ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ ЛАНЗАРОТЕ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ ЛАНЗАРОТЕ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ

Кратко описание

Това пътуване до остров Ланзaроте (част от Канарските острови) включва 7 нощувки в добър 3 звезди хотел или апартамент с достатъчно отделни стаи и ежедневени екскурзии с частен бус, само за нашата група из острова, като сме включили посещения на всички по-интересни места. Водач и местен организатор е българка, която прекарва значително време на острова, поради което го познава много добре. Тя ще ви помогне да усетите и видите това място по най-добрия възможен начин. Ще има и свободно време за релакс, плаж или други дейности. Включли сме и няколко пешеходни преходи.

Между 1730 и 1736 г. повече от 100 вулкана са изригнали в югоизточната част на острова, оформяйки днешния пейзаж. Древните жители на Ланзароте – Гуанчите, обикаляли своя остров пеша, движейки се от север на юг и от изток на запад със стоки. От юг идвала рибата, от север - варива и зеленчуци. Днес тези древни пътеки са най-добрите маршрути за изкачване на вулкани на Ланзароте и преходи сред вулканични конуси.

Ще разгледаме старата столица на Ланзароте - Тегисе и местния пазар. Ще посетим винения район Ла Герия, където ще дегустираме страхотно вино.

Бележка: Това пътуване може да се организира и по-бюджетно с нощувки на къмпинг на палатки и с полети на Райън Еър и Уиз Еър. Пътуванията до Ланзароте могат да се организират по нашата програма, по ваши маршрути или само почивка. Моля свържете се с нас за повече подробности.

Основна информация

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати /Самостоятелни пътувания

Дати: 9-16 октомври 2024; Ако сте група от най-малко 5 или 6 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Група (за груповите пътувания с български водач):  7/8 участника;

Обща цена на програмата на остров Ланзароте + самолетни билети: 1,405 евро/човек (2,754 лв при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата на остров Ланзароте без самолетните билети: 895 евро на човек (група от 7 човека);

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Цената включва: 

Самолетни билети: София – Мадрид - Ланзароте-Мадрид- София;

Водачи: Български водач, който живее през повечето време на острова и го познава много добре; Транспорт: ще имаме специален малък бус само за нашата група; Нощувки: 7 нощувки в апартаменти в стаи по двама или разпределение по желание; Входни билети: включени са таксите за националните паркове и други еко такси;

Цената не включва: обядите и вечери; входни билети за обекти/музеи, които не са включени в програмата; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Полети за пролетното пътуване с група с България Еър и Иберия

Отиване (03 май  2004):

София 10.10 - Мадрид 12.40;

Мадрид 15.25 - Ланзароте 17.05;

Връщане (24 март 2024):

Ланзароте 07.00 - Мадрид 10.30;

Мадрид 14.30 - София 17.50;

Цена: 510 евро/човек (20 кг чекиран багаж). В момента на резервацията цените може да са различни.

Възможни са полети с ниско-тарифната Райънеър, но са значително по-неудобни и не толкова по-евтини от Иберия, затова препоръчваме горната комбинация.

Полети за есенното пътуване с група (цените на самолетните билети ще бъдат оповестени през юли 2023)

Отиване (9 октомври 2023);

София 14.50 - Мадрид 17.25;

Мадрид 21.50 - Ланзароте 23.30;

Връщане (16 октомври 2023):

Ланзароте 07.00 - Мадрид 10.35;

Мадрид 18.25 - София 22.30;

image

Програма

Ден 1 Пристигане на остров Ланзароте

Пристигаме на острова. Нощувка в Аресифе или Пуерто Дел Кармен.

