ВЕЛОТУР  В  КИРГИЗСТАН - ПРЕЗ ПЛАНИНИТЕ ТЯНШАН ДО ЕЕРАТА СОНГ  КУЛ И ИСЪК  КУЛ

ВЕЛОТУР В КИРГИЗСТАН - ПРЕЗ ПЛАНИНИТЕ ТЯНШАН ДО ЕЕРАТА СОНГ КУЛ И ИСЪК КУЛ

Бърз контакт: info@thousandvoyages.com; Тел: +359 888 420 160 (Viber/WhatsApp); Tel: +359 887 260 744

Кратко описание

Това е пътешествие за колоездачи-ентусиасти, търсещи нестандартно място за каране на колело. Маршрутът минава през някои от най-впечатляващите и красиви райони на планината Тяншан в Киргизстан. Ще караме покрай високи върхове, езера и алпийски пасища. Ще пресичаме планински проходи и реки. Степента на трудност е средна, без екстремни денивелации и дълги преходи. Маршрутът е съобразен с физическите възможности на здрав човек, без съпъстващи заболявания или други ограничения. Това не е професионално колоездачно мероприятие, изискващо специална тренировка или подготовка. Планински колелета ще получим на място.

Най-атрактивни са отсечките около най-голямото езеро в страната - Исик-Кул и най-красивото езеро - Сонг Кул. Една част от нощувките са в юрти, разположени на прекрасни места по маршрута, малки къщи за гости и една нощувка в 3 звезден хотел в Бишкек на връщане. Всички закуски, обяди и вечери (с изключение на последната вечеря) са включени в цената.

Освен каране на колело, ще имаме възможност да разгледаме градчето Карагол, Чолпон-Ата, столицата Бишкек и други. Ще си общуваме с местните и ще разберем повече за техния начин на живот и традиции, включително ще имаме и демонстрация на лов с орли. Вярвам ще ви харесат също мързелуването в басейн с гореща минерална вода, вкусните манджи и неограничените възможности за снимки. Пътуваме през Истанбул с Турските авиолинии или с ниско-тарифната Пегасус.

Всички снимки са от наше пътуване до Киргизстан, от местата където минава вело- маршрута.

image

Основна информация

Дати: 4-12 август 2022; Ако сте група от най-малко 6 човека, може да организираме това пътуване за дати удобни за вас или се запишете в списък за бъдещи пътувания.

Група: 6-12 човека;

Цена: 985 евро/човек (група от 11 човека); Ако групата е по-малка, ще има леко оскъпяване.

Продължителност: 7 нощувки/8 дни;

Цената включва: български водач; местен водач-колоездач; транспорт с климатизиран бус само за нашата група; 1 нощувка в хотел 3 звезди в Бишкек и 6 нощувки в лагери в юрти с по-базисни условия, малки хотелчета и къщи за гости; наем на планински колелета; всички такси за национални паркове; всички закуски, обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" Класик на Алианц, която включва и заболявания свързани с Ковид.

Цената не включва: самолетни билети София - Бишкек - София (1); допълнителни застраховки като “Отмяна на пътуването”; разходи от личен характер.

Екипировка: Лична колоездачна екипировка; списък с препоръчителни вещи, както и подробен инструктаж ще бъдат предоставени след сформиране на групата и потвърждаване на пътуването.

(1) Полети

А) Полети с Турските авиолинии София-Бишкек-София:

Отиване: 

София 21.15 - Истанбул 22.45; Истанбул 01.05 - Бишкек 09.00;

Връщане:

Бишкек 06.16 - Истанбул 09.05; Истанбул 13.20 - София 14.35;

Цена: 554 евро/човек. В момента на резервацията може да има лека промяна в цената и/или полетното разписание. Актуални такива ще бъдат предоставени след сформиране на групата и потвърждаване на пътуването.

Б) Полети от истанбулското летище Сабиха:

Отиване: Истанбул 20.10 - Бишкек 04.10 или Истанбул 23.00 - Бишкек 07.00 Цена 132 евро/човек. Връщане: Бишкек 05.30 - Истанбул 08.15 или Бишкек 08.20 - Истанбул 11.05; Цена 167 евро/човек.

