ПОЧТИ ПЪЛНА ОБИКОЛКА НА ШОТЛАНДИЯ С ОСТРОВ СКАЙ И ВЛАКА НА ХАРИ ПОТЪР

ПОЧТИ ПЪЛНА ОБИКОЛКА НА ШОТЛАНДИЯ С ОСТРОВ СКАЙ И ВЛАКА НА ХАРИ ПОТЪР

Кратко описание

Почти пълната обиколка на Шотландия включва всички по-важни и интересни забележителности в страната. Започваме и завършваме в Единбург, за който ще бъде подготвена специална програма съобразена с интересите на групата. Със сигурност ще бъдат включени замъка на Единбург и стария град (ЮНЕСКО). Продължаваме на север към Инвърнес, който ще разгледаме подробно. Следва бавно пътуване през шотландските хайландс (високи полета) от източното към западното крайбрежие. Ще посетим езерото Лох Нес и замъка Ейлин  Донан, един от най фотогеничните замъци в Шотландия.

Ще стигнем до остров Скай, един от най-известните острови в Шотландия. Ще разгледаме административната столица Портри; ще продължим към полуостров Тротерниш, където ще видим скалните образования "Старецът от Стор", скалите "Килт" и  "Куираинг". Следва селото Килеакин, където ще спрем за кафе и снимки. Тук са  драматичните руини на замъка Моил. Ще видим известния Мост Скай  и малкия остров Ейлин Бан (Белият остров). Връщаме се към Инвернес по друг път, за да се получи почти обиколка на шотландските хайландс.

Следващата спирка е Форт Уйлям с неговия стар град и езерото Лох Лине. По желание може да отидем до най-високата планина в Шотландия Невис Рейндж, където с лифт се стига до 650 м височина - място с драматчини гледки към целия район. От Форт Уилям до Малаиг ще се возим на един от малкото останали в Обединението Кралство влак с парен локомотив Якобит (влака на Хари Потър). Връщаме се е към Единбург, от където летим обратно за София.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Основна информация

Категория: Група с определени дати и български водач / Група без определени дати с български водач / Индивидуални и самостоятелни пътувания;

Дати: 16 – 23 юни 2024; Възможно е организирането и на индивидуални пътувания без български водач, за дати и продължителност по желание.

Цена с включени самолетни билети: 2,015 евро/човек (3,949 лв/човек при курс 1,96 лева за евро). Ако цената на самолетните билети се промени, съответно общата цена също ще се промени.

Цена на програмата в Шотландия без включени самолетни билети: 1,795 евро на човек (група от 7 човека);

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Група: 7 човека;

Цената включва:

Самолетни билети: София - Единбург - София (1) (виж цената с включен самолетен билет);

Водачи: български водач;

Транспорт: всички билети за автобуси и влакове, включително за влака на Хари Потър; трансфери от/до летището в Единбург;

Нощувки: 7 нощувки в хотели 3 звезди в стая за двама с включена закуска;

Цената не включва: обядите/вечерите; входни билети за музеи или забележителности (в програмата е дадена повече информация), билети за градски транспорт (ако се наложи ползването на такъв); застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Полети с РайънЕър

За пролетните дати:

Отиване: София 09.35 - Единбург 11.15;

Връщане: Единбург 11.40 - София 17.10;

Цена: 220 евро/човек с Приорити, което включва два кабинни багажа - малък и един 10 кг.; такси за издаване на билета и на бордните карти в двете посоки. По желание може да се издаде билет с включен чекиран багаж (20 кг) (допълнително заплащане). Цената в момента на резеревацията може да бъде различна.

За есенните дати:

Отиване: София 09.35 - Единбург 11.15;

Връщане: Единбург 11.40 - София 17.10;

Цената ще бъде упомената през юни.

Бележка: Може да си купите и самостоятелно самолетните билети. Моля направете това след като пътуването бъде потвърдено.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Програма

Ден 1 Единбург

Днес летим до Единбург. Следва настаняване в хотела, обяд и малко почивка.

В Единбург ще прекараме остатъка от днешния ден (няколко часа), остатъка от ден 6 (няколко часа) и целия ден 7.

