ПОЧТИ ПЪЛНА ОБИКОЛКА НА ПЕРУ

ПОЧТИ ПЪЛНА ОБИКОЛКА НА ПЕРУ

Кратко описание

Тази програма в Перу представлява сравнително подробна обиколка на страната. Подбрали сме най-основните исторически и природни обекти, включително места в северно Перу, където по-рядко ходят туристи. Тук искаме да се докоснем до богатата култура и запазена автентичност, с която районът привлича. Ще летим от и до Лима, столицата на Перу. В страната ще се придвижваме с вътрешни полети (4), влак, корабче и бус само за нашата група. Първите дни са посветени на Куско, където ще имаме специална обиколка, продължаваме към “Свещената долина” с посещение на селата, пазарите и древните руини на Писак и Оянтайтамбо. След това се отправяме към Мачу Пикчу, където ще се потопим в историята и величеството на инките. Продължаваме към Морай и плодородните тераси, наричани „парника на инките”, както и солници Салинерас, където солта все още се добива по стари традиционни методи. С вътрешен полет ще стигнем до най-северната провинция на Перу – Амазонас. Регионът е дълбоко в джунглата и е рядко посещаван от туристи. Ще се запознаем с традициите на местните, ще походим в джунглата и ще стигнем до Гокта – един от най-високите водопади в света (771 м). Ще летим обратно към Лима, откъдето ще се отправим към островите Балестас, за да видим отблизо морски лъвове, тюлени, пингвини, птици гуано и костенурки. В южната част на Перу ще видим величествените дюни в Уакашина, ще дегустираме местно перуанско вино, ще видим загадъчните линии в Наска и гробището Чаучила. Завършваме в Лима, където ще имаме обиколка на забележителностите, след което се прибираме към България.

Основна информация

Период на пътуване: Сух период - юли и август.

Дати: 1-15 юли 2024;

Продължтелност: 13 нощувки/14 дни;

Група: 7/8 човека; Пътуването може да бъде осъществено за група от най-малко 5 човека, като цената ще се повиши. Ако сте група от най-малко 4 или 5 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания.

Цена с включени самолетни билети (1): 4,345 евро/човек (8,516 лв при курс 1,96 лева за евро); Ако има промяна в цената на международните полети в момента на резервацията, ще се промени и общата цена на пътуването;

Цена без включени самолетни билети: 3,450 евро/човек; 

Цената включва:

Водачи: български водач и местни водачи;

Нощувки: 12 нощувки в малки хубави хотелчета с всички удобства в Перу и 1 нощувка на отиване в Истанбул (хотелът е на 10 мин от летището).

Храна: 13 закуски (всички закуски в Перу) и 3 обяда. В програмата е описано кой ден каква храна е включена.

Транспорт: трансфера до/от хотела в Истанбул на отиване; всички трансфери в Перу с бус, включително от/до летищата; билети за 4-те вътрешни полета (ако има промяна в цената на вътрешните полети, ще се промени и общата цена на пътуването); транспорт с корабчето до островите Балестас; влак до Агуас Калиентес;

Билети за входове на забележителности и такси: Всички такси за посещение на природните резервати и забележителности с изключение на полетите над Наска (100 долара/човек) и допълнителната такса (21 долара/човек);

Цената не включва: обяди и вечери, които не са включени към общата цена; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); полетите над Наска (100 долара/човек) и допълнителна такса (около 21 долара/човек); летищни такси в Перу (30 долара; тази сума подлежи на потвърждение в момента на сформиране на групата ); изкачване на планините Хуайнапикчу или Хуйчупикчулични (40 долара/човек); лични разходи;

За Перу не са необходими визи за български граждани.

(1) Самолетни билети с Турски авиолинии, Латам и Копа:

Отиване:

01 юли София 21.10 - Истанбул 22.40; Нощувка в Истанбул (включена в общата цена); 02 юли Истанбул 10.00 - Богота 15.15; 02 юли Богота 18.45 - Лима (Перу) 21.40;

Връщане:

14 юли Лима 13.29 - Панама 17.14; 14 юли Панама 19.50 - Истанбул 16.35 (15 юли); 15 юли Истанбул 19.00 - София 20.20;

Цена: 895 евро/човек; В момента на резервацията цената може да е различна.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Перу

След пристигането на летището в Лима ще се настаним в хотел, който е на пешеходно разстояние от летището.

