ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР

Бърз контакт: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (Viber/WhatsApp); Tel: +359 887 260 744

image

Кратко описание

Това е програма за пътешествие до Малайзия и Сингапур, като идеята е за 8 дни да се посетят някои от най-важните забележителности на двете страни, като същевременно остане време за разходки и бавно мотане из градовете. Започваме с Малайзия и нейната столица Куала Лумпур. Един цял ден ще отделим на историческия град Malacca (ЮНЕСКО) с обяд в типичен малайски ресторант в града. Един следобед и вечер ще пътуваме до рибарското село Kuala Selangor за наблюдение на птичите колонии и най-голямото местообитание на светулки в света по река Selangor. Преди да стигнем до реката и крайната цел на пътуването, ще посетим храма Bukit Rotan Amman Temple, дар от богат индиец; ще спрем в малайско село, където ще се запознаем с бита и уредбата на типична малайска къща и ще се отбием през историческия хълм Bukit Melawati, където освен историческите забележителности, ще нахраним и местните маймуни…много интересно преживяване. Като се стъмни ще потеглим с лодка към една колония чапли и към най-голямото местообитание на светуки в света, които ще ни представят истинско светлинно шоу. По желание може да посетим Пещерите Batu, недалече от Куала Лумпур. Ще летим до Сингапур (около час полет). Следващите 4 дни ще прекараме в този чуден град. Тук програмата ни ще бъде според желанията на участниците, като са възможни най-разнообразни комбинации от забележителности и атракции (подробности в програмата). Могат да бъдат изготвени и индивдуални програми само за Сингапур в рамките на това пътуване с предварително закупуване на билети. Отпътуваме за София от Сингапур.

image

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Куала Лумпур, столицата на Малайзия

Днес пристигаме в Куала Лумпур, столицата на Малайзия. Следва трансфер и настаняване в хотела.

Ден 2 Еднодневна екскурзия до историческия град Malacca (ЮНЕСКО място), разположен на Малакския Пролив

След закуската в хотела потегляме към град Malacca, стар колониален град в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство. Ще пътуваме около час и половина-два.

В града могат да се видят и разгледат останки и руини, свидетелстващи за португалското, британското, холандското и китайско присъствие. Ще видим руините на църквата St. Paul (1710 година) и крепостта A’Famosa (Porta De Santiago). Ще минем покрай най-старото китайско гробище от 17 век в район известен като Китайския Хълм (Bukit China). Продължаваме през португалската част на града. Следва така наречения “Червен Площад” (не този в Москва), където ще видим стара розова португалска сграда, днес исторически музей и една християнска църква (Christ Church).

Следва обяд в местна кръчма (включен в цената), след което продължаваме към най-стария китайски храм в Малайзия - Cheng Hoon Teng, единственото място в света, където съжителстват три различни религиозно-философски течения - таозъм, будизъм и конфуцианство под един покрив.

На края ще се разходим бавно по старите улица на Malacca, ще разгледаме пазарите и малките магазинчета, предлагащи всевъзможни стоки.

Ден 3 Вечерна екскурзия до селцето Kuala Selangor за наблюдение на птичите колонии и най-голямото местообитание на светулки в света по река Selangor

След закуската в хотела ще имаме няколко свободни часа за разходки из града, както и за пазар.

Екскурзията до Kuala Selangor, от където ще имаме нощна разходка с лодка за наблюдение на известните светулки започва от хотела ни в 15.30 следобед. Следва пътуване около час до град Kuala Selangor.

Първо ще спрем, за да разгледаме храмът Bukit Rotan Amman Temple. Това е нов храм, само на 10 години, дарение от богат бизнесмен от Индия. Независимо, че е нов храмът е изключително красив, забележителен със спокойствието и тишината, което цари навсякъде.

Следващата спирка е в едно малайско село, където ще се запознаем с бита и уредбата на типична малайска къща. Ще си поговорим с хората, ще се разходим из цялата къща, както и в близката палмова плантация, от която се произвежда палмово масло.

Продължаваме екскурзията към историческото място - Хълмът Bukit Melawati. Тук могат да се видят останките на крепост построена от Султан Ibrahim, за да се отбранява от холандците, които все пак я превзели през 1784. Днес могат да се видят няколко оръдия и останки от крепостта. По-забележителна е панорамата, която при ясно време се открива чак до Малакския пролив. Още по-забелжителни са маймуните, които населяват хълма. Те са приятелски настроени, особено ако ги храните с банани, които местни момчета услужливо продават наблизо.

