ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ОСЛО ДО БЕРГЕН В НОРВЕГИЯ С ВЛАК

ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ОСЛО ДО БЕРГЕН В НОРВЕГИЯ С ВЛАК

Кратко описание

Това пътешествие ще ви отведе до някои от най-красивите и живописни места в Норвегия. Пътувате от София до Осло със самолет. Програмата предвижда два дни в Осло, където може да разгледате Кралския Дворец и огромния парк около него, кметството (Oslo City Hall) и Акерсхус Фестнинг (Akershus Festning). С корабче стигате до полуострова на музеите - фантастично място с едни от най-богатите музейни колекции в Скандинавия и Европа. Много приятни са разходките в скулпторния парк Екебергпаркен (Ekebergparken) или пък ботаническата градина в Осло. Акцент на тази програма е пътуването с влак през деня към Берген, град разположен живописно на брега на Норвежко море. Това е едно от най - живописните железопътни трасета в Европа (влакът се изкачва до 1,237 м). Берген е уникално красив град. Може да се разходите до пристанището и рибния пазар, известен в цяла Скандинавия. Може да се качите на зъбчатата железница (Fløibanen), която ще ви отведе до Флойен (Fløyen), планинско плато точно над града. Разгледайте крепостта на Bergen - Бергенхус (Bergenhus) и Бригген (Bryggen) - стар търговски квартал и докове със запазена средновековна атмосфера, създавана от дървените къщи, които все още се обитават. Друго интересно място е Алоен (Alvøen), бивше индустриално градче. При желание може да удължите престоя си в Норвегия с ден или два, за да посетите малкото градче Флам (Flam) и района около него, известни с изключителната си природна красота. Летите обратно към София от Берген.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от вашите желания;

Цената ще включва:

Конкретна програма: Ще бъде изработена и предоставена подробна логистична програма по дни с включен бюджет;

Самолетни билети: самолетни билети по предварително избран маршрут, който обсъждаме предварително (1);

Транспорт: трансфери от и до летищата; билети за друг транспорт, ако се налага;

Нощувки: нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска;

Карта: Подробна Google карта с отбелязани всички хотели и забележителности, включени в програмата;

Застраховки: Задължителната застраховка “Помощ при пътуване”, по желание застраховката “Отмяна на пътуването”. Ние работим с Алианц;

Документи: Изготвяне и изпращане по куриер на всички необходими пътни документи, като ваучери за хотели и екскурзии, самолетни билети, билети за градски транспорт, входни билети за забележителности и други в зависимост от конкретното пътуване;

Забележителности: По желание може да включим билети за избрани забележителности;

Специфични за пътуването разходи: други разходи

Цената няма да включва:

Храна: обяди и вечери;

Забележителности: входни такси за забележителности, освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени);

Допълнителни разходи: допълнителни екскурзии или друг тип разходи, за които не е било изпратено предварително запитване; разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоставени един или няколко маршрута с цени, като ще изберем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1  Пътуване към Осло

Днес ще летите към Осло. В зависимост от полетите ще ви бъде предложена програма за деня или вечерта в града.

Ден 2  Осло

Днес ще продължавате с разходките из Осло. Може да се отбиете през кметството (Oslo City Hall). Сградата е завършена през 1950 година, декорирарана богато с мотиви от норвежкото изкуство от периода 1900-1950. Смята се за една от основните забележителности на града.

Внушителна е крепостта Акерсхус Фестнинг (Akershus Festning), която не бива да пропускате. Следобяд може да посетите скулпторния парк Екебергпаркен (Ekebergparken) с над 30 скулптури в целия парк. От алеите и поляните се разкриват прекрасни гледки към пристанището и града. Вход безплатен.

Друга забележителност е Ботаническата градина в Осло. Около 1800 растения могат да бъдат видени тук. Вход безплатен.

Разходка с ултрамодерен кораб из фиордите около Осло може да си резервирате ето тук.

Тук може да разгледате списък с безплатни забележителности и музеи на града.

