ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ ХОКАЙДО В ЯПОНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ТОКИО, ХАКОНЕ И НИКО

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ ХОКАЙДО В ЯПОНИЯ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ТОКИО, ХАКОНЕ И НИКО

Кратко описание

Това пътешествие включва посещение на остров Хокайдо и по-точно на един от най- дивите и отдалечени райони - полуостров и Националнен Парк Ширетоко (ЮНЕСКО) (виж повече в края на програмата). Това е едно от най-отдалечение места в Япония, привлекателно заради непокътната и уникална природа. Намира на ширината на Владивосток и Сибир на брега на Охотско Море. В района ще посетим градчето Шари и малкото рибарско село Уторо на брега на Охотско Море. Ще обиколим Петте езера, ще се качим на скалата Оронко, ще ходим до водопада Фурепе, чиито води се спускат от висока скала почти отвесно в морето и до водопада Ошинкошин. Ще имаме лек трекинг в сърцето на Националния Парк до езерото Раусу.

Продължаваме с някои от най-интересните забележителности на японската столица Токио, на която сме отделили три дни.

Ден ще отделим на Хаконе, един от най-красивите Национални паркове. Ще пресечем езерото Ашиноко с корабче. От тук при хубаво време се вижда вулкана Фуджи. Ще видим Хаконе Гео Парк, забележителен с лунния си пейзаж от жълтеникав камънак обвит със серни газове. Ще се возим на поне 5 различни превозни средства (високопланинска железница, въжена линия, корабче, автобус и нормална железница). Един ден ще посветим на малкото градче Нико и Нацоналния Парк - едно от най-красивите места в Япония. Летим обратно за София от Токио.

До остров Хокайдо и още няколко места в Япония (пътепис)

Всички наши пътешествия в далечния Изток и югоизточна Азия

Основна информация

Период на пътуване: есен;

Дати: 27.09-06.10.2024;

Продължителност: 9 нощувки/11 дни;

Група: 7 човека;

Цена за група с български водач на определените дати + самолетни билети (международни и вътрешни полети): 3,440 евро/човек (6,742 лева при курс 1,96 лева за евро) (група 7 човека); Ако цените на самолетните билети се променят, ще се промени и крайната цена.

Цена за група с български водач на определените дати без самолетните билети (но с включени вътрешни полети до/от Хокайдо): 2,390 евро/човек (група 7 човека); Ако групата е по-малка, цената съответно ще се увеличи леко.

Цената включва:

Самолетни билети: София - Токио -София (1) (виж цената с включени самолетни билети); вътрешни полети Токио - Меманбетсу (на остров Хокайдо) - Токио;

Водачи: български водач;

Трансфери/транспорт: трансфери от/до летищата с изключение на трансфера от летището на остров Хокайдо до Шари; карта за транспорт в Токио в дните, които обикаляме града; Транспорт до Нико и Хаконе;

Нощувки: 3 нощувки хотел 3 звезди на остров Хокайдо; 6 нощувки в хотел 3 звезди в Токио с включени закуски;

Цената не включва:  обяди и вечери; застраховка "Помощ при пътуване" (тази застраховка Е задължителна, изчислява се индивидуално, тъй като зависи от ЕГН); допълнителни застраховки като например “Отмяна на пътуването” (тази застраховка НЕ е задължителна, изчислява се индивидуално според ЕГН); трансфер от/до летището в Меманбетсу до Шари; билети за музеи и атракции; разходи от личен характер.

(1) Самолетни билети с Турски авиолнии

Отиване:

София 21.10 - Истанбул 22.40; Истанбул 02.00 - Токио Ханеда 19.20 (+1);

Връщане:

Токио Нарита 10.35 - Истанбул 17.45 Истанбул 19.00 - София 20.20

Цена: 1,050 евро/човек с включен чекиран багаж. В момента на резервацията цената може да бъде различна.

image

Програма

Ден 1 Пристигане в Япония

Пристигаме на летище Ханеда в Токио днес вечерта. Следва трансфер до хотела около 10 мин,  настаняване и почивка.

Дни 2-4 Остров Хокайдо и националния парк Ширетоко

Следващите 3 дни ще прекараме в района на националния парк Ширетоко в североизточната част на остров Хокайдо - едно от най-дивите и отдалечени места в Япония с непокътната, уникална природа. Районът се намира на ширината на Владивосток и Сибир на брега на Охотско Море, близо до остров Сахалин. Виж повече информация за района в края на програмата.

