ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЩАСТЛИВИЯ БУТАН

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЩАСТЛИВИЯ БУТАН

Хиляда пътешествияПо региони ◦◦ По дати (календар) ◦◦ Без дати ◦◦ Индивидуални пътувания ◦◦ Отзиви ◦◦ За нас ◦◦ English Ел поща: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (също WhatsApp/ Viber); +359 887 260 744

Кратко описание

Пътешествието ни из Бутан ще започне от Катманду (Непал), където ще имаме на разположение два непълни дни за разглеждане на забележителностите на непалската столица (по един на отиване и връщане от Бутан). Ще летим от Катманду (Непал) до град Паро (Бутан). Ще се разходим из столицата на Бутан - Тимфу, където ще посетим най-интересните музеи. С джипове ще пътуваме през прохода Дочула (3,140 м) до зимната столица на Бутан, високопланинския град Пунакха. В района ще посетим Пунакха Дзонг (Дворецът на Щастието) и ще имаме лек планински преход до Чими Лаканг (Храма на плодовитостта). Ще спираме из малките селца и общности, за да се опитаме да разберем защо бутанците са една от най-щастливите нации в света. Ще се наслаждаваме на живописните оризови поля и впечатляващи пейзажи на Хималаите. Ще посетим и живописно разположения женски манастир Сангчен Доржи Чхолинг. Ще се изкачим до Камсун Юлей Намгиел Чортен - място за магия построено от Кралицата Майка. Ще имаме лек пешеходен преход до Такшанг Гонпа на ръба на 900 м пропаст, която вероятно всички сте виждали от снимките от Бутан. Ще се отбием през отдалечените и не много посещавани руини на храма Другиел Дзон, както и ще посетим стария, великолепен храмов комплекс - Кичу Лаканг. Ще летим обратно от Паро (Бутан) за Катманду, от където се прибираме в София.

image

Основна информация

Категория: индивидуални или самостоятелни туристи, малки групи/семейства без български водач или малки групи с български водач. Вижте всички възможности за осъществяването на тази програма в края.

Дати: за  индивидуални или самостоятелни туристи датите са по желание; за малки групи с български водач - заедно определяме датите;

Продължителност: програмата може да се изпълни, както е описана или да се промени в зависимост от Вашите желания;

Цената ще включва: самолетни билети (1); трансфери от и до летищата; нощувки в хотел 3 звезди (или по желание) с включена закуска; застраховка "Помощ при пътуване" “Баланс” или “Класик”, с включено покритие за Ковид на Алианц по желание; специфични за пътуването разходи, като входни билети за забележителности или други услуги;

Цената няма да включва: обяди и вечери; входни такси за забележителности (освен тези, за които предварително се уточним да бъдат включени); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването” (освен, ако не пожелаете да бъде включена); допълнителни екскурзии, разходи от личен характер;

Как да осъществим това пътуване: вижте информацията в края на програмата.

(1) Ще бъдат предоствени един или няколко маршрута с цени, като ще избрем най-удобните и изгодни към момента. Крайната цена е тази в момента на резервацията.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Непал;

Днес пристигаме в Катманду, столицата на Непал. След настаняването в хотела ще имаме време до вечерта за разходки из града.

Тук ще видим Суамбху или Храмът на Маймуните, много важно място за будистите с великолепна панорама към града. Ще видим тук и една от най-големите будистки ступи в света. Ще се разходим по така наречената "Откачалска улица", известна като мястото, където са отсядали хипитата от САЩ и Западна Европа в средата на миналия век. Днес мястото няма вече тази слава, но ще е приятно да си поиграем за малко на хипита и да пийнем нещо свежо в някой ресторант по тази улица. Каквото не успеем да видим днес, ще видим на връщане, когато ще имаме отново няколко часа в града. Нощувка в Катманду.

Ден 2 Полет до Бутан; Разходка из столицата Тимфу

Ще летим с полет на ДрукЕър, националния превозвач на Бутан. Самият полет е изключително живописен, тъй като по-голямата част от него е над най-високите върхове на планетата, сред ледници и стръмни урви. От летището ще имаме трансфер до столицата на Кралство Бутан, град Тимфу.