Хотел: Wyndham Costa del Sol, Лима;

Включена храна: закуска;

Ден 2 Лима - Куско

Тази сутрин ще имаме полет до Куско. Започваме със “Свещената долина” и долина Писак, където ще спрем в селото Ауанаканча. Тук ще видим лами, алпаки и викуини. Продължаваме към град Писак с живописния пазар и вкусните емпанади. В близост има руини, от които ще научим за историята на древните цивилизации, които са обитавали района. Продължаваме към старото село Оянтайтамбо и жп гарата, от която ще хванем влак до Агуас Калиентес. Поради ограничения в багажа, който може да се качи на този влак, основния багаж ще оставим в хотела, като ще вземем само нужните неща за един ден. Вечерта можем да разпуснем в горещите извори в града.

Нощувка: Casa Andina Standard Hotel, Aguas Calientes;

Включена храна: закуска;

image

Ден 3 Мачу Пикчу - Оянтайтамбо

След закуска ще вземем автобус до Мачу Пикчу, където имаме двучасова обиколка.

Срещу допълнително заплащане има възможност да изкачим планините Хуайнапикчу или Хуйчупикчу. Трябва да заявите интерес за тези изкачвания при записването си за тази програма, тъй като са необходими специални разрешителни (около 40 долара/човек), които се издават предварително. Изкачването на Хуайнапикчу отнема около 1.5 часа на посока. Изкачването на Хуйчупикчу е по-леко и отнема около 40 минути.

След обиколката се връщаме в града, където ще обядваме и ще вземем влака за Оянтайтамбо. Нощувка в хотела.

Хотел: Хотел Пакаритампу, Оянтайтамбо

Включена храна: закуска;

Ден 4 Оянтайтамбо - Куско

Днес ще продължим с изследването на “Свещената долина”. По пътя ще спрем в малкия град Марас. Тук се намират терасите Морай, наричани още "парника на Инките". Предполага се, че тези тераси са били използвани за отглеждане на култури на различни височинни нива. Ще посетим древните солници Салинерас, където солта все още се добива по стари традиционни методи.

След това продължаваме към града на пазарите Чинчерос. Нощувка в Куско.

Хотел: Хотел Руми Пунку;

Включена храна: закуска;

Ден 5 Куско - Лима

Днес ще имаме обиколка на град Куско. Ще посетим най-важните забележителности: Катедралата, Кориканча - "Храмът на Слънцето", Тамбомачай - "Храмът на Водата", Кенко и Саксайуаман. Следва трансфер до летището за полет към Лима. Нощувка в хотел край летището в Лима.

Хотел: Wyndham Costa del Sol, Лима;

Включена храна: закуска;

Ден 6 Лима - Чачапояс

Този сутрин ще имаме полет до Чачапояс, столицата на област Амазонас. Този град е основан през 1538 г. от испанския конкистадор Алонсо де Алварадо.

Първата спирка ще е на наблюдателната площадка Шонте Каньон, откъдето се виждат огромните плантации на цинхона и река Сонче. Целият каньон е дълъг 11 км, а ширината му варира от 1.4 км до 2.7 км. След това се отправяме към селото Уанкас, където хората все още живеят в миналото. Мъжете се занимават предимно със селско стопанство, а жените правят глинени изделия. Ще иамме достатъчно време да разгледаме това уникално място..

Хотел: Utcubamba River Lodge, Чачапояс

Включена храна: закуска;

Ден 7 Чачапояс - Куелап

Днес ще посетим град Тинго, откъдето ще вземем лифт до руините на Куелап. Тук ще научим за културата на чачапояните, които някога са обитавали този район.

