ПЪТЕШЕСТВИЕ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАДЕЙРА

ПЪТЕШЕСТВИЕ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАДЕЙРА

Кратко описание

Тази програма ви предлага възможност да опознаете архипелага и да му се насладите по възможно най-добрия начин. Нощувките са в историческия град Фуншал, от където правите екскурзии из острова. Едната включва забележителностите по източното крайбрежие на острова. Ще посетите селцето Камача (Camacha), Пико до Ариейро (Pico do Arieiro) (1818 метра) – най-високият връх до който може да стигнете с кола. Ще видите и последните запазени оригинални островърхи къщи, останали на острова. В района на Рибейро Фрио (Ribeiro Frio) ще може да наблюдавате диви животни и растения, уникални за района и архипелага. Ще посетите градовете Сантана (Santana), Порто да Круз (Porto da Cruz) и Понта де сао Лоренцо (Ponta de São Lourenço). Другата екскурзия включва: посещение на рибарското селце Камара де Лобос (Camara de Lobos), върха Енкумеада (Encumeada), от където се откриват гледки към северната и южната част на острова, Порто Мониз (Porto Moniz), популярно с хубавите си басейни, издълбани във вулканична скала, градчето Сао Висенте (Sao Vicente) – прекрасни малки улички и ресторантчета, пасторалния район наречен Файлал (Faial). Последна спирка е Мачико (Machico), където са акостирали откривателите на Мадейра. Програмата предвижда три дни за плаж и самостоятелни разходки.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

Програма

Ден 1 Полет София - остров Мадейра

Ще ви предоставим поне два маршрута с цени и подробни указания. Възможно е да съчетаете това пътуване с престой в Лисабон или Португалия. Упоменете това при запитването към нас, за да съобразим нашето предложение за полети.

Ден 2 Разходки из столицата на острова Фуншал (Funchal)

Град Фуншал (Funchal) е столицата на острова Мадейра. Градският център не е голям, така че може да се разхождате пеш. Хотелът, който ви предлагаме, е в историческия център на градчето, което е удобно както за пазар, така и за разходки. Може да ползвате и градски автобус, за да се разходите из града (1.90 евро) или може да си купите карта (giro card), ако ще ползвате автобуси повече (излиза по-евтино).

Градчето има доста забележителности. По-долу са изброени няколко, които може да разгледате.

Паркът “Jardins Do Palheiro” е на около 5 км от центъра на града и представлява прекрасна градина в колониален стил. Изглежда като английски парк, но с тропическа растителност. Главната част на парка е съставена от няколко градини - френска, дамска, розова и т.н. Има чайна, кафенета…изобщо прекрасно място за разходки.

В ботаническата градина на Мадейра (Jardins Botânicos da Madeira) може да видите около 2000 вида растения. От градината се разкрива прекрасна панорама към градчето. В градината има и много папагали.

Пазарът “Mercado Dos Lavradores” е историческа стара сграда в типичен португалски стил - екзотични стоки…приятно място за пазаруване или просто мотане. Тук е мястото да хапвате местна храна.

Други места са: паркът към хотел Monte Palace Hotel, където може да видите китайски градини, Дворецът São Lourenço е дворец и крепост едновременно; Катедралата Sé - една от най-посещаваните забележителности в Мадейра.

Ден 3 Изследване на източната част на острова с бус (еднодневна екскурзия)

След закуската в хотела започва екскурзията ви из източната част на острова. Ще бъдете част от по-голяма група, но не огромна (може би няколко човека). Ще ви вземат с бус директно от хотела.

Първата спирка по маршрута ще е Камача (Camacha), малко селище на няколко километра от столицата. Тук произвеждат…възглавници (с това е известно мястото). От там продължавате към Пико до Ариейро (Pico do Arieiro) на височина от 1818 метра,  като ще стигнете до самият връх - трети по височина на острова, но най-вискокият до който може да стигнете с кола. След това се спускате към крайбрежието, като ще минете край последните може би запазени оригинални островърхи къщи, останали на острова. Ще  минете покраи живописни селца и красиви пейзажи. Ще спирате за снимки и почивки.

Стигате до Рибейро Фрио (Ribeiro Frio). Тук може да видите много от оригиналната фауна на острова и гори останали от миналото. В далечни времена целият остров е бил покрит с гъсти гори, които разбира се постепенно са били изсечени. Днес са останали много малко и те могат да се видят тук.

Обядът е предвиден за град Сантана (Santana), известен с малките си триъгълни къщи.  Следващото място е  Пенха Дагуиа (Penha d'Águia) в градчето Порто да Круз (Porto da Cruz). От тук гледките са зашеметяващи, което е и причината да бъде включено в този маршрут.  След това продължавате към Понта де сао Лоренцо (Ponta de São Lourenço), разположен в източната част на острова - място отново с прекрасни гледки, комбинация от скали и море. Последният град от днешната екскурзия е  Санта Круз (Santa Cruz), където е летището.

image

Ден 4 Екскурзия през почти цялата останала част на острова … до градчето Порто Мониз (Porto Moniz)

След закуската в хотела потегляте на друга екскурзия, чрез която ще продължите обиколките из острова. Отново ще ви вземат от хотела. В тази екскурзия е включен обядът.

Първата спирка е малкото рибарско селище Камара де Лобос (Camara de Lobos). От тук продължавате към Кабо Гирао (Cabo Girao) от където ще се насладите на прекрасните морски пейзажи от стръмните високи скали (550 м). Казват, че тези скали са вторите по височина и стръмност в света.

Ще стигнете до върха  Енкумеада (Encumeada), от където се откриват гледки към северната и южната част на острова (1,007 метра). След това продължавате към единственото плато на острова -  Пол Де Сара (Paul da Sarra), което се намира на 1,400 метра надморска височина.

След разходка из платото продължавате към градчето Порто Мониз (Porto Moniz), популярно с хубавите си басейни, издълбани във вулканична скала. От тук пътя продължава покрай стръмните скали и морето до едни водопади. След това продължавате към градчето Сао Висенте (Sao Vicente) - прекрасни малки улички и ресторантчета. Тук ще спрете за обяд.

След обяда ще продължите към едно място със страхотни гледки - Кабанас сао Жорге (Cabanas Sao Jorge). Продължавате през един район наречен Faial с можество малки къщички и хижи - пасторална картина.

Последният град от този маршрут е Мачико (Machico), където са акостирали откривателите на Мадейра през 1420 година. Екскурзията приключва във Фуншал.

Ден 5 Плаж и разходки

Свобден ден за самостоятелно изследване на градчето или острова. Плаж.

Ден 6 Плаж и разходки

Свобден ден за самостоятелно изследване на градчето или острова. Плаж.

Ден 7 Полет към София

image

Записване

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!