След като се настаним в хотела ще идем до кулата ББС, за да се насладим на великолепните панорами към града и околните планини. Ще видим също днес и Ташикое Дзонг - седалището на Бутанското правителство.

Ден 3 Разходки из столицата  Тифну

Днес продължаваме разходката из Националния Мемориал Чортен, Националния Институт по Традиционна Медицина и етнографския музей. Ще обядваме в ресторант в града, след което може да посетим музея на текстила, както и забележителноститеЧангха Лаканг и Ташичодзонг.

image

Ден 4 Пунакха

Този ден ще пътуваме с джипове от столицата до градчето Пунакха , зимната столица на Кралството. Ще преминем през прохода Дочула на височина 3,140 м. Малко преди Пунакха ще посетим Пунакха  Дзонг, Дворецът на Щастието, построен през 1637. Дворецът е много живописно разположен между две реки - По Чу (мъжката река) и Мо Чу (Mo Chu) (женската река). Следва обяд в приятен ресторант, след което ще имаме лек преход до Чими Лаканг (Храма на плодовитостта), построен през 1499 от "лудия светец" (Divine Madman), Лама Друкпа Куенли. По пътя ще посетим няколко села, в които ще се запознаем с местната култура и бит на хората. Ще спираме да снимаме живописните оризови поля.

Днес ще посетим и впечатляващия женски манастир Сангчен Доржи Чхолинг, разположен на върха на един хълм.

Ден 5 Долината Пунакха - Камсун Юлей Намгиел Чортен

Днес продължаваме с изследването на долината Пунакха. Ще се изкачим до Камсун Юлей Намгиел Чортен, една необикновенна сграда, която не е била предвидена за манастир или за други подобни дейности. Била е построена като място за магия от Кралицата Майка, място за превръщане на негативната енергия в позитивна и място за генериране на благодат за всички живи същества. Много особена сграда и район като цяло. Била е построена изцяло според указанията на древните скриптове, а не според обичайните архитектурни правила на будисткото строителство.

След посещението на магичната сграда и района, бавно започваме да се връщаме към долината Паро. Като цяло ще пътуваме бавно из района, за да се насладим напълно на природата, местния живот и всичко, което ни е довело до Бутан.

image

Ден 6 Пешеходен преход до Такшанг Гонпа

След закуската днес ще имаме лек пешеходен преход до Такшанг Гонпа - на ръба на 900 м пропаст, която вероятно всички сте виждали от снимките от Бутан.

След драматичните пейзажи наоколо, започваме спускане. Ще се отбием през отдалечените и не много посещавани руини на храма Другиел Дзон.

Следва един от най-старите и великолепни храмове в Бутан - Кичу Лаканг, построен от тибетски крал.

Ден 7 Отпътуване от Бутан

Днес имаме трансфер към летището, от където ще летим обратно за Катманду, Непал. Следва трансфер до хотела в Катманду, почивка и отново разходки из града. Днес ще посетим местата, които не сме успели да видим на идване.

Ден 8 Катманду - София

Днес летим обратно за София от Катманду.

image

Повече за Бутан

За разлика от много страни, традиците, древните церемонии, фестивалите и като цяло устройството на живота в Бутан днес са такива, кавито са били в миналото. Промяна почти няма. Уникалната философия за развитието на нацията, почиваща на така нареченото Брутно Национално Щастие (Gross National Happiness), превръща страната в уникално място, неприличащо на никое друго по света. Прекрасните Хималаи, мощните реки, субтропичните джунгли и живописно терасираните оризови полета допринасят още повече към омагьосващото обаяние на страната. Будизмът в Бутан е много важен. Затова и будистките манастири, култура и традиции тук са пазени, ценени и представляват истинско вълшебство и богатство.

Записване

Индивидуални и самостоятелни пътувания без български водач

Моля изпратете запитване за оферта/програма на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Ние изготвяме пакетна програма за Вашето пътуване, правим всички резервации, заплащаме за тях през нашите канали, както и осигуряваме човек за контакт и помощ по време на самото пътуване. Вие не се грижите за нищо, освен да пътувате! Подробна информация и често задавани въпроси за индивидуалните ни пътувания може да прочетете тук.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram

☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.

☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!