ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ МАДЕЙРА С ПРЕСТОЙ В ЛИСАБОН

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ МАДЕЙРА С ПРЕСТОЙ В ЛИСАБОН

Кратко описание

Мадейра не е типичната плажна дестинация, а място за активен туризъм, пешеходни преходи, бавни разходки, потапяне в местната култура или за усамотение с книга и чаша вино на някой плаж.

Тази програма ви предлага възможност да опознаете острова и да му се насладите по възможно най-добрия начин. Нощувките са в историческия град Фуншал, откъдето ще правим екскурзии из острова с бус само за нас. Включили сме няколко пешеходни прехода (лесни и със средна трудност) до Пико до Ариейро (1818 метра) - най-високият връх до който може да стигнем с кола; най-източната точка на острова - Понта де Сао Лоренцо с драматичните вулканични пейзажи; връх Пико Руиво (1862 м.) - най-високият връх на Мадейра и трети по височина в Португалия; Рибейро Фрио, където ще видим животни и растения, уникални за острова; левадите - изкуствените водни канали, създадени по необходимост през 16 век, за да транспортират вода; ще се разходим през бананови плантации и ще минем през ендемичната лаврова гора Фанал, която е единствената в Европа. Ще видим и последните запазени оригинални островърхи къщи в Сантана. Ще имаме време да разгледаме и столицата на Мадейра, град Фуншал, известен и с тропическите си градини. Всяка вечер ще се разхождаме из центъра на Фуншал, ще опитваме местна храна и ще пазаруваме от известния фермерски пазар. За финал сме предвидили цял ден в Лисабон.

Бележка: Организираме самостоятелни пътувания до Мадейра по нашата програма, по ваши маршрути или за почивки. Моля свържете се с нас за повече подробности.

Основна информация

Дати: 11-19 юни 2024; 19-26 октомври 2024; Ако сте група от поне 6-7 човека, може да организираме пътуването по всяко време; Възможно е и организирането на самостоятелни пътувания до острова (без български водач);

Цена с включени самолетни билети София- Лисабон-Лисабон (Austrian): 1,505 евро/човек (2,948 лв/човек); В момента на резервацията цената може да е различна, което ще се отрази и на общата цена;

Цена за програмата на остров Мадейра без включени самолетни билети: 1,195 евро/човек (група от 7-8 човека);

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Група: 7-8 човека;

Цената включва:

Самолетни билети: самолетни билети София - Лисабон - София (1) (виж цената с включен самолетен билет);

Водачи: български водач/шофьор;

Транспорт: транспорт на острова с включено гориво, такси и паркинги;

Нощувки: 5 нощувки в хотел 3* в стая за двама в Мадейра; 3 нощувки (1 на отиване и 2 на връщане) в стая за двама в Лисабон; закуски;

Цената не включва: обядите и вечерите; билетите за полетите Лисабон-Мадейра-Лисабон (RyanAir) (1); входни такси за забележителности; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); градски транспорт в Лисабон, разходи от личен характер.

(1) Полети

Полетите София-Лисабон-София се изпълняват от редовна авиокомпания (Austrian) и цената на билета е включена в общата цена (виж цена с включени самолетни билети). Ние се грижим за закупуването на тези билети.

Полетите Лисабон-Мадейра-Лисабон се извършват от ниско-тарифната Райънеър (RyanAir). Поради спецификата на тази ниско-тарифна авиокомпания, ще бъде необходимо сами да си закупите тези самолетни билети от сайта на авиокомпания. Ако изпитвате затруднения, ние ще помогнем разбира се.

Отиване:

11.06.2024 София 16.05 - Виена 16.40 (Austrian); 11.06.2024 Виена 19.55 - Лисабон 22.35 (Austrian); 12.06.2024 Лисабон 13.35 - Фуншал 15.25 (RyanAir)

Връщане:

17.06.2024 Фуншал 15.50 - Лисабон 17.35 (RyanAir) 19.06.2024 Лисабон 08.35 - Франкфурт 12.40 (Lufthansa); 19.06.2024 Франкфурт 14.50 - София 18.00 (Lufthansa);

Цена на полетите София- Лисабон-Лисабон (Austrian): 310 евро/човек с включени един ръчен малък багаж и един чекиран багаж. Тази цена е включена в общата цена на пътуването (виж цена с включени самолетни билети).

Цена на полетите Лисабон-Мадейра-Лисабон (RyanAir): 150/евро/човек (към януари 2024). Тези билети ще бъде необходимо да си закупите самостоятелно от сайта на Райънеър.

В момента на резервациите и двете цени може да са различни. Възможно е също в момента на сформиране на групата да има по-удобни и/или изгодни полети, които ще предложим разбира се.

image

Програма

Ден 1 Пътуване към Лисабон (Португалия)

Днес летим към Лисабон. Ще пристигнем в града в късния следобед. С метрото ще стигнем до хотела за около 30 мин. Нощувка.

