ПЪТЕШЕСТВИЕ  ПРЕЗ СЕВЕРЕН  АЛЖИР

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ СЕВЕРЕН АЛЖИР

Кратко описание

"Тук разбирам какво наричат красота- правото да обичаш свободно“, гласи надписът върху паметника на Албер Камю в Типаса, Алжир

Пътешествието ни през северен Алжир включва почти всички културни и природни забележителности в тази част на страната. Започваме от столицата Алжир с Казбата - укрепения стар град (ЮНЕСКО), голямата ботаническа градина/парк Хама и разбира се пазарите. Продължаваме към археологическия комплекс Джемила (ЮНЕСКО), Ламбеза - останки от стар римски град и Тимгад (Марциана Траяна Тамугади) (ЮНЕСКО) - римски град разположен в подножието на планините Аурес.

На път към най-живописния град в Алжир - Константин, ще се отбием през Имедрацен (Мадрацен), кралски храм-мавзолей на берберските нумидийски крале. В Константин ще разгледаме Двореца на Ахмад Бей, римския град Тидис и разбира се най-известният мост в града - Гантарет Ел Хибал. В града има още 7 подобни моста.

Продължаваме към красивия средиземноморски град Беджая, разположен живописно на залива Беджая. В района ще посетим Националният парк Гурая, където живеят берберийски макаци и чакали. Мястото е известно с красивите си плажове и скали. По пътя обратно към столицата ще спираме да снимаме и да се насладим на крайбрежните градчета Бени, Ксила, Аззефун и Тигзирт. Летим обратно за София от столицата Алжир.

Пътешествието ни през Националния Парк Тасили в южен Алжир може да разгледате тук.

Основна информация

Категория: Група с определени дати;

Дати: 3-11 ноември 2024;

Група: 7-8 участника;

Обща цена на програмата в Алжир + самолетни билети: 1,732 евро/човек (3,394 лева при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на международните самолетни билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата в Алжир БЕЗ самолетни билети: 1,220 евро на човек (група от 7 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Цената включва: 

Самолетни билети: самолетни билети София - Алжир - София (1) (виж цената със самолетни билети);

Водачи: български и местен водач;

Транспорт: трансфери от/до летището в Алжир; транспорт в хубав бус само за нашата група.

Нощувки: 8 нощувки в хубави 3 звезди хотели в стаи по двама човека с включена закуска (Хотелите: Afric, Trajan, Ibis, Brahmi);

Входни такси: входни такси за местата, включени в програмата;

Виза: покана за визата (самата виза не е включена в цената);

Цената не включва: обядите и вечерите; виза за Алжир - 45 долара (2); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Полети с Турските авиолинии

Отиване: София 15.25 - Истанбул 16.50; Истанбул 21.45 - Алжир 23.20;

Връщане: Алжир 11.15 - Истанбул 16.45; Истанбул 19.05 - София 20.20;

Цена: 512 евро/човек. В момента на резервацията цената може да е различна.

Условия за влизане в Алжир по отношение на Ковид: Към момента няма рестрикции за влизане в страната по отношение на Ковид.

(2) Визата струва 45 долара и се издава от Алжирското посолство в София или на на летището в Алжир. Ние уреждаме документите и визата. След сформиране на групата, цената ще бъде потвърдена.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Алжир, столицата на Алжир Днес късно вечерта пристигаме Алжир. Следва трансфер и нощувка в хотела.

Ден 2 Алжир - тур из града Днес денят е посветен на столицата. Ще разгледаме Казбата - укрепения стар град (ЮНЕСКО), който се намира в историческия център на града. Ще видим останките от цитаделата, стари джамии и разкошни сгради в османски стил.

Ще посетим Хама, голяма ботаническа градина и парк с площ от 32 хектара, създадени през 1832. Ще обърнем внимание и на пазарите разбира се. По желание може да посетим музея за изящни изкуства и други места, ако ни остане време. Нощувка в хотела.

image

Ден 3 Джемила Днес продължаваме към археологическия комплекс Джемила (ЮНЕСКО), раположен на около 50 км североизточно от град Сетиф. Тук ще разгледаме руините на древна римска колония, основана по време на управлението на Нерва (96 - 98 г. сл. Хр.). Ще нощуваме в град Сетиф.

image

Ден 4 Батна Днес отпътуваме към района на град Батна. Тук ще посетим Ламбеза - останки от стар римски град, основан от римската армия. Руините датират от 123–129 г. сл. н. е., от времето на римския император Адриан, чието обръщение към войниците му е намерено изписано на колона в града.

