ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЛОМБАРДИЯ В ИТАЛИЯ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЛОМБАРДИЯ В ИТАЛИЯ

Кратко описание

Този 7 дневен маршрут в Ломбардия дава възможност да обиколите и насладите на някои от най-интересните места в тази част на страната. Летите на отиване и връщане с ниско-тарифната WizzAir до Бергамо (Милано). Взимате си кола под наем от летището, с която стигате до хотелчето си в градчето Бергамо, а после пътувате по целия маршрут. Не пропускайте да разгледате самото градче Бергамо, както повечето туристи правят, много е приятно. От там продължете към езерото Комо и езеоро Изео, ако ви остане време (обиколката на 5-те известни езера е отделен маршрут, който отнема няколко дни). Продължавате към Милано с неговите забележителности, баровете за моцарела Обика (много важно) и други интересни атракции. Следва градчето Бавено на езерото Маджорезе и островът Бела. Пътувате бавно към морето на юг до Генуа, където тази програма предвижда 2 дни мотане в този не толкова туристически, но доста забележителен град. Прибирате се на север към Бергамо, от където летите обратно за София.

Основна информация

Тип пътуване: Индивидуални туристи, малки групи/семейства без български водач или за готови малки групи с български водач

Дати: по желание;

Период на пътуване: през цялата година;

Продължителност: по желание;

Как да осъществим тази програма: вижте информацията в края на програмата.

image

Програма

Ден 1 София Бергамо (Милано)

Днес летите от София (или Варна) до летището в Бергамо с ниско-тарифната WizzAir (https://wizzair.com). Взимате си колата под наем и се настанявате в хотелче в Бергамо, на около 4-5 км от града. Често туристите ползват само летището на градчето и пропускат грачето, кеото е доста приятно за мотане. Посетете църквата „Санта Мария Маджоре“, от 1137 г., параклисът „Колеони“ от 15 век, художествената галерия „Карара“- някои от идеи за разходка.

Вечерта - вино и вечеря в някой тих ресторант. Изберете си някоя от двете възможности за нощувка в Бергамо:

Ден 2 Бергамо - езерото Комо (и езерото Изео) - Милано

Бергамо се намира на 30 км от езерото Комо. Езерата всъщност са 5 и са необходими повече дни, ако желаете да ги обиколите всичките или поне повече от 2.

Езерото Лаго ди Комо, третото най-голямо езеро в Италия, след Лаго ди Гарда и Лаго ди Маджоре. Това е също едно от най-дълбоките езера в страната, като дъното му е на повече от 200 м под морското равнище. Езерото Комо е било популярно място за аристократи и заможни хора още от римско време. Наоколо има множество вили и дворци като Вила Олмо, Вила Сербелони и Вила Карлота. Официалният уебсайт на езерото с много снимки, видео и идеи какво да правите там - https://www.lakecomo.is

Една от особеностите на езерото е характерната й „Y” форма, която формира т. нар. „Лариански триъгълник”, като малкото градче Канцо е негова столица.

Ако ви остане време днес все пак може да се отбиете и до езерото Изео, което стана популярно след като Кристо и Жан-Клод инсталираха там през 2016 година своите "Плаващи Кейове" - конструкция състояща се от 70 000 квадратни метра жълта специална материя, закрепена от модулна плаваща докова система от 226 000 полиетиленови кубчета. Конструкцията е струвала над 10 милиона евро, като доброволци не са участвали в нейната инсталация, на всички е било плащано, включително на около 500-те стюарди, които са насочвали хората по време на посещението им. Страничката на проекта с рисунките може да разгледате тук: https://christojeanneclaude.net/projects/the-floating-piers

Вечерта пътувате към Милано и се настанявате в хотел.

image

Ден 3 Милано

Днешният ден е посветен на Милано.

Санта Мария дел Гразие е църква и доминикански манастир в Милано, (ЮНЕСКО), в която се намира стенописа на "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Любителите на историята могат да разгледат квартала Навигли, ще откриете пералня от 50-те години на миналия век, в която милански жени перяли. Няма как да пропуснете Миланската катедрала - Duomo. Разгледайте замъка Сфорца и неговите красиви градини. Ако харесвате моцарела, до катедралата ще намерите Обика Моцарела Бар, където може да хапнете и други италиански ястия. Разходете се из квартала Брера и се насладете на истинския милански живот. Спрете до Пинакотека де Прера, най-известната художествена галерия в Милано. Започнете вечерта си с Аператив или това, което италианците наричат „Щастливият час (happy hour)“, по време на който можете да получите по-евтини напитки и мезе. Най-хубавото място за наблюдение на залеза  е около канала Навгли.

Ден 4 Милано - Бавено

Само на 95 км от Милано е градчето Бавено на брега на езерото Маджорезе, друго от 5-те известни езера. Тук може да посетите острова Бела с неговата красива архитектура, градини и диви животни. Били са необходими около четиристотин години неуморен труд на стотици архитекти, инженери, мазачи, художници и обикновени работници, за трансформацията на острова превърнала го от празна скала в приказно място. Този маршрут отделя един цял ден на това място, защото мястото е наистина прекрасно.

Ден 5 Бавено - Генуа

Днес се спускате на юг към Генуа, обширен разпръснат град, разположен на Генуезкия залив  в северозападната част на Италия. Градът е прекрасен и не толкова туристичеси.

Морето винаги е играло основна роля в живота на Генуа и днес много от най-популярните му туристически атракции са на пристанището. Посетете улиците и площадите в близост до Пиаца де Ферари - Пиаца Матеоти, чрез Данте и Виа XX Сетембре. Нещата, които обаче изглеждат отблизо на картата, може да са изкачвания и слизания, тъй като градът е стръмен, издигащ се рязко от пристанището до долните склонове на Апенинските планини. Затова сме отделили в този маршрут два дни, днес и следващия, за да имате време да го разгледате добре. Може да си разпределите заблежителностите между днешнния ден и следващия.

image

Ден 6 Генуа

Днес продължавате с разходката из града.

Дворците по улица Гарибалди - тази малка уличка, която се намира на север от площад Ферари, над квартала на моряците, си струва да се извърви, дори ако никой от дворците не е отворен за обиколка. Фасадите им са богато украсени със стенописи, ще се насладите на грандиозни аркади и лоджии, балкони, дворове и изрисувани входове, показващи принадлежност към съответното благородно семейство. Три от дворците са достъпни за разглеждане - Палацо Росо, Палацо Бианко и Палацо Турси - с един билет, за да видите интериора и техните превъзходни колекции от изкуства.

Най-големият аквариум в Италия и един от най-големите в Европа е този в Генуа, част от масивния център „Образование“. Толкова е огромен, че може да отнеме дни, за да го разгледате целия. Построен е през 1992 г., в чест  на 500-годишнината от историческото пътуване на Христофор Колумб.

От Пиаца Матеоти, оживената Виа Сан Лоренцо се движи на северозапад до пристанището. Тук ще видите драматичната катедрала Сан Лоренцо, построена първоначално като романска базилика през 1100 г., преустроена в готически стил през 1307 г. и завършена с ренесансов купол през 1557 г. Вътре тя е още по-впечатляваща с елементи демонстриращи най-ранната ренесансова архитектура в Генуа.

Ден 7 Генуа - Бергамо

Днес пътувате бавно обратно към Бергамо, като спирате по пътя за разходки, хапване и почивки. Вечерта отсядате в хотелчето в градчето.

Ден 8 Обратен полет към София

Записване

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!