След хълма ще се отправим към местността Kampung Kuantan, отправна точка за изследване на реката Selangor и нейните забележителни светулки. Крайбрежието на реката Selangor тук е осеяно с малки рибни ресторантчета. В един от тях ще хапнем местни речни и морски деликатеси (вечерята е включена в цената).

Когато се стъмни съвсем се качваме на специални лодки и се отправяме към птичата колония от чапли, накацали за нощувка досами реката. Лодката се движи много бавно и тихо, за да не притесни птиците, а ние можем да ги наблюдаваме съвсем отблизо.

След това лодката продължава към местообитанието на светулките. Изведнъж цялата гора покрай реката започва да блещука от хилядите, а можеби милиони светулки, които населяват бреговете на реката. Лодката ще се движи бавно покрай бреговете, за да се насладим пълно на светлинното шоу. Ще останем тук около половин час, преди да се приберем в селото, а от там с буса до хотела в Куала Лумпур, някъде към 22.00 вечерта.

Ден 4 Забележителностите на Куала Лумпур

Днешният ден е посветен на забележителностите на Куала Лумпур. Първо ще посетим Кулите Петронас, най-голямата забележителност на града. За тези, които искат да се качат на кулите е необходимо да заявят интерес предварително, тъй като кулите имат дневна квота за посещение. Цената не е включена към общата цена (за възрастни RM 85; за деца (3-12) - RM  35; за пенсионери (над 61 години) - RM 45).

По желание днес може да отидем и до друга забележителност недалеч от Куала Лумпур - Пещерите Batu. Това място е Хинду храм и светилище, което привлича много богомолци и туристи. Комплексът се състои от 3 главни пещери, в които се помещават храмовете и светилищата. Освен пещерите забележителна е огромната статуя на Хинду божество. Достигането на това място изисква изкачването на 272 стъпъла, поради което посещението не е включено към общата цена в програмата. За хората, които искат да го посетят ще организираме на място транспорта, билетите и всичко останало. Нощувка в хотела.

Ден 5 Сингапур

След закуската в хотела следва трансфер до летището в Куала Лумпур и полет до Сингапур (12.30 - 13.40). След като пристигнем в Сингапур следва трансфер до хотел. Днес започва и с първите разходки из града. Нощувка в хотел.

Дни 6, 7  и 8 (до 20.30 вечерта) (три нощувки; последният ден полетът е 23.25 вечерта)

Тези дни са посветени на Сингапур и неговите многобройни забележителности. По-долу изброяваме само част от тях. В завиисмост от интереса на групата могат да се правят най-различни комбинации. Поради това входните билети за отделните атракции не са включени в общата цена.

Следните забележителности може да посетим:

Ботаническата градина - една от най-известните в света с огромна колекция орхидеи;

Китайският квартал - китайска екзотика и манджи;

Кварталът “Малката Индия”  - индийска екзотика и манджи;

Статуята на митичния полулъв - полуриба, символ на Сингапур;

Великолпеният хотел Marina Bay Sands, за панорамни снимки към града и океана;

Остров Сентоса, където ще посетим аквариума и други забележителности. Тук се намира най-южната част на континентална Азия и точката най-близо до екватора. Плажовете са великолепни, така че половин или дори цял ден може да посветим на този остров и неговите атракции.

В Сингапур ще имаме “умни карти” - Singapore Tourist Pass, които ще важат за 3 дни от престоя ни. С тези карти ще ползваме градската железница - MRT. Този транспорт е бърз и удобен, като с влакчетата може да стигнем до всички атракции изброени по-горе. Екскурзията до остров Сентоса е с кабинков лифт или със специално влакче, които се заплащат отделно.

За атракциите в Сингапур ето някои ориентировъчни цени:

Посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” - 20 щадски долара;

Посещение на „Градината на орхидеите” в Сингапур - 5 щадски долара;

Аквариума на остров Сентоса: 34 сингапурски долара за възрастни и 24 сингапурски долара за деца. Към датат на пътуването тези цени могат да са променени.

Ако желаете да посетите конкретни забележителности или атракции в Сингапур, цените за тях ще ви бъдат посочени преди самото пътуване. Могат да бъдат направени резервации за всички забележителности предварително, включително за бар с напитки на няколко високи сгради с великолепни гледки към града. За всеки един участник в групата може да бъде изготвена индивидуална програма за Сингапур с включени места, които той/тя иска да посети, като заплащането може да се уреди и предварително.

Ден 8 Отпътуване от Сингапур за София

image

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.
☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!