Ден 3 Осло; полуостровът на музеите

Днес ще отидем с корабче до полуострова на музеите в Осло, където са разположени едни от най-богатите музеи не само в града, но и в цяла Скандинавия. Сред тях са

Норвежкия фолклорен музей (Norwegian Folk Museum) с голяма експозиция на открито и повече от 150 традиционни къщи и сгради от всички райони на Норвегия. Музеят на корабите на Викингите ще ви разкрие историята на викингите и техните морски умения. В известния Фрам Музей (Fram Museum) ще видите кораба Фрам, най-здравият полярен дървен кораб строен някога. Музеят КонТики (Kon-Tiki) разказва за пътуванията на Тур Хейрдал (Thor Heyerdahl). Тук са и оригиналните салове КонТики и Ра II.

Целият полуостров е приказен, а музеите го правят още по-привлекателен.

Ден 4 С уникалната железница от Осло до Берген

Днес пътувате до град Берген с влак през деня, за да се насладите на изключителната природа на Норвегия. Железопътното трасе между двата града е едно от най-красивите в Европа.

Най-високите части от трасето са около градчето Финсе (Finse), където влакът се изкачва до към 1,237 м. надморска височина. Снегът и планините правят това пътешествие вълшебно. Пътуването трае около 7 часа. Нощувка вечерта в Берген.

image

Ден 5 Берген

Берген е изключително живописен и много приятен за разходки сред цветните къщи с прекрасни изгледи към морето. Рибният пазар е едно от най-популярните места в града.…истинско приключение за любителите на морската храна. Разходката до пристанището на Берген е много добра идея, особено вечер, когато може да хапнете в някоя кръчма в района.

Зъбчатата железница Fløibanen ще ви отведе до Fløyen, планинско плато над града, от където се разкрива страхотна панорама към целия район. Аквариумът на Берген е един от най-добрите в Европа, а музеят на изкуството (Bergen Art Museum) е един от най-богатите в Скандинавия. Въпреки множеството си забележителности, основна атракция е самият град - цветен уютен и зимен. Нощувка в хотела.

Ден 6 Берген; крепостта на Берген (Bergenhus fortress); Бригген (Bryggen)

Днес продължавате разходките с посещение на крепостта на Берген - Бергенхус (Bergenhus fortress или още Bergenhus), една от най-старите и запазени крепости в Норвегия.

Акцент обаче на днешния ден е Бригген (Bryggen), разположен в северната част на залива. Между 1350 и 1750 г., този район се е наричал докът Ханза (Hansa), място за търговия и пазар. Дървените къщи, които днес могат да се видят, са построени след голям пожар през 1702. Най-вероятно те са подобни на тези, които са били тук преди нещастието. Макар всички къщи все още да се използват, усещането е като в средните векове. Може да хапнете за обяд в заведението Bryggen tracteursted, което е основано и действа като ресторант от 1708 г, без да е променял функцията или предназначението си. Днес квартала е в списъка на ЮНЕСКО.

Ако ви остане време идете до Алоен (Alvøen), старо бивше индустриално градче на около 12 км западно от Берген. Главната сграда на градчето е превърната в музей с множество изложби.

Ден 7 Отпътуване за София от Берген

Ще пътувате със самолет от Берген до София.

Бележка: При желание може да удължите престоя си в Норвегия и да посетите малкото градче Флам (Flam), на около 166 км от Берген. Градчето и районът са едни от най-красивите места в Норвегия. Ще пътувате до там с известната железница, която заедно с трасето Осло-Берген, е може би най-атрактивната и живописна в Европа.

Записване

Индивидуално/самостоятелно пътуване

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

След като получим запитването, ще получите безплатно от нас първоначално предложение с включен маршрут и други детайли (без бюджет или цена).

Ако ви хареса и желаете да осъществите пътуването, продължаваме с изготвянето на пакетна програма за Вашето пътуване → изготвяме подробен логистичен план с бюджет, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!