ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР

Кратко описание

Идеята на това пътешествие до Малайзия и Сингапур е за 8 дни да посетим някои от най-важните забележителности на двете страни, като същевременно остане време за разходки и бавно мотане из градовете. Започваме от Сингапур, където програмата ни ще бъде според желанията на участниците, като са възможни най-разнообразни комбинации от забележителности и атракции (подробности в програмата).

След кратък полет до Куала Лумпур (столицата на Малайзия), започва малайската част от нашето пътешествие. Ще разгледаме почти всички най-известни забележителности на Куала Лумпур, включително свещенните пещери Бату. Ще посетим най-голямата и модерна фабрика за калай в света и известна текстилна фабрика за производтсво на типичните индонезийски щамповани платове Батик. Един ден ще отделим на историческия град Малака (ЮНЕСКО) с обяд в типичен малайски ресторант в града. Един следобед и вечер ще пътуваме до рибарското село Куала Селангор за наблюдение на птичите колонии и най-голямото местообитание на светулки в света. Преди да стигнем до реката, ще спрем на историческия хълм Букит Мелауати, където освен разходка сред историческите забележителности, ще нахраним и местните маймуни. На връщане към града ще се отбием до така наречената “Езерна симфония”, за да видим мощната феерия между светлина и вода. По желание още може да посетим Аквариума, да се разходим из “Малката Индия” и други атракции. Летим от Куала Лумпур към Истанбул и София.

Основна информация

Дати: 21-30 ноември 2024; Ако сте група от най-малко 5 или 6 човека, можем да организираме това пътуване по всяко време и дати удобни за вас.

Продължителност: 7 нощувки/9 дни;

Група: 7-9 човека;

Цена за програмата + самолетните билети: 2,390 евро/човек (4,684 лв при курс 1,96 лева за евро). Ако цената на самолетните билети се промени, ще се промени и общата цена на пътуването.

Цена за програмата без самолетни билети: 1,505 евро/човек (група от 7 до 9 човека); Ако групата е по-малка от 7 човека, цената малко ще се повиши;

Цената включва:

Самолетни билети София - Сингапур (отиване) и Куала Лумпур - София (връщане) (виж цена с включени самолетни билети)(1);

Водачи: групата ще има български и местни водачи;

Транспорт: всички трансфери в Малайзия и Сингапур; малък бус за екскурзиите, упоменати в програмата; Полет Сингапур-Куала Лумпур;

Нощувки: 7 нощувки в хубави 3 звездни хотели с включени закуски;

Храна: всички закуски, една вечеря и един обяд в Малайзия;

Цената не включва: обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); входни билети за забележителности; разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети/полети с Турски авиолинии Отиване: София 09.55 - Истанбул 12.20; Истанбул 17.55 - Сингапур 09.20 (на следващия ден);

Връщане: Куала Лумпур 23.50 - Истанбул 06.20 (на следващия ден); Истанбул 08.45 - София 09.05;

Цена: 885 евро/човек с включени всички такси. В момента на резервацията цената може да е различна.

Визи: За български граждани не са необходими визи за Сингапур и Малайзия.

image

Програма

Дни 1,2,3 и 4 (до късния следобед ) Сингапур

Тези дни са посветени на Сингапур и неговите многобройни забележителности. По-долу изброяваме само част от тях. В зависимост от интереса на групата могат да се правят най-различни комбинации. Поради това входните билети за отделните атракции не са включени в общата цена.

Следните забележителности може да посетим: Ботаническата градина - една от най-известните в света с огромна колекция орхидеи; Китайският квартал - китайска екзотика и манджи; Кварталът “Малката Индия”  - индийска екзотика и манджи; Статуята на митичния полулъв - полуриба, символ на Сингапур; хотел Marina Bay Sands, за панорамни снимки към града и океана;

image

Остров Сентоса, където ще посетим аквариума и други забележителности. Тук се намира най-южната част на континентална Азия и точката най-близо до екватора. Плажовете са великолепни, така че половин или дори цял ден може да посветим на този остров и неговите атракции.

В Сингапур ще имаме “умни карти” - Singapore Tourist Pass, които ще важат за 3 дни от престоя ни. С тези карти ще ползваме градската железница - MRT, с която ще стигаме до всички атракции изброени по-горе. Екскурзията до остров Сентоса е с кабинков лифт или със специално влакче, които се заплащат отделно.

