ПЪТЕШЕСТВИЕ В СЕВЕРЕН ВИЕТНАМ (РАЙОНА САПА), ЗАЛИВЪТ ХАЛОНГ И ХАНОЙ

ПЪТЕШЕСТВИЕ В СЕВЕРЕН ВИЕТНАМ (РАЙОНА САПА), ЗАЛИВЪТ ХАЛОНГ И ХАНОЙ

Кратко описание

Пътуването до Гренландия ще започне с полет от Копенхаген до столицата на острова - Нуук. Първо ще разгледаме столицата - старата колониална част, музеите и десетките други атракции, които предлага този малък, но уютен северен град. Един ден ще имаме пешеходен преход от фиорда Коббе до фиорда Нуук през планините, като по пътя ще минем и покрай няколко водопада. Преходът ще трае около 4-5 часа. Друг ден ще плаваме с лодка към източната част на фиордната система Нуук, от където ще имаме 45 минутен пешеходен преход до високо плато, от където ще се насладим на невероятните пейзажи на фиорда Айсфиорд. От тук се вижда огромен глетчер, от който с трясък падат големи ледени късове направо в морето. Ще се отбием през селището Каписилит - последното населено място с постоянни жители в района (освен столицата). Тук отидем на гости на местно семейство. Ще имаме възможност да научим повече за живота на хората, тяхното ежедневие, трудности, култура и бит. По желание може да се организират още екскурзии и пешеходни преходи, за които ще бъде предоставена повече информация. Тази програма може да се съчетае с посещение на Исландия.

Основна информация

Категория: Група с определени дати

Дати: 24 април - 2 май 2023

Група: 7/8 участника;

Обща цена на програмата във Виетнам и самолетни билети: 2,250 евро/човек (4,410 лева при курс 1,96 лв за евро). Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Цена на програмата във Виетнам: 1,630 евро на човек (група от 7 човека с български водач); При по-малко хора в групата, цената ще се увеличи.

Продължителност: 7 нощувки/9 дни;

Цената включва: самолетни билети София - Ханой - София (1); български водач; местен водач/шофьор; транспорт с климатизиран бус само за нашата група; 2 нощувки в хотел 3 звезди в ханой (двама човека в стая с бани и тоалетни); 2 нощувки в къщи за гости/малки хотелчета в Сапа (двама човека в стая с бани и тоалетни); 1 нощувка в къща за гости/малко хотелче в Нин Бин (двама човека в стая с бани и тоалетни); 1 нощувка на круизен кораб в залива Ха Лонг; 1 нощувка във влак (в хубав спален вагон); всички входни билети за забележителности; всички закуски и 6 обяда и 3 вечери; застраховка "Помощ при пътуване" Класик на Алианц, включително при заболявания свързани с Ковид.

Цената не включва: обядите и вечерите неупоменати в програмата; входни билети за музеи (сумите са малки); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването”; разходи от личен характер.

Екипировка: Няма да бъде необходима специална екипировка за трекингите.

(1) Полети

Полети с Турските авиолинии София - Ханой - София:

Отиване: София 21.15 - Истанбул 22.45; Истанбул 02.00 - Ханой 15.25 (+1);

Връщане: Ханой 22.30 - Истанбул 04.55; Истанбул 07.30 - София 08.40 (+1);

Цена: 780 евро/човек. В момента на резервацията може да има промяна в цената и/или полетното разписание.

Условия за влизане във Виргизстан по отношение на Ковид:

Виза.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Копенхаген

Днес е полетът София - Копенхаген. Следва трансфер до хотела. В зависимост от полетното разписание и времето до края на деня, ще предложим програма за датската столица с разходки до някои от най-известните забележителности. Нощувка в хотел.

Ден 2 Полет до Нуук, Гренландия

Днес имаме трансфер до летището и полет до столицата на Гренландия - град Нуук. Следва трнасфер до хотела, малка почивка и първи разходки из града.

Ден 3 Нуук

Днешният ден е посветен на градчето Нуук, столица на най-големия остров в света.

Нуук е административния център на Гренландия с население от около 15 000 човека. Това го прави една от най-малките столици в света, както и една от най-северните. Градът е компактен и лесен за обхождане пеш.Тук се намират културния център Катуак, Националния музей, Музея Анори Арт с най-голяма колекция от местно изкуство извън Националния музей и още много други атракции, които ще разгледаме по време на нашия престой. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 4 Пешеходен преход около столицата

След закуската в хотела потегляме от пристанището с лодка към фиорда Коббе, разстояние което ще изминем за около 30 минути. В един момент ще слезем на брега на фиорда, от където ще започне пешеходния преход посока североизток.

Първата част от маршрута минава през много красива долина с прекрасни пейзажи на около 350 метра над морското развнище. Ще стигнем високо място с прекрасна панорама към околностите - вижда се целия фиорд Нуук и планиската верига Сермитсиа. След почивка започваме слизане към фиорда Нуук, като ще минем покрай няколко водопада по пътя. Целият пешеходен преход ще отнеме около 4-5 часа. На брега на фиорда ще ни чака лодка, която ще ни отведе обратно в столицата след около час плаване Следва почивка, вечеря и нощувка.

Ден 5 Пешеходен преход покрай фиорда Айсфиорд; селището Каписилит

Днес отново отиваме на пристанището, за да се качим на борда на малко корабче, което ще ни отведе до селището Каписилит в източната част на фиордната система Нуук (около 2.5 часа път). Планините около фиорда са геологично едни от най-старите на планетата, а пейзажът е зашеметяващ. Възможно е да видим китове тук, както и тюлени или белоопашати орли.

От дъното на фиорда Каписилит ще започне пешеходния преход, който ще продължи около 45 мин. Ще стигнем до високо плато, от където се разкрива гледка към фиорда Айсфиорд. От височината се вижда глетчер, от който периодично се откъсват ледени парчета, които падат с трясък в морето. Тук ще си направим пикник. След това тръгваме надолу към фиорда. Ще спрем, за да разгледаме селището Каписилит - последното населено място с постоянни жители в района (освен столицата). Тук ще гостуваме на местно семейство. Ще имаме възможност да научим повече за живота на хората, тяхното ежедневие, трудности, култура и бит.

Ден 6 Нуук

Днес е последния ден от престоя ни на острова. Всичко каквото не сме успели да видим първия ден в столицата, ще го видим днес. Без да бързаме ще хапваме в местните кръчми, ще пием дълги кафета и ще се разхождаме из стария колониален град.

Ден 7 Полет към Копенхаген

Днес летим към датската столица. Трансфер и почивка в хотела. По желание може да се направи програма за посещение на най-интересните места в датската столица. Друга възможност е удължаване на престоя с ден за посещение на Леголанд в Билунд.

Ден 8 Полет към София

Днес е полета към София.

image

Записване

Индивидуални пътувания

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!