ПЪТЕШЕСТВИЕ В СЕВЕРЕН ВИЕТНАМ (РАЙОНА САПА), ЗАЛИВА ХА ЛОНГ И ХАНОЙ

ПЪТЕШЕСТВИЕ В СЕВЕРЕН ВИЕТНАМ (РАЙОНА САПА), ЗАЛИВА ХА ЛОНГ И ХАНОЙ

Кратко описание

Красивите оризовите тераси, прохладната планинска атмосфера, разнообразието от етнически общности и драматичната тропическа природа са причините да пътуваме до северозападните райони на Виетнам. Ще започнем от Ханой, където ще разгледаме основните забележителности и пазари. Един ден сме отделили на залива Ха Лонг - пещерата Сунг Сот, остров Ти Топ с екзотичния плаж и други атракции в района. Следва нощния влак (хубави спални вагони) към Лао Чаи в района Сапа, северозападен Виетнам. Ще разгледаме град Сапа. Ще правим леки преходи и разходки, ще се запознаем с местните етнически групи в малките селца, ще ходим сред оризовите полета и джунгли, ще пием чай и ще хапваме местни манджи. Едната нощувка е в къща за гости, като идеята е да се потопим в местните традиции и начин на живот.

Ще посетим съботния пазар в Чан Чау, където се събират хора от всички етнически групи в района - Х’Монг , Блак Лоло, Нунг, Тей, Нунг, Тей и много други.

Продължаваме към южния край на делтата на Червената река и по-точно към градчето Нин Бин. Ще спрем в селото Куанг Фу Кау, известно с тамяна. Следват пещерата Муа (танцуващата пещера), останките от древния град Хоа Лу и най-впечатляващата част от този район - Транг Ан (ЮНЕСКО) - огромна пещерна и водна система с канали - драматични пейзажи, пагоди и екзотична природа. Ще разгледаме това място от борда на лодка.

Ще видим още пагодата Бай Дин, катедралата Фат Дием и накрая (ако остане време) ще посетим грънчарското село Ба Транг. Връщаме се в Ханой, от където летим за България.

Основна информация

Категория: Група с определени дати

Дати: 29 май - 7 юни 2024; 30 октомври - 9 ноември 2024

Група: 7/8 човека;

Цена на програмата във Виетнам + самолетни билети с Турските авиолинии:  1,862 евро/човек (3,650 лв/човек при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата във Виетнам:  1,210 евро/човек (2,372 лв при курс 1,96 лв за евро)(група от 7 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 8 нощувки/10 дни;

Цената включва: 

Самолетни билети: самолетни билети София - Ханой - София (виж цената с включени самолетни билети)(1);

Водачи: български водач; местен водач/шофьор;

Транспорт: климатизиран бус само за нашата група; билет за влака от Ханой до Лао Чаи;

Нощувки: Hotel Babylon premium & Spa (4 звезди) или подобен в Ханой; Hotel Duc Huy Grand Lao Cai (4 звезди) в Лао Чаи; в района на Сапа нощувката е в хубаво малко хотелче (ecolodge) - Chapa ecolodge (двама човека в стая); В Бан Лиен нощувката е в хубава къща за гости; 1 нощувка във влак (в хубав спален вагон);

Входни билети за забележителности: всички входни билети за забележителности;

Храна: вижте по дни кои хранения са включени;

Цената не включва: хранения, които не са отбелязани в програмата; входни билети за забележителности извън упоменатите; визи; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

Екипировка: Няма да бъде необходима специална екипировка за трекингите.

(1) Полети

Полети с Турските авиолинии София - Ханой - София:

Отиване: София 21.10 - Истанбул 22.35; Истанбул 01.40 - Ханой 15.25 (+1);

Връщане: Ханой 23.05 - Истанбул 04.45; Истанбул 07.25 - София 08.35 (+1);

Цена: 652 евро/човек. В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание.

Виза → Ние издаваме визите (цената е около 25-30 щатски долара). Ще бъдат дадени допълнително указания за визата за Виетнам.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Ханой

Днес е полетът София - Ханой през Истанбул. Следва трансфер до хотела, почивка и нощувка.

Ден 2 Заливът Ха Лонг

Днес започваме с трансфер до залива Ха Лонг (около 2 часа и половина). Ще имаме разходка с круизното корабче в залива с включен обяд на корабчето.

Ще видим пещерите Сунг Сот и Луон. Продължаваме към остров Ти Топ с екзотичния плаж - къпане и релакс или по желание лек пешеходен преход до върха, където се разкрива прекрасна панорама към целия залив.