Ако желаете тези полети, ние ще уредим самолетните билети, както и билети до Истанбул от мястото, където живеете.

Обща цена (програма в Киргизстан и самолетни билети с Турските авиолинии): 1,539 евро/човек. Ако настъпи промяна в цената на самолетните билети, ще се промени и общата цена.

Условия за влизане в Киргизстан по отношение на Ковид: Ще бъде предоставена актуална информация преди пътуването.

Виза: Виза за Киргизстан не е необходима.

Програма

Ден 1 Бишкек, столицата на Киргизстан - трансфер от летището до село Кочко (общо колоездене 10 км)

Днес сутринта пристигаме в Бишкек. Следва трансфер до селото Кочкор ( около 3 часа). Настаняваме се в къща за гости. Ще си починем и ще обядваме. Следобед ще подготвим велосипедите и ще имаме тестово колоездене в планината за около 2 часа. Вечеря и нощувка в къщата за гости.

Ден 2 Колоездене край езерото Сонг Кул (3016 м н.в); (общо колоездене - 27 км)

След закуска напускаме Кочкор и се отправяме към езерото Сонг Кул (около 2 часа). По пътя ще направим кафе пауза на прохода Калмакашу. След като пристигнем, ще започнем да караме по велосипедна пътека от прохода Калмакашу до юртовия лагер Джаман Ечки. Обяд, вечеря и нощувка в юрти.

image

Ден 3 Езерото Сонг Кул – Нарин (общо колоездене 36 км)

След като закусим в лагера започваме деня с трансфер по брега на езерото до прохода Тески Торпок. Колоезденето ще започне със спускане надолу от прохода по пътя на „33-те завоя”. По пътя ще спрем, за да видим скрития водопад. Някъде в планините ще направим пикник за обяд. След като минем днешния маршрут с колелетата, ще имаме трансфер до град Нарин. Вечеря и нощувка в хотела.

image

Ден 4 Нарин – Екинарин – Кочкор (общо колоездене 72 км)

След закуска ще имаме трансфер до Екинарин (приблизително 1 час). Днес ще караме през дефилето покрай река Кичи Нарин. Това е една от най-впечатляващите отсечки от маршрута. Следват пикник и трансфер до прохода Солтон Сари (около 2 часа). Ще продължим карането покрай река Кичи Каракойр до вливането и с река Чат. Следва трансфер до село Кочкор (около 1 час). Вечеря и нощувка в къща за гости.

image

Ден 5 Кочкор – Семизбел – Каракол (общо колоездене 36 км)

След закуска ще имаме кратък трансфер до Семизбел. От там ще покараме колелетата до езерото Исък Кул, по-точно до селото Кизил Ту. Езерото Исък Кул е второто по големина солено езеро в света, а името му означава „Горещо езеро“.

image

Следва фермата Джайчишепард, където ще се срещнем с потомствен ловец с орли, който ще ни разкаже за тази древна традиция, а също ще ни направи и демонстрация.

image

Следобед ще продължим пътуването си до Каракол (около 2,5 часа). Вечеря и нощувка в хотела.

image

Ден 6 Каракол - Алтин Арашан горещ извор – Каракол (общо колоездене 30 км)

След закуската ще имаме кратък трансфер до село Ак Су. От там ще караме колелетата до горещите извори Арашан по протежение на река Арашан. След пристигането в Арашан ще обядваме и ще помързелуваме в горещия басейн. Ще прекараме известно време в Арашан, след което ще се спуснем 16 км с велосипедите. Следва трансфер до Каракол. Вечеря и нощувка в Каракол.

image

Ден 7 Каракол – Бишкек

След ранна закуска отпътуваме за Бишкек. По пътя ще спрем в Чолпон-Ата, ретро соц курорт на брега на езерото. Следобед ще имаме разходка по основните забелжителности на киргизската столица. Последна вечеря в ресторант в Бишкек и нощувка.

image

Ден 8 Отлитане за Истанбул и София

Днес рано устринта са полетите обратно към Истанбул и София.

Карта на маршртута

image

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс към пътуването на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 4 или 5 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Поискайте повече информация за тази програма

☘︎ Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или зъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
☘︎ Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории.
☘︎ Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!