По пътя обратно ще се насладим на град Чачапояс от високо. Ще спрем и разгледаме Археологическия комплекс Макро, преди да се върнем в хотела.

Хотел: Utcubamba River Lodge, Чачапояс

Включена храна: закуска и обяд;

image

Ден 8 Чачапояс – Реваш - Леймебамба

Сутринта тръгваме към град Сан Бартоло. Ще направим лека разходка от около 40 минути, за да стигнем до мавзолеите на Реваш. След това се връщаме в град Сан Бартоло и продължаваме към град Леймебамба. Ще посетим музея на Леймебамба, където се съхраняват над 2,500 археологически артефакта, включително 219 мумии и най-голямата колекция от куипуси в Перу. Връщаме се в хотела към късния следобед.

Хотел: Utcubamba River Lodge, Чачапояс

Включена храна: закуска и обяд;

Ден 9 Гокта

Тази сутрин ще се отправим към селата на общността Кокачимба и един от най-високите водопади в света - Гокта (771 м). Пейзажът около водопада е прелестен, потънал в зеленината на околните тропически гори. Ентусиастите може да се изкъпят в езерото пред водопада. Ще се разходим през тропическата гора. Този район е дом на Галито де лас Рокас - вид колибри, вълноопашати маймуни и други животни. Продължителността на разходката ще е около 5 часа.

Хотел: La Xalca, Кокачимба;

Включена храна: закуска и обяд;

Ден 10 Чачапояс - Лима

Днес имаме обратен полет за Лима. Следобед започваме нашата обиколка на града. Ще посетим една от най-важните архитектурни забележителности от 17-ти век - Манастира Сейнт Франсис. В комплекса има малък площад, манастир и църква. Ще влезем в катакомбите, които са на повече от 300 години. Следват трите най-важните места от колониалната епоха: Плаза Майор, Плаза Сан Мартин, Паласио де Говиерно (позната като къщата на Писаро) и общината. Нощувка в Лима.

Хотел: Каса Андина Стандарт, Мирафлорес

Включена храна: закуска;

image

Ден 11 Лима - Острови Балестас – Ика - Уакашина

Сутринта ще тръгнем много рано, защото ни чака по-дълъг път до град Паракас, откъдето трябва да хванем корабче до островите Балестас. Там ще видим морски лъвове, тюлени, пингвини, птици гуано и костенурки. Пътуването с корабчето е около 2 часа в посока. След като се върнем на континента ще посетим резервата Паракас. Ще се разходим по крайбрежието сред интересни скални формации и жълтеникава пустиня.

Ще минем през град Ика, след което продължаваме към Лозята на Писко, където ще направим разходка с местен екскурзовод и ще опитаме местното перуанско вино.

Следва Уакашина – оазис сред величествените пясъчни дюни. Вечерта ще пристигнем в Наска, където е нощувката ни.

image

Хотел: Каса Андина Хотел, Франсиско Болонези

Включена храна: закуска;

Ден 12 Наска - Лима

Днес имаме възможност да направим полет над Линиите на Наска (срещу допълнително заплащане от 100 долара на човек). Обиколката е с малък самолет Чесна, който има капацитет от 5 човека, всеки с място до прозореца. Ще летим над загадъчна зона, където преди стотици години древните перуанци изобразявали огромни фигури, които могат да се видят само от въздуха. Сред фигурите, които ще видим изображения на маймуна, колибри, кондор и странно същество, наречено космически човек.

image

След полета ще посетим гробището Чаучила. Тук са се извършвали важни погребения през период от 600-700 години. Благодарение на тях се знае много за културата на Наска. Връщаме се в Лима за нощувка.

Бележка: Ако желаете да летите над Наска със самолет, трябва да заявите това предварително. Цената от 100 долара/човек не е включена в общата цена на пътуването, както и една допълнителна такса (21 долара/човек).

Хотел: Каса Андина Селект, Мирафлорес

Включена храна: закуска;

Ден 13 Полети към България

Днес по обяд летим обратно за България.

Включена храна: закуска;

image

Карта на пътешествието

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

image

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!