ПЪТЕШЕСТВИЕ  ПРЕЗ  ЛИВАН И СИРИЯ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЛИВАН И СИРИЯ

Хиляда пътешествияПо региони ◦◦ По дати (календар) ◦◦ Без дати ◦◦ Индивидуални пътувания ◦◦ Отзиви ◦◦ За нас ◦◦ English Ел поща: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (също WhatsApp/ Viber); +359 887 260 744

Кратко описание

Това пътешествие представлява една доста подробна обиколка на Ливан и Сирия, включваща най-интересните места и забележителности в двете страни.

Започваме от Бейрут, където ще се разходим из историческия център. При интерес ще посетим Националния музей и всички останали забележителности, за които ни стигне времето, като например квартала Боурж Хаммоид или малката Армения и бохемския квартал Геммайзех. Ще отидем до района Шоуф, югоизточно от Бейрут и християнския град Дамур. Един ден сме отделили на пещерата Джейта, Хариса с 15 тонната статуя на Дева Мария и няколкото християнски обекта в района, както и град Библос, един от най-старите постоянно обитавани градове в света (ЮНЕСКО). Друг ден сме посветили на храмовия комплекс Баалбек с Храма на Вакх и Храма на Юпитер (ЮНЕСКО). Продължаваме към град Анджар в долината Бекаа. Тук ще разгледаме арменската църква и руините на двореца Умаяд. Продължаваме към пещерите Ксара, които днес се ползват като винарни.

Пресичаме границата със Сирия, като първия град, който ще разгледаме подробно е столицата Дамаск - Националния Музей, Джамията Омаяд, Гробницата Саладин, Двореца Азем, стария покрит пазар, крепостните порти и още няколко забележителности.

Отправяме се на север към Алепо, като по пътя ще разгледаме старите християнски села Седная и Маaлула с техните манастири. Един ден сме отделили на Алепо - Цитаделата и музея към нея, покрития пазар, Хотел Барон, джамията Умаяд и още няколко интересни места сме включили към разходката в града.

Продължаваме към град Хама, за да видим прочутите воденици. Следва град Хомс с джамията Халед Ибн Ал Уалед и църквата Света Мария от Светия пояс. Продължаваме към Ал Уади заради един от най-добре запазените средновековни замъци - Рицарската крепост, „Крепостта на кюрдите“ или Крак де Шевалиерс и манастира “Свети Георги”, който се намира недалече от крепостта.

Един ден сме посветили на древната Палмира, след което се връщаме в Дамаск. От тук пътуваме към Бейрут, от където летим обратно за София.

Основна информация

Дати: 10-19 октомври 2022; Ако сте група от най-малко 5 или 6 човека, можем да организираме това пътуване по всяко време и дати удобни за вас.

Продължителност: 9 нощувки/10 дни;

Група: 7-9 човека;

Цена за програмата в Ливан и Сирия + самолетните билети: 2,165 евро/човек (4,243 лв при курс 1,96 лева за евро). Ако цената на самолетните билети се промени, ще се промени и общата цена на пътуването.

Цена за програмата в Ливан и Сирия без самолетни билети: 1,680 евро/човек (група от 7 до 9 човека)(3,293 лева при курс 1,96 лв за евро); Ако групата е по-малка от 7 човека, цената малко ще се повиши;

Цената включва: 

Самолетни билети София - Бейрут - София (1);

Водачи: групата ще има български и местни водачи;

Транспорт: ще имаме специален малък бус само за нашата група;

Нощувки: 9 нощувки в хубави 4 звездни хотели с включени закуски както следва: в Дамаск Хотел “Zeitouna” или подобен; Хотел Al Wadi или подобен; Хотел в Алепо “Aleppo palace”; Бейрут Хотел “Gems” или подобен;

Входни билети: включени са входни такси за основните места, които посещаваме;

Застраховка: “Помощ при пътуване” Класик на Алианц, включително за Ковид.

Цената не включва: виза за Сирия (2); обяди и вечери; входни билети за допълнителни забележителности, застраховка “Отмяна на пътуването”; разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети/полети с Турските авиолинии

Отиване:

София 09.30 - Истанбул 11.00; Истанбул 12.25 - Бейрут 14.15;

Връщане:

Бейрут 15.35 - Истанбул 17.35; Истанбул 19.10 - София 20.25;

Цена: 485 евро/човек с включени всички такси. В момента на резервацията цената може да е различна.

(2) Визи за Ливан и Сирия

За Ливан визата е безплатна. Сирийската виза ще бъде издадена на границата и струва 70 долара. Ние ще се погрижим за всички документи, свързани с издаване на визата. Ако има промени във визовите режими на двете страни, ще бъдете уведомени.

Условия за влизане в Ливан и Сирия във връзка с Ковид

Ливан

1/ Ако имате 3 дози ваксина - няма нужда от друг документ; ваксинационният сертификат е достатъчен, за да влизате в Ливан и от България и от Сирия на връщане;

2/ Ако имате две поставени дози, последната доза трябва да е не по-стара от 6 месеца;

3/ Ако нямате ваксина и съответно ваксинационен сертификат, е необходим ПСР тест, който трябва да бъде направен 48 часа преди влизане в страната. На отиване няма да има проблем да се направи теста в България, но на връщане влизаме в Ливан от Сирия и ще трябва да се направи тест в Сирия, което вероятно е възможно, но не е препоръчително.

Сирия

Всеки трябва да има ваксинационен сертификат с поне две дози ваксина, без значение датата на последната доза.

image

Кратка програма ден по ден

Ден 1 Пристигане в Бейрут; кратки разходки из историческия център .

Ден 2 Подробна обиколка на Бейрут - Националния музей, квартала Боурж Хаммоид или малката Армения, бохемския квартал Геммайзех, района Шоуф и християнския град Дамур.

Ден 3 Пещерата Джейта, Хариса с 15 тонната статуя на Дева Мария и няколкото християнски обекта в района; град Библос (ЮНЕСКО).

Ден 4 Храмов комплекс Баалбек с Храма на Вакх и Храма на Юпитер (ЮНЕСКО); Анджар в долината Бекаа с арменската църква и двореца Умаяд; пещерите Ксара (винарните). Пресичане границата със Сирия и вечерна разходка из Дамаск.

Ден 5 Подробна обиколка на Дамаск - Националния Музей, Джамията Омаяд, Гробницата Саладин, Двореца Азем, стария покрит пазар, крепостните порти и още няколко забележителности.

Ден 6 Към Алепо, като по пътя ще разгледаме старите християнски села Седная и Маaлула с техните манастири. Вечерна разходка из Алепо.

Ден 7 Подробна обиколка на Алепо - Цитаделата и музея към нея, покрития пазар, Хотел Барон, джамията Умаяд и още няколко интересни места.

Ден 8 Град Хама с водениците; Хомс с джамията Халед Ибн Ал Уалед и църквата “Света Мария от Светия пояс”; Ал Уади с Рицарската крепост, „Крепостта на кюрдите“ или Крак де Шевалиерс и манастира “Свети Георги”.

Ден 9 Палмира, след което се връщаме в Дамаск.

Ден 10 Трансфер до Бейрут и обратен полет към София.

Карта на маршрута и информация за местата, които ще посетим

На картата по-долу са отбелязани всички места, които ще бъдат посетени. Ако кликнете на пин, ще се отвори страничен панел с подробна информация за мястото. Със знаците (+) и (-) може да увеличавате и намалявате картата за по-добра видимост. След като групата се сформира и пътуването се потвърди, като част от пакета документи ще бъде предоставена и подробна програма.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс към пътуването на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!