Ден 4 Следобед Полет към Куала Лумпур (Малайзия)

Преди обяд - разходки в Сингапур. Следобед ще имаме полет до Куала Лумпур (Малайзия). Следва трансфер и нощувка в хотела.

image

Ден 5 Куала Лумпур

Днешният ден е посветен на забележителностите на Куала Лумпур - Националния Музей, Дворецът на Краля (само отвън), Националния паметник, Най-голямата джамия в града (Националната джамия) и ще минем през площада Мердека. Ще спрем специално до символите на Куала Лумпур - Кулите Петронас. За тези, които искат да се качат на кулите е необходимо да заявят интерес предварително, тъй като кулите имат дневна квота за посещение. Цената не е включена към общата цена (ще бъде упомената допълнително). Ще спрем за кратко и до храма Теан Хоу.

image

Следва посещение на най-голямата и модерна фабрика за калай в света. Ще видим демонстрации на различните процеси, като леене, изпиляване, полиране, запояване, изчукване и гравиране по време на тази обиколка на фабриката.

Следващата спирка е текстилна фабрика, където платовете се боядисват по специален начин, за да се превърнат в известния индонезийски Батик - платове със специални устойчиви щампи (стара техника от остров Ява).

Следобеда е посветен на Пещерите Бату - Хинду храм и светилище, което привлича много богомолци и туристи. Комплексът се състои от 3 главни пещери, в които се помещават храмовете и светилищата. Освен пещерите забележителна е огромната статуя на Хинду божество. Достигането на това място изисква изкачването на 272 стъпaла.

Ден 6 Цял ден в Малака (ЮНЕСКО), разположен на Малакския Пролив

След закуската в хотела потегляме към Малака, стар колониален град в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство. Ще пътуваме около час и половина-два.

В града могат да се видят и разгледат останки и руини, свидетелстващи за португалското, британското, холандското и китайско присъствие. Ще видим руините на църквата “Свети Павел” (1710 година) и крепостта А'Фамоза . Ще минем покрай най-старото китайско гробище от 17 век в район известен като Китайския Хълм. Продължаваме през португалската част на града. Следва така наречения “Червен Площад” (не този в Москва), където ще видим стара розова португалска сграда, днес исторически музей и една християнска църква.

image

Следва обяд в местна кръчма, след което продължаваме към най-стария китайски храм в Малайзия - Ченг Хуун Тенг, единственото място в света, където съжителстват три различни религиозно-философски течения - таозъм, будизъм и конфуцианство под един покрив.

На края ще се разходим бавно по старите улица на Малака, ще разгледаме пазарите и малките магазинчета, предлагащи всевъзможни стоки. Вечерта се връщаме в Куала Лумпур.

image

Ден 7 Вечерна екскурзия до селцето Куала Селангор за наблюдение на птичите колонии и най-голямото местообитание на светулки в света по река Селангор; Букит Мелауати; “Езерната симфония”

След закуската в хотела ще имаме няколко свободни часа за разходки из града, както и за пазар.

Следобед тръгваме с наш транспорт към градчето Куала Селангор, изходен пункт за нощна разходка из мангровата гора с лодка за наблюдение на светулки.

По пътя ще спрем в Букит Мелауати, останките на крепост построена от Султан Ибрахим, за да се отбранява от холандците, които все пак я превзели през 1784. Днес могат да се видят няколко оръдия и останки от крепостта. По-забележителна е панорамата, която при ясно време се открива чак до Малакския пролив. Още по-забележителни са маймуните, които населяват хълма. Те са приятелски настроени, особено ако ги храните с банани, които местни момчета услужливо продават наблизо.

image

След хълма ще се отправим към местността Кампунг Куантан, отправна точка за изследване на реката Селангор и нейните забележителни светулки. Крайбрежието на реката тук е осеяно с малки рибни ресторанти, където по-късно ще имаме вечеря (включена в цената).

Когато се стъмни съвсем се качваме на специални лодки и се отправяме към птичата колония от чапли, накацали за нощувка досами реката. Лодката се движи много бавно и тихо, за да не притесни птиците, а ние можем да ги наблюдаваме съвсем отблизо.

image

След това лодката продължава към местообитанието на светулките. Изведнъж цялата гора покрай реката започва да блещука от хилядите, а може би милиони светулки, които населяват бреговете на реката. Лодката ще се движи бавно покрай бреговете, за да се насладим пълно на светлинното шоу.

image

На връщане към града ще се отбием до така наречената “Езерна симфония”, за да видим мощната феерия между светлина и вода и фонтаните, изтласкващи водата на над 42 м височина.

Ден 8 Още от Куала Лумпур; късен полет към Истанбул

Днес имаме свободен ден в Куала Лумпур за пазар или разходки. По желание може да посетим Аквариума, един от най-големите в Азия. Друга идея е разходка в “Малката Индия”, екзотичен квартал.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!