СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ НА ОСТРОВ ШПИЦБЕРГЕН С ПРЕСТОЙ В ОСЛО, НОРВЕГИЯ

СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ НА ОСТРОВ ШПИЦБЕРГЕН С ПРЕСТОЙ В ОСЛО, НОРВЕГИЯ

Кратко описание

Тази програма предоставя възможност да прекараме няколко дни на остров Шпицберген, архипелага Свалбард (Норвегия), отстоящ само на 1600 км oт Северния полюс през зимата + ден в Осло, столицата на Норвегия. Остров Шпицберген е най-северната дестинация, до където може да се стигне с редовна авиокомпания. По време на престоя ни на острова няма да видим слънцето, но пък ще имаме шанса да наблюдаваме северното сияние както през ноща, така и през деня.

Смята се, че това е едно от добрите места (поне в Европа), където може да наблюдаваме този природен феномен почти непрекъснато (освен ако няма облаци). Ще имаме възможност да се возим на кучешки впряг из острова, под отблясъците на северното сияние – уникално преживяване. Ще се разходим извън градчето със специален водач, който ще ни разкаже за острова и за всичко, което бихте искали да научите за него. Ще бъде предоставена информация за други атракции или кратки екскурзии на острова.

Вечер ще се мотаме из кръчмите в градчето или в хотелите, където има приятни ресторанти и определено интересни посетители, избрали да пътуват до това крайно място през този сезон.

На отиване имаме един ден в Осло. Норвежката столица през зимата е много красива. Пътуването може да се органзиира за индивидуални туристи, включително по време на Нова Година. Ако решите да пътувате по Нова Година, е необходима много ранна резервация, защото местата в хотелите са силно ограничени, а и самолетните билети поскъпват.

Остров Шпицберген в Северния Ледовит Океан (пътепис от наше пътуване) → https://thousandvoyages.com/blog/spitsbergenblog

Видеото по-долу е от наше пътуване до острова.

Основна информация

Категория: Група с определени дати и български водач / Група без определени дати с български водач / Индивидуални и самостоятелни пътувания; Период на пътуване: зимни месеци; Дати: 07-14 декември 2024 за група с български водач; Продължителност: 7 нощувки/8 дни (или по желание ако сте самостоятелни туристи); Група: 5-7 човека; Бележка: Възможно е да организираме това пътуване за самостоятелни туристи, без български водач, за дати удобни за вас. Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети: 2,078 евро/човек (4,073 лева при курс 1,96 лева за евро) (група 7 човека); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и крайната цена. Цена за група с български водач на определените дати: 1,565 евро/човек (група 7 човека); Ако групата е по-малка, цената съответно ще се увеличи леко.

Цената включва: Самолетни билети: София - Осло - Лонгирбюен (Шпицберген) - Осло - София (1); Водачи: български водач; Нощувки: 3 нощувки в 3 звезди хотел в Осло в стаи по двама човека с включена закуска; 4 нощувки в хостел на остров Шпицберген в стаи по двама с бани и тоалетни отделно от стаята с включена закуска (2); Цената не включва: трансферите с градския транспорт от/до летището в Осло до града и трансфера на остров Шпицберген от летището до/от хотела и обратно (сумите не са големи и ще ги съберем на място); обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети

София 07.05 - Франкфурт 08.40 (Lufthansa);

Франкфурт  10.35 - Осло 12.35 (Lufthansa);

Осло 09.55 - Лонгирбюен, остров Шпицберген 14.10 (SAS);

Лонгирбюен, остров Шпицберген 14.45 - Осло 19.05 (SAS);

Осло 16.05 - Франкфурт 18.20 (Lufthansa);

Франкфурт 19.25 - София 22.35 (Lufthansa); Цена: 513 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

Условия за влизане в страната във връзка с Ковид: Норвегия не налага рестрикции и няма условия за влизане в страната.

