Приключение с каяци на язовир Душанци

Приключение с каяци на язовир Душанци

Върнахме се вчера (17 септември 2023) от нашето каякско (и не само) приключение на язовир Душанци до Копривщица. Първият ден, събота, беше нещо дъждовно...но не и в кръчмите на Копривщица! :) По специално ще похваля кръчмата "Под старата круша" (http://www.todorinikashti.com/mehana/galeria.html), където обядвахме късно и вечеряхме рано. Не мога да пропусна веселите сертвитьори, без които кюфтетата (и всичко останало) нямаше да са същите.

"Къща без име" (https://www.facebook.com/NoNameGuestHouse/?locale=bg_BG), където нощувахме, повдигна рязко настроението още от прага - прекрасно зелено място с много книги, картини и истински домашен уют. Ако ходите в Копривщица, това е мястото!

Между двете посещения на кръчмата в събота слушахме прекрасните истории на Ради за Грузия, на Киро за сомалийските пирати и на почти всеки, който взе думата. Истинският горски чай, кафето с кардамон (по йордански), виното и сладката развързаха езиците и емоциите. Родиха се купища нови планове.

Сутринта Киро и Албенчето се жертваха за цялата група и донесоха няколко десетки мекици и бухти от местната пекарна, с които се натъпкахме здраво преди каяците. Още преди кулминацията на това събиране - каяците в язовира - вече се бяхме омаяли.

Каяците в неделя преди обяд - абсолютната емоция. Времето прекрасно, лодките цветни, настроението на мах...едва ни изгониха от язовира :)

Специални благодарности на Юли и на Ясен (https://www.facebook.com/yassen.zhelyazkov) за това преживяване. Юли направи малко филмче, което показва перфектно какво ни се случи :) Благодаря Юли за труда и за емоцията (и за снимката, която ползвам без разрешение :))! Ето и филмчето https://www.youtube.com/watch?v=iuKoQItzN0o

Това е фирмата на Ясен, така че ако някой има нужда от нещо екстремно (не само каяци), той е човекът -> https://www.facebook.com/mtbkayakvacations

Това приключение, което спретнахме за нашите приятели и клиенти, още веднъж затвърди увереността ни, че сме на прав път с тези събития. Затова ще продължаваме да ги организираме за вас, членовете на групичката ни от приятели на Хиляда Пътешествия.

Untitled

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!