С полет от летище Ханеда в Токио ще стигнем до малкото летище Меманбетсу на остров Хокайдо. Ще отседнем в хотел (3 звезди) в град Шари, изходен пункт за посещение на Националния парк Ширетоко. През трите дни в района ще посетим най-интересните места в него.

До остров Хокайдо и още няколко места в Япония (пътепис)

image

В Парка и околността няма значителни населени места. Паркът се посещава най-често през краткото лято, макар да е отворен целогодишно. Биоразнообразието е забележително - мечки, лисици и други животни, както и напълно непокътнати девствени гори.

Град Шари е малко градче без особени забележителности, но приятно за разходка и релакс.

Селото Уторо е малко, рибарско село на ръба на света на брега на Охотско Море. В селото има много минерални извори, една огромна скала - Оронко, на около 60 метра над пристанището, прекрасно място за панорамни снимки към Националния Парк и Охотско Море. Ще се разхождаме по крайбрежието, ще хапваме суши и други морски манджи.

Всички наши пътешествия в далечния Изток и югоизточна Азия

Ще посетим известните пет езера в Националния Парк. Районът се обхожда пеш по специални дървени пътеки. Една специална такава пътека е издигната над повърхността на земята и дава достъп до първото езеро (около 800 метра). Ще посетим всичките 5 езера, които са разположени близо едно до друго.

Ще посетим и природозащитния център в Националния Парк и ще разгледаме експозицията посветена на биоразнообразието на защитената територия.

Ще стигнем до водопада Фурепе, чиито води се спускат от висока скала почти в морето. Няма видима река, водата извира под повърхността на земята направо надолу. От специална платформа ще видим самия водопад и цялата околност.

image

Ще направим лек преход в сърцето на Националния Парк до езерото Раусу. Ще ходим общо около 3 или 4 часа. От различни места по маршрута се разкриват панорами към целия район, Охотско Море и планината Раусу (1661 метра).

Ще отидем и до водопада Ошинкошин. По време на миналото ни пътуване в района именно тук видяхме кафява мечка, символа на Националния Парк. Снимката е от това пътуване.

image

Ден 5 Токио

Днес имаме трансфер до летището Меманбетсу и обратен полет до Токио. Следва трансфер и настаняване в хотела. Хотелът се намира в един от най-популярните райони на японската столица - Шинджуку. Гарата Шинджуку е най-голямата гара в света с пътникопоток от около 2 милиона души дневно. Западно от гарата се намира един от най-представителните райони на Токио - Шинджуку, с множество небостъргачи, хотели и правителствени сгради. Тук се намира и най-високото кметство в света, което дълги години е било и най-високата сграда в света. Един бърз асансьор ще ни отнесе на 45 етаж, където има кафене и посетителски център, от където ще се насладим на града от високо. Входът е безплатен, а панорамата великолепна.

Днес ще отидем и до Шибуя, място за купон, мода и всичко което се смята за модерно към момента. Казват за Шибуя, че каквото се появи по пазарите на тоя квартал, има голяма вероятност да стане хит не само в Япония, но и глобално. Тук са монтирани най-много светлинни и неонови реклами на квадартен метър в света. Ще минем и през най-голямото кръстовище в света, където на 5 пешеходни линии в час пик се струпват няколко хиляди човека, които го пресичат. Противно на широкото мнение Шибуя не е толкова скъпо място, така че тук може да направим пазар или просто да се потопим в неповторимата атмосфера на този най-купонджийски район в столицата.

До остров Хокайдо и още няколко места в Япония (пътепис)

Всички наши пътешествия в далечния Изток и югоизточна Азия

Ден 6 Токио

Продължаваме днес с разходките из Токио

Градините Хама Рикую са разположени на брега на залива Токио. Градините са образец на най-изящна японска ландшафтна архитектура и градинско майсторство.

Тук наблизо е известната Капсулната Кула Накагин, представителен пример на архитектурното течение "метаболизъм" и концепцията за "капсулна сграда" от средата на миналия век, чиито основен популяризатор е архитектът Кишо Курокава.

