ЛЕТНИ ПЕШЕХОДНИ ПРЕХОДИ ЗАД ПОЛЯРНИЯ КРЪГ ВЪВ ФИНЛАНДСКА ЛАПЛАНДИЯ

ЛЕТНИ ПЕШЕХОДНИ ПРЕХОДИ ЗАД ПОЛЯРНИЯ КРЪГ ВЪВ ФИНЛАНДСКА ЛАПЛАНДИЯ

Описание на програмата

Това пътешествие със 7 нощувки/8 дни включва 4 дни пешеходни преходи зад полярния кръг във Финландия с начална точка град Китила. Ще летим до Хелзинки с директен полет от София. Един ден сме предвидили за разглеждане на финландската столица. Ще разгледаме централната част на града, известна със забележителната си архитектура. Ще вземем фери до близкия остров, където се намира крепостта. Нощувката е в хубаво хотелче в центъра на града.

Следва полет към град Китила (финландска Лапландия), който се намира зад полярния кръг. Това е изходния пункт за пешеходните преходи в района. За 4 дни ще изминем общо около 45 км. Ходенето е леко до умерено трудно, сред дива арктична природа (тундра, хълмове, реки), по почти равен терен (средна денивелация 100-250 м). Ще минаваме покрай много езера, в някои от които може да поплувате, ако сте любители. Нощувките са в уютни къща за гости и хижи по маршрута с всички удобства. Има разбира се сауни. На някои места по маршрута има еко-тоалетни, но не навсякъде.

Храната по време на преходите ще бъде предимно органична. Не е необходимо да имате специална екипировка. Температурите през деня ще са около 15-20 градуса, а през ноща до към 8-10 градуса. Достатъчни са добри туристически обувки, полари, якета, неща които вече имате, ако обичате да ходите през късната есен в планината в България. Трябва сами да може да носите раницата си, която не бива да е по-тежка от 10-15 кг. Ще има възможност да се оставя багаж в къщата за гости и в хижите.

На връщане ще останем един цял ден в Китила, за да си починем от преходите, да се разходим из градчето и да се насладим още малко на Севера. По желание може да се разходим до старата дървена църква от 19 век или да отидем до Леви, зимен курорт недалече от Китила, където има интересен етнографски музей посветен на местните хора - Сами. Можем да организираме допълнително каране на каяк в някое от многобройните езера или да се разходим с фери по езерото Сирка. Тези допълнителни дейности този ден не са включени в общата цена. Уреждаме ги по желание на хората в групата. Някои от тях са безплатни, като например ходенето до църквата и други.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Филмчето дава представа за ходенето през Лапландия, макар да не става дума точно за района, където ние отиваме

Основна информация

Категория: Група с определени дати и български водач / Група без определени дати с български водач;

Период на пътуване: лято;

Дати: 19-26 юли 2024;

Продължителност: 7 нощувки/8 дни ;

Група: 7 човека;

Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети: 2,420 евро/човек (4,743 лв/човек);

Цена за група с български водач на определените дати БЕЗ самолетните билети: 1,950 евро/човек (група 7 човека);

Цената включва:

Самолетни билети: София - Хелзинки - Китила - София (1) (виж цената с включени самолетни билети);

Водачи: български водач и местен водач;

Трансфери/транспорт: трансфери от и до летището в Хелзинки и Китила; местен транспорт до местата, от където започват пешеходните преходи;

Нощувки: 1 нощувка в 3 звезди хотел в Хелзинки в стаи по двама човека с включена закуска; 4 нощувки в къща за гости в Китила и 2 нощувки в хижи по време на пешеходните преходи;

Храна: 7 закуски, 4 обяда и 4 вечери;

Екипировка осигурена на място: щеки за ходене, спални чували за 3 сезона;

Такси: всички такси за защитени територии и други;

Екскурзии: разходката в Хелзинки;

Цената не включва:  обяди и вечери, които не са упоменати в секцията “включено в цената”; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); допълнителните екскурзии в Китила и Леви (виж в краткото описание на възможните допълнителни дейности); разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети

Отиване:

София 21.05 - Хелзинки 23.45;

Един ден/нощувка в Хелзинки;

Хелзинки 21.55 - Китила 23:25;

Връщане:

Китила: 14:05 - Хелзинки 15.25;

Хелзинки 17.35 - София 20.25;

Цена: 470 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия
image

Програма

Подробна програма по дни и часове, ще бъде предоставена след сформиране на групата.

Всички наши програми в Скандинавия и Шотландия

Карта на района (очертана с червена пунктирана линия)

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!