ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ПОЧТИ ЦЯЛАТА ЮЖНОАФРИКАНСКА РЕПУБЛИКА

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ПОЧТИ ЦЯЛАТА ЮЖНОАФРИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Кратко описание

Това пътешествие ще ни отведе до най-южната страна в Африка - Южноафриканската Република. Ще летим на отиване до Кейптун, а на връщане от Йоханесбург, като по този начин ще сме минали през значителна част от южните и северозападните райони на страната, където са концентрирани и най-интересните места. Ще имаме един вътрешен полет между Порт Елизабет и Йоханесбург.

Първите няколко дни сме отделили на Кейптаун, южното крайбрежие между Кейптаун и Порт Елизабет и разбира се самият Порт Елизабет. Ще видим едно от новите седем чудеса на света в близост до Кейптаун - Тейбъл Маунтин, тюлените в Хаут Бей, Чапман Пийк и Кейп Пойнт с фара, от където ще снимаме двата океана (Атлантическия и Индийския). Продължаваме към Нос Добра Надежда. Няма да пропуснем живописния град Саймънс Таун и пингвините на плажа Болдърс.

Тръгваме на изток към Порт Елизабет по така наречения “Градински маршрут” - един от най-живописните маршрути в цяла Африка. Шосето се вие покрай брега, от едната страна е морето с живописни заливи и плажчета, а от другата страна - зелени хълмове, малки селца с пищни градини. Пътуването по “Градинския път” е един от акцентите на тази програма.

В близост до градчето Книсна (по средата на “Градинския път” ) ще направим лек преход в Природния резерват Федърбед. Ще се отбием през Цитикама и Плетенберг Бей. В южната част ще посетим и една от най-големите пещерни системи в света и ще посетим ферма за щрауси.

След като разгледаме Порт Елизабет, ще летим до Йоханесбург, където ще разгледаме основните забележителности. От там се отправяме на север по така наречения “Панорамен път”към скалния феномен Three Rondavels, каньона Бюрки и водопада Сейде. Предпоследните два дни са посветени на Националния парк Крюгер, като сме предвидили две сафарита в парка в търсене на “големите пет” и каквото успеем да видим. Летим обратно до Истанбул и София от Йоханесбург.

Основна информация

Дати: 12-26 октомври 2024; Продължителност: 12 нощувки/14 дни; Група: 7 човека; Цена за програмата + самолетни билети София - Кейптаун; Йоханесбург - София: 4,430 евро/човек (8,682 лева/човек); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и общата цена на пътуването. Поради това ранното записване е важно! Цена за програмата в Южна Африка без самолетни билети: 3,670 евро/човек; Цената включва: Водачи: български и местни водачи; Самолетни билети: София- Истанбул - Кейптаун; Йоханесбург - Истанбул - София; Порт Елизабет - Йоханесбург. При промяна на полети и/или цени, ще се промени и общата цена на пътуването. Нощувки: 12 нощувки в 3 звездни хотели и къщи за гости; Транспорт: Бус само за нашата група; Храна: всички закуски, 2 обяда, 3 вечери; Входни такси: Всички входни такси за забележителностите, както са в програмата; Две сафарита в парка Крюгер;

Цената не включва: обяди и вечери извън упоменатите; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); разходи от личен характер.

Срок за записване: до запълване на 7-те места или до 01.09.2024;

(1) Самолетни билети/полети с Турските авиолинии:

Отиване: София 21.10 - Истанбул 22.40;

Истанбул 01.40 - Кейптаун 11.50 (+1)

Връщане: Йоханесбург 18.50 - Истанбул 05.00 (+1)

Истанбул 07.20 - София 08.35 Цена: 760 евро/човек. В момента на резервацията цената може да е различна.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Кейптаун (РЮА) Днес около обяд пристигаме в Кейптаун. Следва трансфер до хотела и свободно време за почивка или самостоятелна разходка.