Ден 2 По пътя на морето от лава

Днес започваме същинската част от пътешествието, а именно с пешеходен маршрут от 10,3-километрова кръгова пътека с изкачване на Монтаня де Пеня де Санта Каталина (456 м). В прехода са включени вулкани, избухнали в периода 1730-1736 г. Като цяло маршрутът е умерено натоварващ, без голяма денивелация, но по лавов терен, така че е добре да имате удобни маратонки. След почивка за обяд отиваме на вулкана Лос Куервос, където ще можем да слезем до дъното на кратера му. Прибираме се в мястото на настаняване. Свободно време. Нощувка.

image

Ден 3 Национален парк „Тиманфая“

Първата спирка днес е информационният център в Манча Бланка, в който е представен геологичният произход и характер на Канарските острови, както и спецификата на вулканите на остров Ланзароте. Основна цел за деня е Националният природен парк „Тиманфая“. Самостоятелното посещение на „Пътят на вулкана“, известен още като „ Огнените планини “,  е забранено, но паркът организира разходка с автобус и гид на английски език. Чрез нея ще научим за особеностите на този пълен с кратери пейзаж, формиран в резултат от вулканични изригвания в продължение на 6 последователни години през 18 в., които тотално са променили ландшафта на острова, както и живота на местното население. В района на парка ще видим демонстрация на геотермалната енергия на тези земи. Тук ще може да обядваме храна, приготвена на вулканичен огън.

След обяд ще минем по Пътя на виното, където ще посетим „ботега“, ще видим спецификата на отглеждане на лозя и производство на вина на острова, както и ще дегустираме, разбира се. След това се прибираме в хотела. Свободно време и нощувка.

image

Ден 4 Светът на Цезар Манрике

Този ден ще се запознаем с твореца Цезар Манрике и неговото наследство. Той е художник, скулптор, архитект и природозащитник и лобира за успешното и устойчивото развитие на острова. За него туризмът на острова трябва да бъде основен икономически двигател.

Ще започнем с неговата вулканична къща в Тайче и бавно ще се отправим на север, където първо ще посетим Мирадор де Рио, един от първите обекти на Манрике. След обяд в ресторант в селището Ариета,  ще се насладим на разходка в Градината на кактусите, в каквато той превръща една изоставена мина. Тук може да пием кафе и похапнем от прекрасните цитрусови сладоледи. След връщане в хотела ще разполагаме със свободно време.

image

Ден 5 Северът на Ланзароте

Днес ще изкачваме най-високия връх в Ланзароте - “Замъкът”. Дължина на прехода е 10 км с денивелация 384м.  Трудността е умерена, като минава през най-високите части на Ланзароте, откривайки невероятни гледки към океана. За съжаление изкачването на най-високата точка на точка на Ланзароте е забранена, тъй като на върха й е поставен военен радар. Наблизо, обаче само на 30 метра по-ниско е "самотният" връх.

След почивка за обяд ще посетим вулканичната пещера „Лос Вердес“ и по желание:  „Хамеос де Агуа“, където могат да се наблюдават ендемичните за острова рачета -албиноси“ . След това се прибираме в хотела. Свободно време и нощувка.

image

Ден 6 По западното крайбрежие

Днешният ден е предвиден за западното крайбрежие на Ланзароте. Ще стигнем с буса до градчето Ел Голфо. В близост до него се намира “зеленото езеро”, от където ще имаме възможност да изберем на къде да тръгнем. В зависимост от желанието и мотивацията на групата ще тръгнем на север по по-дългия маршрут от 19 км или на юг по късия. И двата маршрута са изключително красиви, защото се движат по крайбрежието, където вулканичните скали се срещат с океана. Ще спираме на плажове и малки езерца, в които може да се къпем. Ще направим пикник за обяд на някое красиво място. След прехода се връщаме в хотела за почивка и свободно време.

image

Ден 7 Плаж и свободно време

Днес може свободно да се разходим из Аресифе, столицата на острова или да организраме следните допълнителни дейности:

  • Гмуркане с каяк и шнорхел на плажа Папагайо – 50 евро/човек;
  • Екскурзия  Дюните на Фуертевентура  65 евро/човек;
  • Наблюдение на делфини  35 евро/човек;
  • Посещение на Аквариума 20 евро/човек;
image

Ден 8 Отпътуване от Ланзароте

Днес летим обратно от Ланзероте към София.

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!