ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ОСЛО ДО БЕРГЕН В НОРВЕГИЯ С ВЛАК

ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ОСЛО ДО БЕРГЕН В НОРВЕГИЯ С ВЛАК

Кратко описание

Това пътешествие ще ви отведе до някои от най-красивите и живописни места в Норвегия. Пътувате от София до Осло със самолет. Програмата предвижда два дни в Осло, където може да разгледате Кралския Дворец и огромния парк около него, кметството (Oslo City Hall) и Акерсхус Фестнинг (Akershus Festning). С корабче стигате до полуострова на музеите - фантастично място с едни от най-богатите музейни колекции в Скандинавия и Европа. Много приятни са разходките в скулпторния парк Екебергпаркен (Ekebergparken) или пък ботаническата градина в Осло. Акцент на тази програма е пътуването с влак през деня към Берген, град разположен живописно на брега на Норвежко море. Това е едно от най - живописните железопътни трасета в Европа (влакът се изкачва до 1,237 м). Берген е уникално красив град. Може да се разходите до пристанището и рибния пазар, известен в цяла Скандинавия. Може да се качите на зъбчатата железница (Fløibanen), която ще ви отведе до Флойен (Fløyen), планинско плато точно над града. Разгледайте крепостта на Bergen - Бергенхус (Bergenhus) и Бригген (Bryggen) - стар търговски квартал и докове със запазена средновековна атмосфера, създавана от дървените къщи, които все още се обитават. Друго интересно място е Алоен (Alvøen), бивше индустриално градче. При желание може да удължите престоя си в Норвегия с ден или два, за да посетите малкото градче Флам (Flam) и района около него, известни с изключителната си природна красота. Летите обратно към София от Берген.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1  Пътуване към Осло

Днес ще летите към Осло. В зависимост от полетите ще ви бъде предложена програма за деня или вечерта в града.

Ден 2  Осло

Днес ще продължавате с разходките из Осло. Може да се отбиете през кметството (Oslo City Hall). Сградата е завършена през 1950 година, декорирарана богато с мотиви от норвежкото изкуство от периода 1900-1950. Смята се за една от основните забележителности на града.

Внушителна е крепостта Акерсхус Фестнинг (Akershus Festning), която не бива да пропускате. Следобяд може да посетите скулпторния парк Екебергпаркен (Ekebergparken) с над 30 скулптури в целия парк. От алеите и поляните се разкриват прекрасни гледки към пристанището и града. Вход безплатен.

Друга забележителност е Ботаническата градина в Осло. Около 1800 растения могат да бъдат видени тук. Вход безплатен.

Разходка с ултрамодерен кораб из фиордите около Осло може да си резервирате ето тук.

Тук може да разгледате списък с безплатни забележителности и музеи на града.

Ден 3 Осло; полуостровът на музеите

Днес ще отидем с корабче до полуострова на музеите в Осло, където са разположени едни от най-богатите музеи не само в града, но и в цяла Скандинавия. Сред тях са

Норвежкия фолклорен музей (Norwegian Folk Museum) с голяма експозиция на открито и повече от 150 традиционни къщи и сгради от всички райони на Норвегия. Музеят на корабите на Викингите ще ви разкрие историята на викингите и техните морски умения. В известния Фрам Музей (Fram Museum) ще видите кораба Фрам, най-здравият полярен дървен кораб строен някога. Музеят КонТики (Kon-Tiki) разказва за пътуванията на Тур Хейрдал (Thor Heyerdahl). Тук са и оригиналните салове КонТики и Ра II.

Целият полуостров е приказен, а музеите го правят още по-привлекателен.

Ден 4 С уникалната железница от Осло до Берген

Днес пътувате до град Берген с влак през деня, за да се насладите на изключителната природа на Норвегия. Железопътното трасе между двата града е едно от най-красивите в Европа.

Най-високите части от трасето са около градчето Финсе (Finse), където влакът се изкачва до към 1,237 м. надморска височина. Снегът и планините правят това пътешествие вълшебно. Пътуването трае около 7 часа. Нощувка вечерта в Берген.

image

Ден 5 Берген

Берген е изключително живописен и много приятен за разходки сред цветните къщи с прекрасни изгледи към морето. Рибният пазар е едно от най-популярните места в града.…истинско приключение за любителите на морската храна. Разходката до пристанището на Берген е много добра идея, особено вечер, когато може да хапнете в някоя кръчма в района.

Зъбчатата железница Fløibanen ще ви отведе до Fløyen, планинско плато над града, от където се разкрива страхотна панорама към целия район. Аквариумът на Берген е един от най-добрите в Европа, а музеят на изкуството (Bergen Art Museum) е един от най-богатите в Скандинавия. Въпреки множеството си забележителности, основна атракция е самият град - цветен уютен и зимен. Нощувка в хотела.

Ден 6 Берген; крепостта на Берген (Bergenhus fortress); Бригген (Bryggen)

Днес продължавате разходките с посещение на крепостта на Берген - Бергенхус (Bergenhus fortress или още Bergenhus), една от най-старите и запазени крепости в Норвегия.

Акцент обаче на днешния ден е Бригген (Bryggen), разположен в северната част на залива. Между 1350 и 1750 г., този район се е наричал докът Ханза (Hansa), място за търговия и пазар. Дървените къщи, които днес могат да се видят, са построени след голям пожар през 1702. Най-вероятно те са подобни на тези, които са били тук преди нещастието. Макар всички къщи все още да се използват, усещането е като в средните векове. Може да хапнете за обяд в заведението Bryggen tracteursted, което е основано и действа като ресторант от 1708 г, без да е променял функцията или предназначението си. Днес квартала е в списъка на ЮНЕСКО.

Ако ви остане време идете до Алоен (Alvøen), старо бивше индустриално градче на около 12 км западно от Берген. Главната сграда на градчето е превърната в музей с множество изложби.

Ден 7 Отпътуване за София от Берген

Ще пътувате със самолет от Берген до София.

Бележка: При желание може да удължите престоя си в Норвегия и да посетите малкото градче Флам (Flam), на около 166 км от Берген. Градчето и районът са едни от най-красивите места в Норвегия. Ще пътувате до там с известната железница, която заедно с трасето Осло-Берген, е може би най-атрактивната и живописна в Европа.

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!