Ден 2 Лисабон - Фуншал

След закуска отново ще хванем метрото до летището, откъдето ни чака полет към Фуншал, столицата на Мадейра. Ще пристигнем следобяд. Следва трансфер към хотела във Фуншал. Вечерни разходки из центъра и нощувка.

image

Ден 3 Изследване на източната част на острова

Днес се отправяме в източна посока към най-крайната точка на Mадейра - Понта де Сао Лоренцо. Ще направим лек пешеходен преход по 4 километровата (в посока) пътека по крайбрежието. Мястото е с прекрасна природа наподобяваща пустиня, в комбинация от скали и море. Продължаваме към Рибейро Фрио, където ще видим оригиналната фауна на острова и гори. В миналото островът е бил покрит с гъсти гори, които постепенно са били изсечени. Останалите днес гори могат да се видят единствено на това място. Ще направим лек преход по маршрута Левада дос Балкоес (3 км в двете посоки). Последно днес ще посетим градчето Сантана известно с малките си триъгълни къщи.

image

Ден 4 По върховете в централната част на Мадейра и градините на Фуншал

Днес ще станем по-рано. Предвидили сме да отидем до няколко върха в централната част на острова. Ще стигнем с буса до връх Пико до Арейро (1816 м.), третия по височина на острова. От там се открива прекрасна гледка към планинския район и крайбрежието. От тук започват различни преходи, като ние ще се разходим около 30 минути. Следва по-дълъг пешеходен преход до връх Пико Руиво (1862 м.). Това е най-високият връх на Мадейра и трети по височина в Португалия. Преходът е дълъг около 6 км и отнема до 3 часа ходене в двете посоки. Следобед ще се върнем във Фуншал. Ако остане време, може да посетим ботаническата градина на Мадейра - “Жардинс Ботаникос”с прекрасна панорама към градчето и/или градините Монте Палас с китайски градини и двореца -крепост Сао Лоренцо.

image

Ден 5 Южното крайбрежие, левади, водопади и банановите плантации

Основната ни цел за днес е да достигнем Рабакал и левадите - изкуствени водни канали, създадени през 16 век, за да транспортират вода от северозападната част на острова към южната, където климатът е много по-сух. Пешеходният преход, който ще направим е до няколко много красиви водопада (4-5 часа по лек терен). На връщане към Фуншал ще пътуваме по живописното южно крайбрежие, като ще правим спирки за снимки и леки разходки. Ще се разходим из бананова плантация. Следва Кабо Жирао, откъдето ще се насладим на прекрасните морски пейзажи от стръмните високи скали (550 м). Казват, че тези скали са вторите по височина и стръмност в света. По пътя ще спрем и на залива на Чърчил, където той е прекарвал много часове занимавайки се с любимото си хоби да рисува.

image

Ден 6 Лавровите гори Фанал и северното крайбрежие

Днес ще пътуваме към платото Пол де Сара, което се намира на 1,400 метра надморска височина. Тук се намира ендемичният за Мадейра лавров горски комплекс, обявен за световно природно наследство от ЮНЕСКО. Продължаваме към градчето Сейшал. Ще отпочинем и/или къпем на красивия черен плаж. Ще спрем за малко в градчето Порто Мониз. Тук ще видим естествените басейни, образувани от вулканична лава и запълнени с морска вода. На връщане към Фуншал ще посетим парка “Жардинс до Палейро”, прекрасна градина в колониален стил.

image

Ден 7 Фуншал и полет към Лисабон

До обяд ще продължим с разходките из центъра на столицата Фуншал. Ще имаме време за фермерския пазар “Меркадо Дос Лаврадорес” - историческа стара сграда в португалски стил, пълна с екзотични стоки. Следобед е полета към Лисабон. Пристигаме привечер. Нощувка в Лисабон.

image

Ден 8 Лисабон

Днешният ден е посветен изцяло на Лисабон. Ще се разходим до някои от главните забележителности в центъра: Кулата Белен – архитектурен паметник от 16 век, включен в списъка на ЮНЕСКО. Дворецът Келуш, построен през 17 век в стил рококо. Замъкът Свети Георги, основан през 5 век.

Ако остане време ще посетим още Двореца Аджуда, Двореца Беленски, Манастира Жеронимуш (ЮНЕСКО), Лисабонската катедрала, датираща от ранното Средновековие, Елевадорът ди Санта Хуста - градски лифт построен в началото на 20-ти век.

Бележка: Задължително ще посетим поне 3 или 4 обекта в Лисабон. В зависимост от интересите на групата можем да избираме тези обекти, както и да добавим други в зависимост от времето, което ще остане.

Нощувка в Лисабон.

image

Ден 9 Полети към България

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Индивидуално/самостоятелно пътуване

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

След като получим запитването, ще получите безплатно от нас първоначално предложение с включен маршрут и други детайли (без бюджет или цена).

Ако ви хареса и желаете да осъществите пътуването, продължаваме с изготвянето на пакетна програма за Вашето пътуване → изготвяме подробен логистичен план с бюджет, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!