На залез слънце - вино с леко мезе на фона на чудните гледки. Вечерта ще имаме обратен трансфер към Ханой. Нощувка в хотел.

Храна: закуска и обяд

image

Ден 3 Ханой - нощен влак до Сапа

Днес ще посетим етнографския музеи, където ще се запознаем с различните етноси населяващи страната - един вид въведение към нашето пътешествие в района Сапа, населяван от няколко етноса, с които ще се запознаем и на място. Следва Тран Куок, най-старата пагода в Ханой, разположена на брега на езерото Уест, най-голямото езеро в града.

Следобед ще се разходим из стария квартал, ще се отбием до пазара Донг Ксуан и пагодата Нгок Сон. По желание продължаваме към уникалния за югоизточна Азия Музей на жените.

Вечерта отиваме на гарата, за да вземем нощния влак до Лао Чаи (Сапа). Влакът е модерен и удобен, с кабини за по четири човека.

Храна: закуска и вечеря

Ден 4 Лао Чаи - Сапа

Пристигаме рано сутринта Лао Чаи, от където ще имаме трансфер до град Сапа. Следва кратка обиколка на града и трансфер до малко хотелче тип хижа (ecolodge).

Следобед ще имаме лек пешеходен преход в района Сапа. Ще ходим между оризовите полета и плантации, ще се спираме за разговори с местните хора. Ще се движим бавно, за да се насладим на природата. Нощувка в хотелчето.

Храна: обяд

image

Ден 5 Сапа - селото Бан Лиен

Преди обяд ще се разходим отново наоколо. Днес ще научим повече за фермите и плантациите, какво и как отглеждат хората тук. Ще разгледаме по-подробно някои от тях. За обяд ще се върнем в Сапа, където ще обядваме в специален ресторант. После ще се насладим на специална билкова баня, така както го правят хората от етническата група Дао. Следва трансфер от Сапа до селото Бан Лиен, където ще се настаним в къща за гости.

Храна: обяд и вечеря

image

Ден 6 Бан Лиен -Лао Чаи

Днес отиваме до една от основните атракции в района - съботния пазар в Чан Чау, където се събират хора от всички етнически групи в района - Х’Монг , Блак Лоло, Нунг, Тей, Нунг, Тей и други. Всички са облечени с традиционните си костюми. Освен за пазаруване, хората ползват пазара и за активни социални дейности, включително за намиране на съпруг/а.

Следобед ще имаме лек пешеходен преход сред плантациите, оризовите полета и хълмовете в околностите на селото. Ще се срещнем с хората от етноса Х’Монг. Късният следобед поемаме обратно към Лао Чай. Вечеря в града и нощувка в Лао Чай.

Храна: закуска

image

Ден 7 Лао Чай - Куанг Фу Кау- Нин Бин

Днес продължаваме към южната част на делтата на Червената река. Ще стигнем до градчето Нин Бин, като пътуването ще продължи около 6 часа със спирките по пътя. Ще спрем в селото Куанг Фу Кау, известно с тамяна, който се прави там. Вечерта ще отседнем в малко хотелче (ecolodge).

Храна: закуска

image

Ден 8 Още от Нин Бин

Започваме деня с пещерата Муа (танцуващата пещера). Ще изкачим и 500 стъпала до планината на лежащия дракон, от където се разкрива панорамна гледка към Там Чок.

Продължаваме към Хоа Лу - останките от древен град от 10 век.

Ще се повозим около 3 часа с малка лодка до Транг Ан (ЮНЕСКО), огромна и много интересна пещерна и водна система с канали - драматични пейзажи, пагоди, водни пространства и екзотична природа . Тук може да разгледате снимки и да научите повече за това място. Нощувка в малко хотелче (ecolodge).

Храна: закуска и обяд

image

Ден 9 Бич Пагода Донг - катедралата Фат Дием - село Ба Транг - Ханой

Първият обект днес е Бич Пагода Донг, много интересна пагода на 3 нива. Следва пагодата Бай Дин, втората по големина във Виетнам. Следобед ще посетим катедралата Фат Дием (Phat Diem) (1891 г.). Интересна е архитектурата - смесица от виетнамски и европейски стил. Общият комплекс включва 5 параклиса, 3 пещери и мемориал. От тук поемаме обратно към летището в Ханой. Ако ни остане време ще посетим грънчарското село Ба Транг, за да видим традиционния начин на производство на грънци. Тук има и пазар за последни покупки преди отпътуването.

Храна: закуска

Карта на пътешествието

Записване

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Всичко това ние наричаме пакет за индивидуално/самостоятелно пътуване. Цената на нашата услуга е 100 лв за планиран ден. Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super