ПЛАЖ И ВУЛКАНИ НА ОСТРОВ ЛАНЗАРОТЕ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ

ПЛАЖ И ВУЛКАНИ НА ОСТРОВ ЛАНЗАРОТЕ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ

Кратко описание

Това пътуване до остров Ланзaроте (част от Канарските острови) включва 7 нощувки в добър 3 звезди хотел - Aparthotel Costa Volcan & Spa или подобен и ежедневени екскурзии с частен бус само за нашата група из острова, като сме включили посещения на всички по-интересни места. Водач и местен организатор е българка, която прекарва значително време на острова, поради което го познава много добре. Тя ще ви помогне да усетите и видите това място по най-добрия възможен начин. Ще имате достатъчно свободно време също за релакс, плаж или други дейности. Включли сме и кратки пешеходни преходи.

Между 1730 и 1736 г. повече от 100 вулкана са изригнали в юго-източната част на острова, оформяйки днешния пейзаж. В Националния Парк Тиманфая например може да си приготвите барбекю направо на вулканичните скали. Ще разгледаме старата столица на Ланзароте - Тегисе и местния пазар. Ще посетим винения район Ла Герия, където ще дегустираме страхотно вино. В програмата по дни по-долу ще намерите информация за всички места, които сме включили.

Това пътуване може да се организира за самостоятелни туристи по всяко време на годината.

Основна информация

Категория: Група с определени дати /Група без определени дати /Самостоятелни пътувания

Дати: 01-08 май 2024; Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания. За повече информация вижте съответните секции по-долу;

Група (за груповите пътувания с български водач): минимум 4/5 участника - максимум 7/8 участника;

Обща цена на програмата в Ланзероте + самолетни билети: 1,405евро/човек (2,754 лв при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата на остров Ланзероте без самолетните билети: 895 евро на човек (група от 7 човека);

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Цената включва: 

Самолетни билети: София – Мадрид - Ланзароте-Мадрид- София;

Водачи: Български водач, който живее през повечето време на острова и го познава много добре; Транспорт: ще имаме специален малък бус само за нашата група; Нощувки: 7 нощувки в 3 звезден хотел (Aparthotel Costa Volcan & Spa или подобен) с включени закуски в стаи по двама или разпределение по желание; Входни билети: включени са входни такси за местата, които посещаваме;

Цената не включва: обядите и вечери; входни билети за обекти/музеи, които не са включени в програмата; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Полети за пролетното пътуване с група с България Еър и Иберия

Отиване (10 октомври  2023):

София 14.50 - Мадрид 17.25;

Мадрид 21.50 - Ланзероте 23.30;

Връщане (17 октомври 2023):

Ланзероте 07.00 - Мадрид 10.35;

Мадрид 18.25 - София 22.30;

Цена: 510 евро/човек (20 кг чекиран багаж). В момента на резервацията цените може да са различни.

Полети за есенното пътуване с група (цените на самолетните билети ще бъдат оповестени през юли 2023)

Отиване (9 октомври 2023);

София 14.50 - Мадрид 17.25;

Мадрид 21.50 - Ланзероте 23.30;

Връщане (16 октомври 2023):

Ланзероте 07.00 - Мадрид 10.35;

Мадрид 18.25 - София 22.30;

image

Програма

Ден 1 Пристигане на остров Ланзароте

Пристигаме на острова. Настаняване в хотел в Aparthotel Costa Volcan & Spa или подобен. Нощувка в хотела.

Ден 2 Вулканите на Ланзароте

Първата спирка днес е информационния център в Манча Бланка, в който е представен геологичния произход и характер на Канарските острови, както и спецификата на вулканите на остров Ланзароте. Следващата точка е националния природен парк „Тиманфая“. Самостоятелното посещение на „ Пътят на вулкана“, известен още като „ Огнените планини “,  е забранено, но паркът организира разходка с автобус и гид на английски език. Чрез нея ще научим за особеностите на този пълен с кратери пейзаж, формиран в резултат от вулканични изригвания в продължение на 6 последователни години през 18 в., които тотално са променили ландшафта на острова, както и живота на местното население. В района на парка ще видим демонстрация на геотермалната енергия на тези земи. Тук ще може да обядваме храна, приготвена на вулканичен огън.

След обяда, връщайки се към хотела, може да пояздим камили в периферията на парка (допълнително заплащане 11 евро на човек). След свободно време и почивка в хотела, ще отидем да наблюдаваме залеза от кратера на първия избухнал вулкан на острова на 1 септември 1730 г.  Ще можем да влезем в кратера му и да направим снимки на залеза над  „Тиманфая“.

Ден 3. Светът на Цезар Манрике

Този ден ще се запознаем с твореца Цезар Манрике и неговото наследство. Художник, скулптор, архитект и природозащитник, за Манрике туризма на острова трябва да бъде икономическият двигател  и лобира успешно за насърчаване на устойчивото развитие на острова.

Ще започнем с неговата вулканична къща в Тайче и бавно ще се отправим на север, където първо ще посетим Мирадор де Рио, един от първите обекти на Манрике. След обяд в ресторант в селището Ариета,  ще се насладим на разходка в Градината на кактусите, в която той превръща една изоставена мина. Тук може да пием кафе и похапнем от прекрасните цитрусови сладоледи. След връщане в хотела ще разполагаме със свободно време.

image

Ден 4. Пътят на виното

След като посетим останалите два обекта, създадени от Манрике Хамеос де Агуа и Пещерата Лос Вердес, се отправяме по Пътя на виното, където ще посетим „ботега“, ще видим спецификата на отглеждане на лозя и производство на вина на острова. Ще участваме в дегустация. Обядът ни ще бъде в този лозарски район. След това се прибираме в хотела.

Ден 5. Зеленото езеро и селището Плая Бланка

Днес ще пътуваме към селището Плая Бланка, като първо ще спрем до  „Зеленото езеро“ за снимки. След това се спускаме на юг, по западния бряг на острова до началото на Плая Бланка, от където започва нашия пешеходен маршрут. Ще достигнем до естествени басейни, където можем да поплуване и да се насладим на слънцето. Предвиден е пикник. Когато приключим с него, се връщаме в хотела.

Ден 6. Плаж и свободно време

Днес може свободно да се разходим из Аресифе, столицата на острова или да организраме следните допълнителни дейности:

  • Гмуркане с каяк и шнорхел на плажа Папагайо – 50 евро/човек;
  • Екскурзия  Дюните на Фуертевентура  65 евро/човек;
  • Наблюдение на делфини  35 евро/човек;
  • Пешеходна екскурзия 20 евро/човек;
  • Посещение на Аквариума 20 евро/човек;

Ден 7. Тегисе.

До обяд ще посетим старата столица на Ланзароте - Тегисе и неговия пазар. По пътя към хотела ще се отбием в къщата на актьора Омар Шериф. След това ще имаме свободно време.

Ден 8. Отпътуване от Ланзароте.

Днес летим обратно от Ланзероте към София.

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!