ПЪТЕШЕСТВИЕ В УКРАЙНА – КИЕВ, ЛВОВ И ОЩЕ МАЛКО ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА

ПЪТЕШЕСТВИЕ В УКРАЙНА – КИЕВ, ЛВОВ И ОЩЕ МАЛКО ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА

Кратко описание

В Киев ще имаме специална разходка из някои от по известните стари и артистични квартали в централната част на града, започвайки от най-дълбоката метростанция в света, Арсеналска (около 4-5 часа). Отделили сме време за резиденцията на бившия украински президент Янукович – разкошно имение с великолепен парк с 12 езера, зоопарк, конна база, кафенета, яхтено пристанище и т.н. Ще посетим Киевско-Печерската лавра (ЮНЕСКО), един от най-големите православни центрове в света с неговите пещерни църкви и мумифицирани монаси. Ще пътуваме с влак до Лвов, най-красивия според мнозина град в Украйна и също “най-украинският” с типичните за страната култура, архитектура и атмосфера. Ще обиколим разбира се историческия център (ЮНЕСКО), ще надникнем в подземните лабиринти и ще посетим трите най-известни замъка – Олеско, Золочив и Подхирци, недалече от града. Един ден сме отделили на бароковият град Жовква с дървената църква “Света Троица” (ЮНЕСКО), замъка Жовква, старата синагога и великолепните храмове. Ще отидем и до малкото селце Керхив, известно с дървена църква (1724 г.). До селото се намира Василианския манастир (1618) и Николаевската църква (1721-1737) , които също ще разгледаме. Връщаме се в Киев с бързия влак, от където летим обратно за София.

По желание към това пътуване може да се добави екскузия до Припят/Чернобил и/или до Харков.

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Киев, столицата на Украйна;

Днес пристигаме в украинската столица. Следва трансфер и настаняване в хотела. Тъй като има възможност да се лети от София и Бургас, допълнително ще бъдат предоставени указания в зависимост от къде летите.

Ден 2 Екскурзия до Киевско-Печерската лавра

Днес преди обяд ще отидем до Киевско-Печерската Лавра, до която ще стигнем с метрото и малко ходене пеш.

Повече от 50 милиона души от цял свят са посетили този най-почитан православен манастир в Източна Европа. Не случайно той е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Комплексът включва 16 църкви, две подземни пещерни системи, където има реликви от около 120 светии, централна катедрала, семинария и висока камбанария.  Входът за посещението на Долната Лавра (пещерните църкви) е безплатен.

Следобед ще се разходим из центъра на Киев, като ще посетим най-известните църкви и катедрали в Киев - „Света София“ (най-старата катедрала в града), „Свети Андрей“, “Свети Михаил”, „Свети Володимир“ от 19 век и други. Ще се разходим из великолепните паркове в централната част на града с панорамните терси над реката.  Разбира се ще се разходим и по прочутия Майдан. Нощувка в Киев.

image

Ден 3 Екскурзия до резиденцията на бившия украински президент Янукович.

Днес имаме екскурзия до резиденцията на Янукович. Разположена на 40 хектара площ, резиденцията има разкошно имение с огромен парк (40 хектара) -  12 езера, зоопарк, голф игрище, конна база, кафенета, яхтено пристанище и т.н. По размери и великолепие мястото прилича на разкошните западно-европейски замъци и градини.

Има корабчета до Резиденцията, но не пътуват всеки ден. Ако има корабче този ден и желаете да го ползваме, ще има неголямо доплащане.

Ако не ползваме корабче и свършим навреме с Резиденцията може да си направим панорамна разходка с корабче по река Днепър (различните маршрути имат различни цени, не са скъпи).

image

Ден 4 Артистичните стари квартали и пазари на Киев

Подготвили сме днес специална разходка из някои от по-известните стари и артистични квартали в централната част на града, започвайки от най-дълбоката метростанция в света, Арсеналска. Ще минем през Бесарабския пазар, странната сграда със статуите, артистичната улица с театрите, Президенството, Майдана, Операта, останките от крепостната стена на Киев от 11 век, ще се возим на зъбчатата железница и ще посетим още няколко интересни места наоколо.

Днес може да идем на плаж на един от островите на реката, разположен срещу централната градска част. Плажът е лесно достъпен по интересен пешеходен мост.

Вечерта (17.30) взимаме бързия влак за Лвов, където пристигаме в 22.30.

Ден 5 Лвов

Лвов е известен като най-красивия и може би "най-украинския" град на Украйна. Историческият център е в списъка на ЮНЕСКО за световните паметници на архитектурата. Неговото архитектурно оформление е сбор от многобройни стилове от различни епохи – от готическата Католическа катедрала от 14 в. до бароковата катедрала „Св. Георги“; манастирът „Бернандин“ с ренесансовия си стил, Параклиса на Боимес и Арменската църква. Днес денят е посветен на тези забележителности.

Днес също ще обиколим подземни лабиринти на Лвов. Най-дългият е под основите на йезуитския манастир (църквата "Св. Петър и Павел"). Ще видим останки от старите стени на манастира, каменни саркофази и стенописи от XVII век. Ще видим пещера, ползвана от монасите-аскети и стая за мъчения. Под земята се намира и най-старата аптека-музей в Лвов - „Под черния орел“, където ще видим стари аптечни инструменти и прибори и други много интересни артефакти. Нощувка в града.

image

Ден 6 Трите най-известни замъка в околностите на Лвов - Олеско, Золочив и Подхирци

Днес денят е посветен на три малки селца в околностите на Лвов с техните забележителни замъци - Олеско, Золочив и Подхирци. Най-характерното за тези три замъка, е че са забележително различни един от друг, но всички еднакво приказни и красиви. Едва ли има замъци по света, преминали през толкова много трансформации - от кралски резиденции до болница, професионално училище по механика на селскостопански машини, руини, обитавани от духове, музеи и последно - паметници на културата. 

Ден 7 Бароковият град Жовква, селото Керхив с Крехивския манастир

Днес с бусче само за нашата група първо ще посетим бароковия град Жовква. Самото градче е старинно и много красиво. Тук ще видим дървената църква "Света Троица" (вписана като наследство на ЮНЕСКО), а също така ще посетим замъка Жовква, старата синагога и великолепните храмове на града.

Продължаваме към селото Керхив, на 12 км от Жовква. Тук ще разгледаме дървена църква (1724 г.) с интересния иконостас и дървената камбанария. На 2 км югоизточно от селото се намира Василианския манастир, основан през 1618. Там се намират Николаевската църква (1721-1737) и монашески килии (1755-1902), а също и камбанария. Манастирът е реновиран и днес посреща гости и поклонници. Нощувка в хотел в Лвов.

Ден 8 Лвов; влак към Киев

Днес преди обяд ще се разходим още малко из стария град, малко пазар може би или просто кафе в някое от многобройните кафенета на града. По обяд взимаме бързия влак за Киев, където ще пристигнем ктм 17.30. Имаме трансфер към летището и късен полет към София.

image

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!