Тъй като града има много и разнообразни забележителности - музеи, замъци (няколко) и множество други атракции, ние ще изготвим специално за Единбург програма за тур в града, която ще съгласуваме предварително с членовете на групата. Идеята е да се съобразим както с интересите на хората в групата, така й с финансовите възможности. В програмата за тура ще бъдат включени цени за отделните атракции, включени по желание на групата. При всички случаи обаче ще посетим Замъка на Единбург и стария град (ЮНЕСКО). Нощувка в Единбург.

image

Ден 2 Инвърнес

Днес ще пътуваме до град Инвърнес с влак. След като се настаним в хотела отиваме до замъка Инвърнес. Това е сравнително нов замък построен през 1847 г., за да замени стария средновековен замък. Ще се отбием и през най-старата църква. Останалото време ще се разходим из града, който е компактен и много приятен за разходки. Нощувка в хотел в Инвърнес.

image

Ден 3 Шотландските Хайландс (високите полета) - езерото Лох Нес, остров Скай и още няколко интересни места по пътя

Днес ще пътуваме с бус през най-красивите райони на шотландските планини (известните високи полета - Scottish Highlands). Ще спираме на различни места за снимки и кратки разходки.  Първата спирка е известното езеро Лох Нес. Освен шанса да видим чудовището :), не по-малко вълнуващи са и прекрасните пейзажи към замъка Уркхарт в далечината.

Продължаваме през планините към западния бряг и замъка Ейлин  Донан. Смята се, че това е „най-фотографирания замък в Шотландия“. От брега на морето ще се насладим първо на драматичните морски пейзажи към остров Скай. Продължаваме покрай източното крайбрежие на острова през планините Червен Куилин до Слигачан, където ще спираме за снимки. В град Портри, административната столица на остров Скай, ще имаме време за разходки и обяд. Следобед продължаваме към полуостров Тротерниш, където ще видим скалните образования "Старецът от Стор", скалите "Килт" и  "Куираинг".

Отправяме се към селото Килеакин, където ще спрем за кафе . Тук са и драматичните руини на замъка Моил. Ще видим известния Мост Скай и малкото островче Ейлин Бан (Белият остров), където днес има фар. Ще минем през моста Скай по обратния път към Инвърнес. Ще се върнем по различен маршрут от сутрешния, за да получим още повече възможности да се насладим на планинската природа. Нощувка в хотела в Инвърнес.

Бележка: входните билети за отделните атракции този ден не са включени в общата цена.

image

Ден 4 Форт Уилям

Днес взимаме автобус до Порт Уилям (около 2 часа). След като се настаним в хотела, ще се разходим из стария град. Като във всеки шотландски град и тук има замък, по-скоро руини от замък, които можем да посетим. Централната улица и старата част на града около нея са много живописни. Наблизо е езерото Лох Лине, до което също може да се разходим. Може да посетим Западния Хайландс музей (West Highland Museum); има и няколко прекрасни църкви.

По желание може да организираме посещение на най-високата планина Невис Рейндж (1,345 м), намираща се на около 10 км от града. Там има лифт гондола (20 паунда/човек), с който за 15 мин може да се качим от 100 м надморска височина до 650 м. От върха се разкриват разкошни панорами към целия район (транспорта до/от началото на гондолата и билета за гондолата не са включени в общата цена).

Също по желание може да организираме посещение на дестилария за уиски (не е включено в общата цена).

image

Ден 5 От Форт Уилям до Малаиг на единствения в Обединението Кралство влак с парен локомотив - Якобит (още наречен влака на Хари Потър)

Днес сутринта се качваме на влака с парен локомотив - Якобит (Jacobite), с който ще стигнем до рибарското градче Малаиг. Това е един от последните парни влакове в Обединеното кралство, който предлага една от най-красивите разходки с влак в света. Маршрутът минава през някой от най-красивите райони на Шотландия. Локомотивът и вагоните са били ползвани във филмите за Хари Потър, поради което често наричат влака "Влака на Хари Потър". Пътува се по 2 часа на посока. В градчето Малаиг ще имаме около 2 часа за разходки, хапване и снимки. Нощувка във Форт Уилям.

image

Ден 6 Към Единбург с влак

Днес взимаме влака от Форт Уилям до Единбург. След като се настаним в хотела ще продължим със специалния тур/програма, която ще ви бъде подготвена (виж ден 1).

Ден 7 Единбург

Продължаваме със специалния тур в града (виж ден 1). Както беше споменато, със сигурност ще бъде посетен Замъка на Единбург, основната забележителност. Разположен на една от най-високите точки в града, замъкът се използва непрекъснато от 1000 години и е в отлично състояние.

Ден 8 Обратен полет към София

Днес се прибираме в София.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Филмче на DW за влака на Хари Потър

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!