ПЪТЕШЕСТВИЕ В УКРАЙНА – КИЕВ, ЛВОВ И ОЩЕ МАЛКО ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА

ПЪТЕШЕСТВИЕ В УКРАЙНА – КИЕВ, ЛВОВ И ОЩЕ МАЛКО ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА

Кратко описание

В Киев ще имаме специална разходка из някои от по известните стари и артистични квартали в централната част на града, започвайки от най-дълбоката метростанция в света, Арсеналска (около 4-5 часа). Отделили сме време за резиденцията на бившия украински президент Янукович – разкошно имение с великолепен парк с 12 езера, зоопарк, конна база, кафенета, яхтено пристанище и т.н. Ще посетим Киевско-Печерската лавра (ЮНЕСКО), един от най-големите православни центрове в света с неговите пещерни църкви и мумифицирани монаси. Ще пътуваме с влак до Лвов, най-красивия според мнозина град в Украйна и също “най-украинският” с типичните за страната култура, архитектура и атмосфера. Ще обиколим разбира се историческия център (ЮНЕСКО), ще надникнем в подземните лабиринти и ще посетим трите най-известни замъка – Олеско, Золочив и Подхирци, недалече от града. Един ден сме отделили на бароковият град Жовква с дървената църква “Света Троица” (ЮНЕСКО), замъка Жовква, старата синагога и великолепните храмове. Ще отидем и до малкото селце Керхив, известно с дървена църква (1724 г.). До селото се намира Василианския манастир (1618) и Николаевската църква (1721-1737) , които също ще разгледаме. Връщаме се в Киев с бързия влак, от където летим обратно за София.

По желание към това пътуване може да се добави екскузия до Припят/Чернобил и/или до Харков.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Киев, столицата на Украйна;

Днес пристигаме в украинската столица. Следва трансфер и настаняване в хотела. Тъй като има възможност да се лети от София и Бургас, допълнително ще бъдат предоставени указания в зависимост от къде летите.

Ден 2 Екскурзия до Киевско-Печерската лавра

Днес преди обяд ще отидем до Киевско-Печерската Лавра, до която ще стигнем с метрото и малко ходене пеш.

Повече от 50 милиона души от цял свят са посетили този най-почитан православен манастир в Източна Европа. Не случайно той е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Комплексът включва 16 църкви, две подземни пещерни системи, където има реликви от около 120 светии, централна катедрала, семинария и висока камбанария.  Входът за посещението на Долната Лавра (пещерните църкви) е безплатен.

Следобед ще се разходим из центъра на Киев, като ще посетим най-известните църкви и катедрали в Киев - „Света София“ (най-старата катедрала в града), „Свети Андрей“, “Свети Михаил”, „Свети Володимир“ от 19 век и други. Ще се разходим из великолепните паркове в централната част на града с панорамните терси над реката.  Разбира се ще се разходим и по прочутия Майдан. Нощувка в Киев.

image

Ден 3 Екскурзия до резиденцията на бившия украински президент Янукович.

Днес имаме екскурзия до резиденцията на Янукович. Разположена на 40 хектара площ, резиденцията има разкошно имение с огромен парк (40 хектара) -  12 езера, зоопарк, голф игрище, конна база, кафенета, яхтено пристанище и т.н. По размери и великолепие мястото прилича на разкошните западно-европейски замъци и градини.

Има корабчета до Резиденцията, но не пътуват всеки ден. Ако има корабче този ден и желаете да го ползваме, ще има неголямо доплащане.

Ако не ползваме корабче и свършим навреме с Резиденцията може да си направим панорамна разходка с корабче по река Днепър (различните маршрути имат различни цени, не са скъпи).

image

Ден 4 Артистичните стари квартали и пазари на Киев

Подготвили сме днес специална разходка из някои от по-известните стари и артистични квартали в централната част на града, започвайки от най-дълбоката метростанция в света, Арсеналска. Ще минем през Бесарабския пазар, странната сграда със статуите, артистичната улица с театрите, Президенството, Майдана, Операта, останките от крепостната стена на Киев от 11 век, ще се возим на зъбчатата железница и ще посетим още няколко интересни места наоколо.

Днес може да идем на плаж на един от островите на реката, разположен срещу централната градска част. Плажът е лесно достъпен по интересен пешеходен мост.

Вечерта (17.30) взимаме бързия влак за Лвов, където пристигаме в 22.30.

Ден 5 Лвов

Лвов е известен като най-красивия и може би "най-украинския" град на Украйна. Историческият център е в списъка на ЮНЕСКО за световните паметници на архитектурата. Неговото архитектурно оформление е сбор от многобройни стилове от различни епохи – от готическата Католическа катедрала от 14 в. до бароковата катедрала „Св. Георги“; манастирът „Бернандин“ с ренесансовия си стил, Параклиса на Боимес и Арменската църква. Днес денят е посветен на тези забележителности.

Днес също ще обиколим подземни лабиринти на Лвов. Най-дългият е под основите на йезуитския манастир (църквата "Св. Петър и Павел"). Ще видим останки от старите стени на манастира, каменни саркофази и стенописи от XVII век. Ще видим пещера, ползвана от монасите-аскети и стая за мъчения. Под земята се намира и най-старата аптека-музей в Лвов - „Под черния орел“, където ще видим стари аптечни инструменти и прибори и други много интересни артефакти. Нощувка в града.

image

Ден 6 Трите най-известни замъка в околностите на Лвов - Олеско, Золочив и Подхирци

Днес денят е посветен на три малки селца в околностите на Лвов с техните забележителни замъци - Олеско, Золочив и Подхирци. Най-характерното за тези три замъка, е че са забележително различни един от друг, но всички еднакво приказни и красиви. Едва ли има замъци по света, преминали през толкова много трансформации - от кралски резиденции до болница, професионално училище по механика на селскостопански машини, руини, обитавани от духове, музеи и последно - паметници на културата. 

Ден 7 Бароковият град Жовква, селото Керхив с Крехивския манастир

Днес с бусче само за нашата група първо ще посетим бароковия град Жовква. Самото градче е старинно и много красиво. Тук ще видим дървената църква "Света Троица" (вписана като наследство на ЮНЕСКО), а също така ще посетим замъка Жовква, старата синагога и великолепните храмове на града.

Продължаваме към селото Керхив, на 12 км от Жовква. Тук ще разгледаме дървена църква (1724 г.) с интересния иконостас и дървената камбанария. На 2 км югоизточно от селото се намира Василианския манастир, основан през 1618. Там се намират Николаевската църква (1721-1737) и монашески килии (1755-1902), а също и камбанария. Манастирът е реновиран и днес посреща гости и поклонници. Нощувка в хотел в Лвов.

Ден 8 Лвов; влак към Киев

Днес преди обяд ще се разходим още малко из стария град, малко пазар може би или просто кафе в някое от многобройните кафенета на града. По обяд взимаме бързия влак за Киев, където ще пристигнем ктм 17.30. Имаме трансфер към летището и късен полет към София.

image

Записване

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!