(2) Хостела на острова е много добър, топъл и уютен (вибте стая на снимката). Баните и тоалетните са в коридора, но са изключтително чисти, по скандинавски. Стаите са с по две отделни легла. Ако желаете, може да резервираме стаи в луксозен 4 звезден хотел. Моля пишете ни, ако желаете това и ще ви изпратим оферта.

image

Програма

Ден 1  Полет София – Осло (Норвегия)

Днес летим от София към Осло, Норвегия. Следва трансфер с обществен транспорт до хотела и почивка. Следобед ще се разходим из центъра и ще разгледаме някои от забележителностите. Нощувка в хотел в Осло.

Ден 2 Осло

Днешният ден е предвиден за разходки из норвежката столица.

Ще посетим няколкото уникални музея, разположени на малък полуостров (Bygdøy), до който се стига с корабче. Това е може би най-забележителната част на града.

Следобед може да посетим скулпторния парк Екебергпаркен. Това е любимо място за разходки на местните хора. Могат да бъдат разгледани около 30 скулптури в целия парк. От алеите и поляните се разкриват прекрасни гледки към пристанището и града. Вход безплатен. Друга забележителност е ботаническата градина в Осло. Около 1800 растения могат да бъдат видени тук. Вход безплатен.

Тук е списък с основните безплатни забележителности и музеи на града, от който също може да избираме: http://www.visitoslo.com/en/your-oslo/on-a-budget/attractions/

Нощувка в Осло.

Ден 3 Полет Осло - Лонгирбюен, остров Шпицберген

Днес летим до Лонгирбюен, столицата на острова Шпицберген и на целия архипелаг Свалбард. Следва трансфер до хотела. Лонгирбюен e най-голямото населено място и административна столица на архипелага Свалбард.

В градчето има интересни музеи, които ще посетим днес и следващите дни: Spitsbergen Airship Museum (Музей на авиацията), Svalbard Gallery (художествената галерия), Svalbard Museum (музей на Свалбард). Нощувка в хотел.

Ден 4 Лонгирбюен

Днес продължаваме с разходките в Лонгирбюен. Следобед сме предивидили пешеходен преход от около 2 или 3 часа извън градчето, но не далече от него. Във всеки случай след знака за “Опасност от бели мечки”, поради което ще имаме с нас специален водач с оръжие. Той ще ни разкаже за острова, за дивия свят, за хората и за всичко, което ви интересува.

image

Ден 5 Екскурзия за наблюдение на северното сияние с кучешки впряг

Това е може би едно най-страхотните преживявания, които ще имаме на острова. Водачът ще ни вземе от хотела и ще ни закара първо до кучкарника, който се намира в покрайнините на градчето. Там заедно ще впрегнем кучетата, след което потегляме. Постепенно светлините на градчето ще изчезнат и ще останат само светлините и проблясъците на северното сияние и лунната светлина. Атмосферата е наистина магична. Ще се возим, ще спираме на места за почивка, общо около 4/5 часа продължава цялото пътешествие.

image

Ден 6 Лонгирбюен - разнообразни дейности

Днес е ден за релакс. Ще пием кафе и чай в сладкарницата на центъра, ще хапваме по кръчмите и ще се наслаждаваме на истинската зима отвън.

След сформиране на групата ще предоставим списък с неща, които може да се вършат на острова, от който може да изберете какво да правите днес срещу отделно заплащане. Ние ще ви направим резревациите. Накратко → тук може да карате ски (по-скоро ски ходене), да се организират допълнителни походи в близките планини, да се карат моторизирани шейни, да се посети близка хижа, СПА и много други. На практика бихме могли да ви организираме всичко, каквото се предлага.

Ден 7 Полет към Осло

Днес летим обратно за Осло следобед, където пристигаме вечерта. Нощувка в Осло.

Ден 8  Обратно към София

Полети към София.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуално/самостоятелно пътуване

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

След като получим запитването, ще получите безплатно от нас първоначално предложение с включен маршрут и други детайли (без бюджет или цена).

Ако ви хареса и желаете да осъществите пътуването, продължаваме с изготвянето на пакетна програма за Вашето пътуване → изготвяме подробен логистичен план с бюджет, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ преди и по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!