ПЛАЖ И ВУЛКАНИ НА ОСТРОВ ЛАНЗАРОТЕ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ

ПЛАЖ И ВУЛКАНИ НА ОСТРОВ ЛАНЗАРОТЕ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ

Кратко описание

На местния език името на остров Ланзароте (Канарските остови) е Tyterogaka, което означва “онзи, който целият е в охра”, визирайки явно цвета на вулканичния пейзаж. Между 1730 и 1736 г. повече от 100 вулкана са изригнали в юго-източната част на острова, оформяйки днешния пейзаж. Дори днес на места температурата близо под повърхността на земята стига до 400 С. В Националния Парк Тиманфая например може да си приготвите барбекю направо на вулканичните скали. Да, има черни плажове от черен вулканичен пясък. Има и долина наречена “Долината на хилядите палми” (Долината Хария). В миналото за всяко новородено момче засаждали две палми, а за всяко момиче – една ::) Вулканите са оформили и една скрита лагуна, която се намира на западния бряг. Аз бих отишъл там на плаж! Ако карате сърф – този остров е мястото! Накрая виното, много важно….имат си специален район (Ла Герия), където се произвежда супер страхотно вино.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

Програма

Ден 1 Полет София - остров Ланзароте

Този ден летите към остров Ланзароте. Ще ви предложим поне два маршрута със съответните цени.

Ден 2 Остров Ланзароте

Днес е ден за релакс - разходки, плаж. Може да се разходите до градчето Пуерто дел Кармен, из пазара Тегуизе или да посетите Фондацията Сезар Манрик, за да видите градината с кактуси.

Ден 3 Пълна обиколка на острова с бус

Днес денят е посветен на обиколка на острова. Маршрутът минава през целия остров и включва както южната, така и северната му част. Измежду множеството спирки по пътя, ще посетите и Националния Парк Тиманфая (там може да имате барбекю направо на вулканичните скали), както и Зеленото Езеро.

image

Ден 4 Остров Ланзароте

Плаж, разходки или други екскурзии, които ще ви предложим за този ден по желание.

Ден 5 Трекинг до кратера Монте Корона в северната част на остров Ланзароте

Този трекинг ще ви отведе до най-големия кратер в северната част на острова - Монте Корона. Изкачването започва от църквата в селото Йе, като се върви сред отломъци лава, покрити с лишеи. Пейзажът е сюрреалистичен. Следва обхождане на самия кратер по неговия ръб. Гледките от това място са фантастични. Постепенно се стига до така наречените северни скали, от където се разкриват едни от най-хубавите панорами на Канарските острови изобщо. Много от снимките от островите са именно от това място. Този трекинг е среден като трудност и покрива около 10 км. За трекинга ще ви вземат директно от хотела.

Ден 6 Остров Ланзароте

Плаж, разходки или други екзкурзии, които ще ви предложум при изготвяне на индивидуалната програма.

Ден 7 Отлитане от острова

Днес летите обратно за София.

image

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!