ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЮЖЕН ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ЮЖЕН ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Кратко описание

Ще започнем нашето виетнамско пътешествие от Ханой, където ще се мотаме из старите квартали и ще разглеждаме забележителности. Два дни ще прекараме на корабче в един от най-екзотичните заливи на света - Ha long Bay. Ще спираме в рибарските селища по островите, ще караме каяк или ще се гмуркаме във водите на залива. Ще имаме вечеря на корабчето и ще пием бавно чай сред екзотичния пейзаж на залива. Ще нощуваме на корабчето. Следва нощен влак към красивия град Hue, където ще прекараме известно време. Следва дневно пътуване с влака до Danang, а от там ще вземем автобус до историческия град Hoi An. Ще пътуваме през най-екзотичната част от трасето Ханой-Сайгон, покрай бреговете на южнокитайско море с плажове, заливи и острови, ще пресечем джунглата и планинския проход Hai Van. Ще прекараме лежерни дни в красивото градче Hoi An, след което продължаваме към градчето Nha Trang, на брега на морето. Основното тук са плажовете, местата за гмуркане, топлото море и аквариума. С нощен влак продължаваме към Сайгон. Ще разглеждаме старите квартали, прекрасните колониални сгради и улици. Ще скитосваме с лодки по делтата на Меконг, където ще пазаруваме от екзотичните плаващи пазари. От Сайгон летим обратно за София.

image

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Ханой, столицата на Виетнам

В завиисмост от часовете на полета ще си направим програма за този ден. Нощувка в хотел.

Ден 2 Ханой

По-голямата част от времето ще се мотаме из старата част, която е и най-живописна. По желание може да посетим мавзолея на Хо Ши Мин (Ho Chi Minh Mausoleum), Храмът на литературата (Temple of Literature), Етнографския музей (Museum of Ethnology) и Езерото Hoan Kiem. Вечерта може отидем на представление на куклен театър, който е много популярен тук.

Ден 3 Ha long Bay първи ден

Тръгваме от Ханой в 8.00 сутринта с частен бус. Ще пътуваме през оризови полета и делтата на Червената река (Red River) до град Halong City, където ще се качим на борда на корабче  (Junk) около обяд. Топлите лагуни, стотиците островчета (над 1600) с причудлива форма, дълбоките пещери, стотиците селца и махали, разположени по най-невъзможните места, придават на мястото приказен вид.

Ще обядваме на корабчето докато пътуваме измежду стотиците островчета на този  екзотичен залив. Ще спираме на рибарските селища, за да се запознаем с ежедневието на местните рибари.  По желание може да караме каяк или да плуваме във водите на залива. Ще имаме вечеря на борда на корабчето, след което сладки приказки с чай или нощен риболов. Нощувка на корабчето.

Ден 4 Ha long Bay втори ден

След закуската на корабчето продължаваме с изследването на огромния залив и островчетата.

Ще имаме обяд на корабчето преди да слезем от него в Halong City. След това ще пътуваме обратно към Ханой. Вечерта се качваме на влака за Hue.

Ден 5 Hue

Сутринта пристигаме в град Hue. След като се настаним в хотела, може да започнем с разходките. Ще разгледаме забележителности като цитаделата (Hue Citadel), забранения град (Forbidden City), кралската гробница (Royal tomb) и пагодата Thien Mu. Нощувка в града.

Ден 6 Danang -  Hoi An

След закуска взимаме влака за Danang, където ще пристигнем след около 2.30 часа преход през една от най-екзотичните отсечки на железопътното трасе. Това е и причината да пътуваме през деня. Влакът пътува покрай южнокитайско море, провира се межу скали или си проправя път през джунглите. Следва планинския проход Hai Van, един от най-красивите във Виетнам.

От гарата в Danang взимаме автобус за историческия град Hoi An ( защитен от UNESCO) (около час път). През остатъка от деня ще се разхождаме и снимаме този приказен стар град.

