СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ В ЛАПЛАНДИЯ (СЕВЕРНА ФИНЛАНДИЯ) С ПРЕСТОЙ В ХЕЛЗИНКИ

СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ В ЛАПЛАНДИЯ (СЕВЕРНА ФИНЛАНДИЯ) С ПРЕСТОЙ В ХЕЛЗИНКИ

Хиляда пътешествияПо региони ◦◦ По дати (календар) ◦◦ Без дати ◦◦ Индивидуални пътувания ◦◦ Отзиви ◦◦ За нас ◦◦ English Ел поща: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (също WhatsApp/ Viber); +359 887 260 744

Кратко описание

Зимното ни пътешествие до дома на Дядо Коледа - Лапландия (северна Финлания) ще започне от столицата на Финландия - Хелзинки, където ще останем 2 дни. Ще разглеждаме църкви и сгради и монументи със забележителна архитектура. Ще вземем фери до близкия остров, където се намира крепостта. Може да посетим и някои от другите островчетата в близост.

Основната част от това пътуване е в Лапландия. Престоят ни ще бъде в главния град Рованиеми, разположен на северната полярна окръжност. Пътуваме до това място заради Дядо Коледа, селото му и цялата тази приказна атмосфера, заради Северното сияние и прекрасните арктическа пейзажи и заради впряговете с хъски и елени, които сме включили в нашата програма. Ще имаме време и за допълнителни (извън програмата) неща и дейности, които може да правим в зимна Лапландия.

Основна информация

Категория: Пътуване с определени дати / Индивидуални пътувания/ Група без определени дати;

Период на пътуване: ноември - март (зимни месеци);

Дати: 5 - 11 януари (или по желание ако сте самостоятелни туристи);

Продължителност: 6 нощувки/7 дни;

Група: 5-7 човека;

Бележка: Възможно е да организираме това пътуване за самостоятелни туристи, без български водач, за дати удобни за вас.

Цена за програмата в Лапландия + самолетни билети: 2,060 евро/човек (4,038 лева при курс 1,96 лева за евро);

Цена само за програмата в Лапландия: 1,495 евро/човек (2,930 лева на човек);

Цената включва:

Самолетни билети: София - Хелсинки - Рованиеми - София (1);

Водачи: български водач;

Нощувки: 2 нощувки в хубав 3 звезди хотел в центъра на Хелзинки в стаи по двама човека с включена закуска; 4 нощувки в хубав 3 звезди хотел в центъра на Рованиеми в стаи по двама човека с включена закуска;

Екскурзии: Посещение на ферма за отглеждане на елени; запознаване с традиционния живот на хората от етноса Сами с включени впрягове с хуски и елени; екскурзия за наблюдение на Северното сияние извън града; посещение на селото на Дядо Коледа;

Застраховки: застраховка "Помощ при пътуване" Баланс на Алианц.

Цената не включва:  обяди и вечери; допълнителни застраховки като например "Отмяна на пътуването"; допълнителни екскурзии (виж в програмата); трансфери от и до летищата в Хелзинки и Рованиеми (ползва се градски транспорт, като билетите ще платим на място; не са скъпи); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети с редовни авиолинии

Отиване:

05 януари: София 09.55 - Истанбул 12.20 (Turkish Airlines);

05 януари: Истанбул 15.05 - Хелзинки 17.50 (Turkish Airlines);

07 януари: Хелзинки 19.40 - Рованиеми 21.10 (Finnair);

Връщане:

11 януари: Рованиеми 05.25 - Хелзинки 06.40 (Finnair);

11 януари: Хелзинки 12.25 - Истанбул 16.55 (Turkish Airlines);

11 януари: Истанбул 20.25 - София 20.40 (Turkish Airlines);

Цена: 565 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

Условия за влизане в страната във връзка с Ковид:

Финландия не налага рестрикции и няма условия за влизане в страната.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Хелзинки

Днес летим до Хелзинки. Следва трансфер до хотела с удобен влак (около 30 мин), който ще ни закара точно до центъра. Следват първи разходки и ношувка в града.

