ПЪТЕШЕСТВИЕ С ЯХТА ПРЕЗ ОСТРОВИТЕ СЕВЕРНИ СПОРАДИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, ГЪРЦИЯ

ПЪТЕШЕСТВИЕ С ЯХТА ПРЕЗ ОСТРОВИТЕ СЕВЕРНИ СПОРАДИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, ГЪРЦИЯ

Кратко описание

Ще пътешестваме една седмица с яхта през островите Северни Споради в Егейско море. Районът е с прекрасна природа, интересни забележителности и места за активен туризъм, като пешеходни преходи, гмуркане, плуване и други. Предвиждаме дневни плавания от по 4-5 часа, като при нужда от по-дълъг преход може да се плава и нощем. Програмата е гъвкава, също и заради атмосферните условия.

Яхтата е оборудвана с три спални за по двама души, с две бани и тоалетни разположени около общо помещение, в което има функционална кухня и хладилник. Ще хапваме на борда на яхтата или в таверните по островчетата. Ще има много възможности за плаж, пешеходни преходи, плуване, гмуркане, както и за фотография.

Ще отплаваме от Волос, пристанище на Волоския залив. В Евбея ще отидем до топлите минерални извори в Лоутра Едипсоу. Ще продължим през островите Северни Споради и по-точно Скиатос, Скопелос и Алонисос.

Ще посещаваме църквите, музеите, като например морския музей в Скиатос, музея на тюлена и други, таверните, красивите плажове и една пещера, в която се влиза с лодка от морето. Няма да пропуснем Стария град Чора, Патитири на остров Алонисос, скалата с църквата от филма Мама Миа и др. Ще си правим кратки или по-дълги пешеходни преходи по островите. Можем да правим нещата заедно, но може и по отделно, стига да се спазва графика ни, който също ще зависи и от атмосферните условия.

По желание на групата, може да се тръгне един ден по-рано, за да разгледаме Вергина. Тук ще видим гробницата на Филип Македонски, останки от двореца, театъра, красивите мозайки и други интересни места в района.

Основна информация

Дати: 31 май-8 юни 2024;

Продължителност: 8 нощувки/9 дни;

Група: 6 човека; Необходимо е да сте двойка или да можете да споделяте обща спалня с поне още един човек.

Цена за група с български водач на определените дати : 1,195 евро/човек (2,342 лв/човек) (група 6 човека);

Цената включва:

Водач/капитан: Капитанът е с многогодишен опит и всички необходими сертификати. Той е минавал по маршрута на тази програма 4 пъти.

Яхтата: наема за яхтата, такса за почистване; наем на малката гумена лодка към яхтата; гориво; пристанищни такси; вода за яхтата (за тоалетните и за миене ) и други;

Яхтата разполага с три каюти с 3 двойни легла, с две бани и тоалетни, разположени около общо помещение в което има функционална кухня и хладилник.

Нощувки: 7 нощувки на яхтата, която разполага с 3 кабини с двойни легла. Необходимо е да сте двойка или поне да нямате нищо против да споделите легло с друг човек. 1 нощувка във Волос в хотел 2 звезди на пристанището.

Цената не включва: 

Храна: закуски, обяди и вечери, както и водата за пиене. Купуваме си храна от магазините по островите, готвим и се храним на яхтата (има оборудвана кухня) или по таверните.

Застраховки: застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); Застраховките ще имат задължително покритие за водни спортове или подобни (плаване с яхта);

Билети и такси: Билети и такси за музеи и природни забележителности, там където е необходимо;

Транспорт до и от Волос, Гърция (началната точка):

Бус от Варна → Ще има осигурен бус (8+1), който ще тръгне от Варна в 09.00 сутринта, като може да мине през Бургас и/или Пловдив, преди да влезе в Гърция и да стигне до Волос около 21.00 вечерта. Който желае да ползва буса от някой от градовете, ще бъде необходимо предварително да заяви това. Цената ще зависи от къде се качвате.

Самостоятелно пътуване до Волос и обратно → Може да стигнете до Волос и със собствен транспорт. Има удобен паркинг до пристанището.

Самолет → Наскоро Райън откриха нова линия София - Скиатос - София, като полетите са на 1 юни отиване и на 8 юни връщане. Ако решите да ползвате тази въздушна линия, ще бъде необходимо сами да си купите билета, да се придвижите самостоятелно до мястото където ще се намира яхтата по това време, а на връщане също да си осигурите транспорт до летището в Скиатос. Вероятно ще пропуснете ден или два от яхтеното приключение, като затова няма да има възможност да се направи намаление на цената. Възможно е да летите до Атина и от там да се придвижите до Волос.

За всички варианти ще помогнем с организирането им.

Други: разходи от личен характер.

Един допълнителен ден във Вергина, Гърция

Така изглежда яхтата, с която ще се разхождаме из Егейско море
Така изглежда яхтата, с която ще се разхождаме из Егейско море

Програма

Тръгваме на 31 май 2024, като вечерта трябва да сме във Волос. Ще нощуваме в малко хотелче (2 звезди) до пристанището на Волос.

На следващия ден потегляме късния следобед от пристанището на Волос към Трикери. Продължаваме към Ореои на остров Евбея, където може да посетим минералните извори (стига се до там с автобус или такси). Продължаваме към Катигьоргис - малко пристанище с хубави таверни, западно от остров Скиатос (около 4-5 часа морски преход). Продължаваме към Скиатос и остров Скопелос, където ще нощуваме (около 4-5 часа морски преход). Ще разгледаме местата, където е сниман филма Мама Мия, ще се разхождаме из островите, ще си направим и пешеходни преходи.

Бележка: По желание на групата, може да се тръгне един ден по-рано (30 май), за да разгледаме Вергина. Тук ще видим гробницата на Филип Македонски, останки от двореца, театъра, красивите мозайки и други интересни места в района.

image

Следващата отсечка от морското ни пътешествие е до Патитири. Ще посетим пещерата, където може да се влезе с лодка и плажовете наоколо. Ще стигнем до остров Алонисос. Последната отсечка от пътешествието ни е обратно до Волос, където трябва да пристигнем преди 18.00 часа. Нощуваме на яхтата. На следващия ден сутринта отпътуваме за България, като до вечерта ще стигнем до Варна, отново през Пловдив или Бургас.

Карта

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да се запишете за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и телефон на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Пълна информация и често задавани въпроси.

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!