ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР

Кратко описание

Идеята на това пътешествие до Малайзия и Сингапур е за 8 дни да посетим някои от най-важните забележителности на двете страни, като същевременно остане време за разходки и бавно мотане из градовете. Започваме от Сингапур, където програмата ни ще бъде според желанията на участниците, като са възможни най-разнообразни комбинации от забележителности и атракции (подробности в програмата).

След кратък полет до Куала Лумпур (столицата на Малайзия), започва малайската част от нашето пътешествие. Ще разгледаме почти всички най-известни забележителности на Куала Лумпур, включително свещенните пещери Бату. Ще посетим най-голямата и модерна фабрика за калай в света и известна текстилна фабрика за производтсво на типичните индонезийски щамповани платове Батик. Един ден ще отделим на историческия град Малака (ЮНЕСКО) с обяд в типичен малайски ресторант в града. Един следобед и вечер ще пътуваме до рибарското село Куала Селангор за наблюдение на птичите колонии и най-голямото местообитание на светулки в света. Преди да стигнем до реката, ще спрем на историческия хълм Букит Мелауати, където освен разходка сред историческите забележителности, ще нахраним и местните маймуни. На връщане към града ще се отбием до така наречената “Езерна симфония”, за да видим мощната феерия между светлина и вода. По желание още може да посетим Аквариума, да се разходим из “Малката Индия” и други атракции. Летим от Куала Лумпур към Истанбул и София.

image

Основна информация

Дати: 16 -25 март 2023; Ако сте група от най-малко 5 или 6 човека, можем да организираме това пътуване по всяко време и дати удобни за вас.

Продължителност: 7 нощувки/9 дни;

Група: 7-9 човека;

Цена за програмата + самолетните билети: 1,852 евро/човек (3,629 лв при курс 1,96 лева за евро). Ако цената на самолетните билети се промени, ще се промени и общата цена на пътуването.

Цена за програмата без самолетни билети: 1,095 евро/човек (група от 7 до 9 човека)(2,146 лева при курс 1,96 лв за евро); Ако групата е по-малка от 7 човека, цената малко ще се повиши;

Цената включва:

Самолетни билети София - Сингапур (отиване) и Куала Лумпур - София (връщане) (Турски)(1);

Водачи: групата ще има български и местни водачи;

Транспорт: всички трансфери в Малайзия и Сингапур; малък бус за екскурзиите, упоменати в програмата; Полет Сингапур-Куала Лумпур;

Нощувки: 7 нощувки в хубави 3 звездни хотели с включени закуски;

Храна: всички закуски, една вечеря и един обяд в Малайзия;

Цената не включва: обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); входни билети за забележителности; разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети/полети с Турски авиолинии Отиване: София 09.55 - Истанбул 12.20; Истанбул 17.55 - Сингапур 09.20 (на следващия ден);

Връщане: Куала Лумпур 23.50 - Истанбул 06.20 (на следващия ден); Истанбул 08.45 - София 09.05;

Цена: 757 евро/човек с включени всички такси. В момента на резервацията цената може да е различна.

Условия за влизане в Синапур във връзка с Ковид:

За Сингапур е необходимо да имате валиден ваксинационен сертификат на английски език с QR  код. За Малайзия такъв не е необходим. Няма нужда от ПСР тестове.

Визи: За български граждани не са необходими визи за Сингапур и Малайзия.

image

Програма

Дни 1,2,3 и 4 (до късния следобед )

Тези дни са посветени на Сингапур и неговите многобройни забележителности. По-долу изброяваме само част от тях. В зависимост от интереса на групата могат да се правят най-различни комбинации. Поради това входните билети за отделните атракции не са включени в общата цена.

Следните забележителности може да посетим: Ботаническата градина - една от най-известните в света с огромна колекция орхидеи; Китайският квартал - китайска екзотика и манджи; Кварталът “Малката Индия”  - индийска екзотика и манджи; Статуята на митичния полулъв - полуриба, символ на Сингапур; Великолпеният хотел Marina Bay Sands, за панорамни снимки към града и океана;

image

Остров Сентоса, където ще посетим аквариума и други забележителности. Тук се намира най-южната част на континентална Азия и точката най-близо до екватора. Плажовете са великолепни, така че половин или дори цял ден може да посветим на този остров и неговите атракции.

В Сингапур ще имаме “умни карти” - Singapore Tourist Pass, които ще важат за 3 дни от престоя ни. С тези карти ще ползваме градската железница - MRT. Този транспорт е бърз и удобен, като с влакчетата може да стигнем до всички атракции изброени по-горе. Екскурзията до остров Сентоса е с кабинков лифт или със специално влакче, които се заплащат отделно.

Ден 4 Следобед Полет към Куала Лумпур (Малайзия)

Преди обяд - разходки в Сингапур. Следобед ще имаме полет до Куала Лумпур (Малайзия). Следва трансфер и нощувка в хотела.