Ден 2 Хелзинки

Хелзинки, столицата на Финландия се намира на брега на Финския залив - живописно място с характерна северна красота. Освен континенталната част, още 315 острова формират града.

Първите два дни са предвидени за разходки из града. Ще отидем до красивата църква Успение Богородично, Параклисът Кампи на тишината, Сенатският площад пред Хелзинската катедрала, който е един от трите централни площада на финландската столица. Около него са концентрирани атракции и основни туристически маршрути. Също ще посетим църква Калио - гранитната църквата често се нарича творение на т. нар. „Финландско“ Арт Нуво или „Национален романтизъм“, както и църквата Темпелиаукио - оригинален храм, издълбан в скала.

Можем да вземем фери до остров Суоменлина, където е крепостта Свеаборг. Като цяло ще се разхождаме из централните улици и по крайбрежието на Финския залив. Нощувка в града.

image

Ден 3 Хелзинки - Рованиеми

Преди обяд - още разходки из Хелзинки. Следобед летим към Рованиеми. Пристигаме в лапландската столица привечер. Следва трансфер около 15 мин. от летището до хотела. Нощувка в центъра на града.

Ден 4 Рованиеми и северното сияние

Днес вечерта е посветена на Северното сияние. Късният следобед потегляме с бус, който ще ни отведе извън града, за да се избегнем светлинното замърсяване. След като пристигнем на специалното място, нашите водачи ще запалят лагерен огън и ще ни разкажат повече за това красиво приордно явление. На огъня ще ни приготвят местни финландски наденички и ще пием чай.

Между септември и април е най-доброто време от годината за наблюдение на Северното сияние във Финландия. В Лапландия светлините на Северното сияние могат да се наблюдават около 200 нощи в годината.

Днес преди обяд ще имаме време да се разходим из града без да бързаме.

image

Ден 5 Хъскита и елени в Лапландия

Днес ще посетим развъдник за хъски и ферма за северни елени; ще научим за техните навици и лапландска култура. Ще получите шанс да станете сертифициран водач на елени! Следващата ни спирка е Хъски Парка, ферма за хъскита с около 70 животни към момента. Ще има време да се запознаем с животните, да си поиграем с тях, преди да се качим на шейна за зимно приключение навътре през снежните полета на Лапландия! Ще има топли напитки, огън и всичко останало, за едно чудно лапландско приключение.

image

Ден 6 Селището на Дядо Коледа

Днес ще имаме обиколка с местен водач в Рованиеми и селището на Дядо Коледа. Идеяата е местен човек да ни разкаже за Лапландия, да ни разходи по известните и не толкова известни места. Ще се срещнем с Дядо Коледа в неговото село. Ще видим Пости (Posti), официалната пощенска служба на Дядо Коледа, където можете да напишете писма до приятели и да ги изпращате с уникален арктически печат.

Следва церемонията по пресичането на Арктическия кръг, който минава близо до селото на Дядо Коледа. Разбира се ще получите специален сертификат.

image

Ден 7 Полети към България

Рано сутринта летим към Хелзинки, а от там за Истанбул и България. Пристигаме в София вечерта.

Допълнителни екскурзии

Първият ден преди обяд или в другите дни, когато има време, можем да предложим допълнителни забавления и дейности, които не са включени в програмата (и цената): посещение на най-северния зоопарк в света; финландска сауна с къпане в ледено езеро (или само сауната); снежно сафари с моторни шейни и други.

Повече за Хелзинки

Хелзинки е основан от шведския крал. От 1809 г. градът става част от Руската империя (именно през този период започва да придобива модерен архитектурен облик), а след Октомврийската революция от 1917 г. Хелзинки става столица на независима Финландия. През 2014 г. Хелзинки зае петото място в авторитетната класацията за „25 най-добри градове в света“.

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс към пътуването на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!