Ден 2 Целодневна обиколка на Кейптаун Днес ще се качим със зъбчатата железница до едно от Новите Седем Чудеса на Света - Тейбъл Маунтин - планински масив с плосък връх, висок около 1,085 метра. Ще се насладим на панорамни гледки към града и Атлантическия океан. В този ден ще посетим още Южноафриканския музей. Нощувка в хотел.

image

Ден 3 Хаут Бей, Нос Добра Надежда Сутринта ще се отправим към Хаут Бей. Ще навлезем в залива с лодка, за да видим тюлени отблизо. Продължаваме бавно през Чапман Пийк към Кейп Пойнт. Ще използваме зъбчатата железница, за да се изкачим до фара и да направим панорамни снимки на двата океана (Атлантическия и Индийския). Следва Нос Добра Надежда, станал известен благодарение на португалеца Бартоломеу Диаш, който през 1488 г. първи заобикаля Африка. Следобед ще посетим живописния град Саймънс Таун, където ще обядваме, след което ще отделим няколко часа на пингвините на плажа Болдърс. Нощувка в Кейптаун.

image

Ден 4 Кейптаун - Книсна След закуската напускаме Кейптаун и се отправяме по крайбрежието към град Книсна. Този път е известен като “Градинския маршрут”. По пътя ще спираме в малки градчета и селца - Хайделберг, Ривърсдейл, Албертина, Уайлдърнес и Сиджфийлд. След като пристигнем ще имаме свободно време в града и ще останем в къща за гости.

“Градинският маршрут” е един от най-живописните маршрути в цяла Африка. Пътят се вие покрай брега, от едната страна е морето с живописни заливи и плажчета, а от другата - зелени хълмове, малки селца с пищни градини. Пътуването по “Градинския път” е един от акцентите на тази програма.

Ден 5 Природният резерват Федърбед и Плетенберг Бей

Днес ще посетим природния резерват Федърбед в близост до Книсна. Мястото е с добре запазена флора и фауна. В него ще се придвижваме с високопроходим автомобил и ще имаме пикник (около 4 часа). Продължаваме към Плетенберг Бей, където ще направим лек преход по крайбрежието и ще прекараме известно време на плажа. Връщаме се в Книсна за още разходки и нощувка.

image

Ден 6 Оудсхор, пещерите Канго и ферма за щрауси След закуската се отправяме към Оудсхорн - малко градче на северозапад от Книсна. В района ще посетим пещерите Канго, които са една от най-големите пещерни системи в Африка, на повече от 20 милиона години. Следва ферма за щрауси, където сме предвидили обяд. Връщаме се в Книсна за нощувка.

Ден 7 Националният парк Цитикама и Порт Елизабет

Днешният ден ще прекараме в резервата Цитикама - драматични брегови пейзажи, коралови рифове, реки и гъсти тропически гори. Ще походим в района, разбира се, преди да се отправим към Порт Елизабет, където ще нощуваме.

image

Ден 8 Полет към Йоханесбург

След закуска ще имаме вътрешен полет към Йоханесбург. След пристигане ще посетим Града на Златото, Конституционния хълм - музей на открито, който разказва историята на Южна Африка по пътя към демокрацията, и Музея на Апартейда. Следва Търговския център Сандтън за пазаруване и свободно време. Нощувка в хотел в Йоханесбург.

Ден 9 По “Панорамния път” до региона Билимпоп

Днес потегляме по т.нар. “Панорамен път” към региона Билимпоп в североизточната част на страната. Първо ще видим Three Rondavels (няма точен превод на български) - група красиви скални формации. Те са наречени "рондавел", поради тяхното сходство с традиционните кръгли къщи на бушмените, наричани "рондавелс”. Продължаваме към каньона Бюрки, образуван от водата на реките Блиде и Бурке. През хилядолетия реките са изваяли различни форми в гранитните скали. Ще посетим и водопада Сейде преди да се настаним в хотел близо до Хейзивю.

image

Ден 10 Сафари в парк Крюгер

Днес целият ден е посветен на парк Крюгер. Той е най-големият национален парк в Южна Африка и един от най-известните природни резервати в света. Обхваща огромна територия от около 20,000 квадратни километра. Паркът е дом на богато разнообразие от диви животни, включително лъвове, слонове, бизони, жирафи, зебри и много други видове. След сафарито се връщаме за нощувка в същия хотел.

Ден 11 Паркът Крюгер

Сутринта отново е предвидена за сафари в парка. Следобяд се връщаме в хотела за почивка и свободно време.

image

Ден 12 Йоханесбург

След закуска се отправяме към Йоханесбург. Ще имаме възможност да посетим забележителностите, които не сме успели да видим преди. Ще си починем и ще имаме свободно време. Нощувка в Йоханесбург.

Ден 13 Полети към България

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!