Ден 7 Hoi An

Целият ден днес ще прекараме в града, ще се разхождаме бавно покрай реката, ще обядваме дълго и изобщо ще се наслаждаваме на приказната атмосфера.

Входът за стария град е безплатен, но отделните атракции и музеи имат входна такса. Може да си купим карта за около 6-7 долара, която ни дава достъп до 5 забележителности/музеи. В града може да видим: Японската покрита пагода (Japanese Covered Bridge's Pagoda), Музея на народното изкуство (Museum of Folk Culture), Музея на историята и културата (Hoi An Museum of History and Culture) и още поне дузина интересни места и неща. Друг вариант е да се повозим на лодките с формата на лебеди по реката. Вечерта взимаме нощния влак за Nha Trang.

Ден 8 Danang - Nha Trang

Днес сутринта пристигаме в градчето Nha Trang на брега на южнокитайско море. Основното тук са плажовете, така че целия ден днес ще си почиваме и наслаждаваме на морето. С лодка може да се разходим из околните островчета. Бреговете по островите и в близост до градчето предлагат едни от най-добрите условия за гмуркане във Виетнам и изобщо в югоизточна Азия. Бихме могли да посетим и Аквариума (National Oceanographic Museum of Vietnam), за да разгледаме на живо обитателите на южнокитайско море. Вечерта взимаме нощния влак за Сайгон.

Ден 9 Сайгон

След настаняването в хотела ще си починем, тъй като ще сме пътували две поредни нощи с влака. След почивката започваме с разходките из града.

Ще видим Двореца “The Reunification” (бившия президентски дворец), главната квартира на Правителството по време на Виетнамската война. Самият дворец се намира недалеч от града.

Може да посетим “The War Remnants Museum” или така нареченият Музей на американските военни престъпления във Виетнам, помещаващ се в бившите офиси на US Information Service (USIS).

Задължително ще се разходим по улицата Dong Khoi или Rue Catinat, както тя е била известна през втората половина на 19 век и в началото на 20 век. Улицата е често споменавана в редица романи посветени на Индокитай, като например този на Греъм Грийн “The Quiet American'. Ще разгледаме разкошните сгради на Операта и на бившия Hotel de Ville, които и до днес са едни от най-изящните сгради в Сайгон. Ще продължим разходката към Катедралата Notre Dame, реплика на едноименната катедрала в Париж. Наблизо се намира и Централната Поща в Сайгон, проектирана от френския архитект Gustav Eiffel, преди той да построи известната Айфелова кула. Ще обядваме Pho, едно от най-популярните ястия във Виетнам. След обяда ще се мотаме из китайския квартал на Сайгон - Chinatown. Китайците са се установили тук още през 17 век и от тогава са една от най-постоянните и активни етнически групи в града.

Ще разгледаме действащата пагода Thien Hau Pagoda и ще наблюдаваме церемонии, ако в момента се провеждат такива. Нощувка в хотел.

Ден 10 Сайгон

Рано сутринта потегляме на 2-часов преход с бус до Cai Be. Там ще се качим на лодки, за да се разходим из плаващия пазар (Floating  Market) около Cai Be. Тук ще снимаме, ще си купуваме зеленчуци и ще се забавляваме. Тези пазари във Виетнам са изключително екзотични, така че ще прекараме доста време измежду сергиите-лодки. Нощувка в хотел.

Ден 11 Сайгон

Последен ден в града. Можем да прекараме времето в изследване на пазарите, скритите кътчета или просто да се разхождаме безцелно. Друг вариант е да пътуваме на 40 км северозападно от Сайгон до The Cu Chi Tunnels, огромен лабиринт от тунели, дълги около 250 км. На практика това място представлява подземен град с всички “удобства” за дълготрайно обитаване.

Тунелите са били прокопани с ръчни лопати и голи ръце по време на френската окупация през 40-те години на миналия век. През 60-те години те са разширени, за да служат за убежище на местните хора по време на войната (тази възможна екскурзия не е включена в цената). Нощувка в хотел.

Ден 12 Отпътуване от Сайгон за София

image

Записване

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!