нас. Той ни закарва до ски куророта Чункурчак, където ще карате половин ден. Следобяд ще се разходим из националния парк Ала Арча. Връщане в Бишкек за нощувка.

image

Ден 3 Бишкек - Каракол

Днес се отправяме на изток към Град Каракол. Намира се на най-източния бряг на езерото Исък Кул. Ще се движим по северното крайбрежие. По пътя ще посетим Кулата Бурана (ЮНЕСКО). Тя е построена през 10-11 век и е представлявала важна спирка по “Пътя на коприната”. Има малък музей, който ще разгледаме. Нощувка в Каракол.

Ден 4 Ден за ски

Днес денят ще е посветен основно на ските. След закуска с бусчето ще отидем до близкия ски курорт. Там ще имате на разположение почти цял ден за каране. Връщане в Каракол късния следобяд. В града ще посетим Дунганската джамия и голямата Руска Православна църква. Вечеря при местно дунганско семейство. Нощувка.

Ден 5 Каракол - Жиргалан

След закуска се отправяме към красивата долина Жиргалан. Днес отново ще имате на разполежение почти цял ден за ски. Вечеря и нощувка в къща за гости.

image

Ден 6 Жиргалан

Днес е предвиден цял ден за ски, каране на моторни шейни и други снежни забавления… Отново нощувка в къщата за гости.

Ден 7 Жиргалан - Боконбаев

След закуската тръгваме с буса по южното крабрежие на езерото Исък Кул. По пътя ще спрем на минералните и горещи извори Ак Суу, където ще порелаксираме в басейните. Продължаваме с буса към планините и по точно към каньона Йети Огус, където ще спрем за кратка разходка. Следващата спирка е каньона Сказка, където ще се разходим сред причудливите скалните формации от червена глина. Ще вечеряме и нощуваме при местно семейство в Боконбаев.

Ден 8 Боконбаев - Бишкек

Днес преди обяд ще спрем на специално място, където ще наблюдаваме демонстрация на лов със орел. Следва и демонстрация на конструирането и монтирането на традиционната за киргизите юрта. Продължаваме към Бишкек. Вечерта нощувка в нашето хотелче.

image

Ден 9 Отлитане за Истанбул и София

Днес рано устринта са полетите обратно към Истанбул и София.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!