Продължаваме към Тимгад (Марциана Траяна Тамугади) (ЮНЕСКО), римски град разположен в подножието на планините Аурес. Основан е от римския император Траян около 100 г. сл. Хр., който кръстил града на майка си Марсия. Руините са забележителни, поради това че са едни от най-добрите съществуващи примери на римското градоустройство. Тимгад е вписан като обект на световното наследство от ЮНЕСКО през 1982 г. Нощувка в хотел в района.

image

Ден 5 Константин Днес тръгваме за град Константин, един от най-красвиите градове в Алжир. По пътя ще посетим Имедрацен (Мадрацен), кралски храм-мавзолей на берберските нумидийски крале. Мадгис е бил цар на независими царства на Нумидия, между 300 и 200 г. пр.н.е. Смята се, че Мадгис е прародител на берберите, населяващи днес основно териториите на Алжир и Мароко.

Константин, в североизточната част на Алжир, е един от най-живописните градове в Северна Африка, разположен от двете страни на почти 200-метров пролом, който разделя града на две. Той е също един от най-старите градове в цяла Африка с история, датираща от преди 600 г. пр.н.е. Бил столица на Берберското кралство Нумидия под името Цитра, а по-късно става римски град през 46 г. пр.н.е.

image

След като пристигнем с Константин и се настаним в хотела, продължаваме към Двореца на Ахмад Бей, основна забележителности, заради която градът е бил избран за арабска културна столица през 2015 г. Строежът на двореца е завършен по време на управлението на Ахмед Бей Бен Мохамед Шериф през 1835 г., две години преди падането на Константин под френската окупация. Нощувка в хотел в града.

Ден 6 Константин и Тидис Днес продължаваме разходката из Константин с посещение на Тидис, римски град построен от римляните като "vicus" или отбранителен замък. Тидис е бил проспериращ град с голяма порта, бани, работилници (основно за кожи), светилище на Митра, датиращо от 4 век пр. н. е., а също и християнски параклис.

Днес Константин е известен с осемте си моста, които свързват двете части на града през стръмно дефиле с височина средно 120 м. Най-известният мост в града е Гантарет Ел Хибал, наречан още Сиди М’Сид. Отворен за движение през април 1912 г., като в продължение на 17 години до 1929 г. е най-високия мост в света със своите 175 м. Нощувка в града.

image

Ден 7 Беджая Продължаваме пътешествието си из северен Алжир с красивия средиземноморски град Беджая, разположен живописно на залива Беджая. В района ще посетим Националният парк Гурая, обявен като такъв през 1984 г., През 2004 г. е признат от ЮНЕСКО за биосферен резерват.

Паркът дължи името си на планината Гурая (660 м). Създаден е заради голямото разнообразие на флора и фауна, включително берберийски макаци и чакали. Барберийският макак е примат с много ограничен ареал - части от северозападна Африка и Гибралтар. В парка има много плажове и живописни скали, на които разбира се ще се насладим.

image

Ден 8 Обратно към столицата Алжир Днес потегляме обратно към столицата. По пътя ще спрем да разгледаме и снимаме крайбрежните градчета Бени Ксила, Аззефун и Тигзирт. Вечерта се настаняваме в нашия хотел в Алжир.

Ден 9 Отпътуване от Алжир След закуската в хотела ще имаме трансфер към летището за полета в 11.00.

Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код: 
Книгите на Тахир Шах ще ви подготвят по невероятно забавен начин да усетите и разберете много по-добре Мароко и Индия. Със сигурност ще си „вземете“ много повече от пътуването си в Мароко, ако сте прочели „Къщата на халифа“ и „В хиляда и една нощи“, а в Индия – „Чиракът на магьосника“. Специално за пътуващите с Хиляда Пътешествия, ИК „Барака“, подаряваме 15% отстъпка от цената на книгите. Въведете код:  TV15   при приключване на поръчката, за да се възползвате от отстъпката. Може да купите книгите директно от нашата ИК „Барака“.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super