ПЪТЕШЕСТВИЕ  В  ЛАДАК (МАЛКИЯ  ТИБЕТ), ИНДИЯ

ПЪТЕШЕСТВИЕ В ЛАДАК (МАЛКИЯ ТИБЕТ), ИНДИЯ

Кратко описание

Ладак е мястото, където човек може все още да се докосне до автентичния Тибет. Ладакците и тибетците, будистките манастири и драматичната природа са причините да организираме това пътешествие в тази част на индийските Хималаи. Летим от Делхи към столицата на района град Ле (3,524 м). В града ще видим Шанти ступа и стария дворец, ще се разходим през екзотични пазари, ще хапнем тибетски манджи, но основната ни задача е да се аклиматизираме към височината, поради което сме предвидили 3 нощувки в Ле.

Около Ле ще изследваме долината на река Инд. Ще посетим манастирите Тикси, Стагна, Ликир и Хемис. Ще се отбием през най-стария манастир Алчи, селото Калци и ще минем през двата високи прохода Фоту Ла (4,108 м) и Зожи Ла (3,528 м), част от Голямата Хималайска Стена. Ще стигнем до селото Ламайру (3,510 м), известно с манастира и драматичната природа наоколо, причина хората да го сравняват с лунен пейзаж. Ще минем през планинския масив Занскар.

Продължаваме на север към Долината Нубра (Долината на цветята), като ще преминем през прохода Кардунгла (5,400 м), един от най-високите в света, през които могат да минават моторни превозни средства. Тук са известните сребристи пясъчни дюни край селото Хундер, където ще яздим камили. Ще спрем за малко в административната столица на долината - селото Дискит, като особено забележителен е едноименния манастир с огромната статуя на Буда. Нощуваме в разкошен тих лагер в палатки с големи удобни легла и баня и тоалетна вътре в палатката (2 нощувки).

Продължаваме още на север до селото Туртук, като пътя минава през някои от най-драматичните хималайски пейзажи не само в Ладак, но и в цяла Индия.

Продължаваме пътешествието към соленото езеро Пангонг, най-високото подобно в света (4,250 м). Спим в хубав лагер на брега на езерото в готови големи палатки с умивалня и тоалетна вътре в палатките.

Пътешествието ни продължава през прекрасни планини, каньони и долини към езерото Тсо Морири, най-голямото в Ладак (дълго 28 км и 8 км широко). Тук е тибетското село Корзок с уникалния стар манастир.

На път обратно за Ле ще минем покрай езерото Тсо Кар и ще спрем до гео-термалните извори Пуга. Общо ще минем около 1500 км през някои от най-красивите райони на земята.

В програмата е включен тур в Делхи последния ден с посещение на някои от най-интересните забележителности на града. Летим от Делхи за София.

Всички снимки и видео са от наши пътувания до Ладак, Индия

Основна информация

Дати: 20-30 август 2024;

Група: 7/8 участника;

Обща цена на програмата в Ладак + билети за международните полети: 2,205 евро/човек (4,320 лева при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата в Ладак (Индия) БЕЗ билети за международните полети: 1,610 евро на човек (група от 7 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 9 нощувки/10 дни;

Цената включва: 

Водачи: български и местни водачи/шофьори;

Самолетни билети: София - Делхи - София (1) (виж цената с включени самолетни билети); вътрешни полети Делхи - Ле - Делхи;

Трансфери: трансфери в Делхи до хотела и обратно до летището; една екскурзия с бус/пеш в Делхи; транспорт в Ладак през цялото;

Нощувки: 1 нощувка в Делхи в хотел 3 звезди в стая за двама; 8 нощувки в Ладак, като три от тях са в туристически лагери с големи удобни палатки с много добри условия (удобни меки легла с баня и тоалетна вътре в палатките) и 5 нощувки в нормални хотели в стаи по двама;

Храна: всички закуски и вечери в Ладак;

Разрешителни: разрешителни за посещения на защитените територии, за посещения на гранични райони и такса “Околна среда”;

Цената не включва: обядите и една вечеря в Делхи на връщане; входни билети за музеи (сумите са малки); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); виза за Индия (2); разходи от личен характер.

Екипировка: Няма да бъде необходима специална екипировка.

(1) Полети

Полети с Турските авиолинии София - Делхи - София:

Отиване: 

София 15.45 - Истанбул 17.15; Истанбул 20.15 - Делхи 04.45;

Връщане: 

Делхи 06.25 - Истанбул 10.50; Истанбул 13.35 - София 14.55;

Цена: 595 евро/човек. В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание.

(2) Виза за Индия

Индийската виза е онлайн (e-Visa). Получавате специален документ по ел поща (Electronic Travel Authorization (ETA). Пътувате до Индия с паспорта (6 месеца валидност от датата на връщане в България). Цената е 25 долара. Ако има промяна в тази цена, ще бъдете уведомени. Ние се грижим за издаването на визите.

image

Карта с основните места за посещение

Тази карта е направена с помоща на снимки с вградени координати направени по време на наше пътуване по маршрута ни в Ладак. Снимките на картата са от обектите и местата през които минаваме. Програма ден по ден ще бъде предоставена след сформиране на групата, като точната последователност на посещение на обектите ще бъде уточнена едва в седмицата преди пътуването. Това се налага поради честите ремонти и затваряне на пътища, които налагат прекрояване на маршрутите. Всички обекти от списъка по-долу се посещават задължително, като обикновено се отбиваме до много допълнителни места и виждаме много повече неща. За картата са използвани 27 снимки, които не изчерпват броя на обектите за посещение, а служат по-скоро за очертаване на маршрута.

Карта през Гугъл Земя

Може да видите картата през уеб приложението на Гугъл Земя, за още по-ясна визуализация на маршрута.

Кратко описание на маршрута и задължителните места и обекти за посещение

Столицата Ле → стария град, пазара на тибетските бежанци, Шанти Ступа, Дворецът в Ле). По долината на река Инд → манастирите Тикси, Стагна, Ликер и Хемис. На запад от столицата Ле → Манастира Алчи, селцето Калтси, проходите Фоту Ла (4,108 м) и  Зожи Ла (3,528 м), Ламайуру (3,510 м), известно с манастира и драматичния пейзаж наоколо. На север до долината Нубра → прохода Кардунгла (5,596 м), манастира Дискит с огромната статуя на Буда, селото Хундер с пясъчните дюни и камилите, селата Дискит и Хундер. Още на север до селото Туртук (на 8 км от пакистанската граница) през долината на река Шайок. На изток по долината на река Шайок към високопланинското солено езеро Пангонг, най-високото подобно в света (4,250 м). От Пангонг към езерото Тсо Морири, най-голямото в Ладак (4,522 м.). Тибетското село Корзок с уникалния манастир. От езерото Тсо Морири през соленото езеро Тсо Кар и гео-термалните извори в долината Пуга към Ле. Делхи - обиколка на някои основни обекти в Индийската столица, като например Червената Крепост, старата част с най-големия пазар на подправки в света и други. Обратно през Делхи към Истанбул и София.

Интересна книга издадена от наши приятели, в която присъства Индия, макар и не Ладак точно

Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код: 
Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код:  TV15   при приключване на поръчката, за да се възползвате от отстъпката. Може да купите книгите директно от нашата ИК „Барака“.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super