Ден 5 Куала Лумпур

Днешният ден е посветен на забележителностите на Куала Лумпур - Националния Музей, Дворецът на Краля (само отвън), Националния паметник, Най-голямата джамия в града (Националната джамия) и ще минем през площада Мердека. Ще спрем специално до символите на Куала Лумпур - Кулите Петронас. За тези, които искат да се качат на кулите е необходимо да заявят интерес предварително, тъй като кулите имат дневна квота за посещение. Цената не е включена към общата цена (ще бъде упомената допълнително). Ще спрем за кратко и до храма Теан Хоу.

Следва посещение на най-голямата и модерна фабрика за калай в света. Ще видим демонстрации на различните процеси, като леене, изпиляване, полиране, запояване, изчукване и гравиране по време на тази обиколка на фабриката.

Следващата спирка е текстилна фабрика, където платовете се боядисват по специален начин, за да се превърнат в известния индонезийски Батик - платове със специални устойчиви щампи (стара техника от остров Ява).

Следобеда е посветен на Пещерите Бату - Хинду храм и светилище, което привлича много богомолци и туристи. Комплексът се състои от 3 главни пещери, в които се помещават храмовете и светилищата. Освен пещерите забележителна е огромната статуя на Хинду божество. Достигането на това място изисква изкачването на 272 стъпъла.

Ден 6 Цял ден в Малака (ЮНЕСКО), разположен на Малакския Пролив

След закуската в хотела потегляме към Малака, стар колониален град в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство. Ще пътуваме около час и половина-два.

В града могат да се видят и разгледат останки и руини, свидетелстващи за португалското, британското, холандското и китайско присъствие. Ще видим руините на църквата “Свети Павел” (1710 година) и крепостта А'Фамоза . Ще минем покрай най-старото китайско гробище от 17 век в район известен като Китайския Хълм. Продължаваме през португалската част на града. Следва така наречения “Червен Площад” (не този в Москва), където ще видим стара розова португалска сграда, днес исторически музей и една християнска църква.

Следва обяд в местна кръчма (включен в цената), след което продължаваме към най-стария китайски храм в Малайзия - Ченг Хуун Тенг, единственото място в света, където съжителстват три различни религиозно-философски течения - таозъм, будизъм и конфуцианство под един покрив.

На края ще се разходим бавно по старите улица на Малака, ще разгледаме пазарите и малките магазинчета, предлагащи всевъзможни стоки. Вечерта се връщаме в Куала Лумпур.

Ден 7 Вечерна екскурзия до селцето Куала Селангор за наблюдение на птичите колонии и най-голямото местообитание на светулки в света по река Селангор; Букит Мелауати; “Езерната симфония”

След закуската в хотела ще имаме няколко свободни часа за разходки из града, както и за пазар.

Следобед тръгваме с бусче към градчето Куала Селангор, изходен пункт за нощна разходка из магровата гора с лодка за наблюдение на светулки.

По пътя ще спрем в Букит Мелауати, останките на крепост построена от Султан Ибрахим, за да се отбранява от холандците, които все пак я превзели през 1784. Днес могат да се видят няколко оръдия и останки от крепостта. По-забележителна е панорамата, която при ясно време се открива чак до Малакския пролив. Още по-забелжителни са маймуните, които населяват хълма. Те са приятелски настроени, особено ако ги храните с банани, които местни момчета услужливо продават наблизо.

След хълма ще се отправим към местността Кампунг Куантан, отправна точка за изследване на реката Селангор и нейните забележителни светулки. Крайбрежието на реката тук е осеяно с малки рибни ресторантчета, където по-късно ще имаме вечеря (включена в цената).

Когато се стъмни съвсем се качваме на специални лодки и се отправяме към птичата колония от чапли, накацали за нощувка досами реката. Лодката се движи много бавно и тихо, за да не притесни птиците, а ние можем да ги наблюдаваме съвсем отблизо.

След това лодката продължава към местообитанието на светулките. Изведнъж цялата гора покрай реката започва да блещука от хилядите, а можеби милиони светулки, които населяват бреговете на реката. Лодката ще се движи бавно покрай бреговете, за да се насладим пълно на светлинното шоу.

На връщане към града ще се отбием до така наречената “Езерна симфония”, за да видим мощната феерия между светлина и вода, с помоща на мощни фонтани, изтласкващи водата на над 42 м височина.

Ден 8 Още от Куала Лумпур; късен полет към Истанбул

Днес имаме свободен ден в Куала Лумпур за пазар или разходки. По желание може да посетим Аквариума, един от най-големите в Азия. Друга идея е разходка в “Малката Индия” , екзотичен квартал. Вечерта имаме трансфер към леищети и късен полет.

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!