По-нататък продължаваме към пристаните Такешиба - нови кейове на брега на залива Токио. Мястото е прекрасно за разходка и почивка с красиви гледки към залива, небостъргачите и една от най-известните забележителности на града - Моста на Дъгата.

От кея има директен достъп до една от спирките на футуристичния влак Юрикамоне, който тръгва от гарата Шимбаши и отива до остров Одайба. Ние ще се качим на това влакче, за да минем през едни от най-впечатляващите урбанистични пейзажи не само в Токио, но и в света. Билетът е 350 йени и не се покрива от картата за транспорт, която ще имаме.

Ще слезем от влакчето на гарата Дайба на острова Одайба. Ще се разходим по алеята покрай канала; ще видим репликата на статуята на свободата. Има аква парк, плаж, но най-вече огромни футуристични сгради.

Ден 7 Токио

Друго интересно място е Акихабара, място за пазаруване на електроника, може би едно от най-големите в света. Тук има стотици малки магазинчета, сергийки с може би милиони различни артикули, свързани с всичко по което тече ток. Тук са и известните кафенета със сладки сервитьорки облечени като френски прислужници.

Асакуса е центърът на шитамачи (буквално „нисък град“) на Токио, един от районите, където все още може да се усети атмосферата на Токио от последните десетилетия.

Основната атракция е Сенсожи, важен будистки храм, построен през 7 век. До храма се стига през Накамисе, търговска улица, която от векове предоставя на посетителите разнообразие от традиционна храна и сувенири. Районът е голям и тук ще прекараме доста време.

Ще посетим и други места в Токио, в зависимост от времето, което ни остане.

image

Ден 8 Хаконе

Хаконе е част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, на по-малко от сто километра от Токио. Известен с горещи извори, природна красота и прекрасните гледки към езерото Ашиноко и близкия връх Фуджи.

Първо ще стигнем с влак до град Одауара, който ще тръгне от гарата Шинджуку. От там се качваме на местната железница с името Тозан, която ще ни отведе до курортното градче Хаконе - Юмото, известно с множеството си минерални извори и СПА хотели. Ще ползваме автобус до градчето Мото-Хаконе, разположено на южния бряг на езерото Ашиноко), една от топ атракциите в Хаконе. От градчето ще се качим на пиратски кораб, който ще ни отведе през езерото до северните му брегове - станцията Тогендай. В ясно време от тук се вижда вулкана Фуджи. От станцията Тогендай се качваме на въжената кабинкова линия до станцията Оакудани, където е разположен голям Гео Парк. Бивш вулкан замлъкнал отдавна продължава да изпуска и днес серни газове, като цялата околност прилича на лунен пейзаж. Тук има геоложки музей, сувенирни магазини и много вятър. От тази станция кабинката се спуска надолу до станцията Соунзан, крайната спирка на кабинката, която е и начална станция на стръмна зъбчатата железница, с която ще стигнем до градчето Гора. От тук се качваме на единствената високопланинска железница в Япония - Тозан (втората по-висока част). Спускането надолу е особено впечатляващо, тъй като влакчето прави някои странни маневри. Изключително красива запазена природа, малки гарички, много много японско е тук. От градчето Гора се качваме отново на влака Тозан (първата по-ниска част) до Хаконе - Юмото, а от там до Одауара и Токио.

До остров Хокайдо и още няколко места в Япония (пътепис)

image

Ден 9 Нико

Нико е град на север от Токио в планините, разположен на входа на Национален парк Нико. Мястото е известно с храма Тошогу, един от най-богато украсените японски религиозни центрове.

Нико е много стар будистки религиозен център, а днес е и планински курорт. Националният парк Никко предлага живописни, планински пейзажи, езера, водопади, горещи извори и туристически пътеки. Ще останем целия ден в града и околностите. Вечерта се прибираме в Токио и хотела.

Всички наши пътешествия в далечния Изток и югоизточна Азия

Ден 10 Токио

Днес сутринта е обратните полети към Истанбул и София.

image

Повече за Ширетоко

Дългият 70 километра полуостров Ширетоко e планински район със средна надморска височина от около 1500 метра, привлекателен заради прекрасната и запазена природа, Охотско море и планините.

Северната половина на полуострова е национален парк, който хората посещават заради възможностите за разходки в гората, планинско катерене, колоездене, разглеждане на забележителности с лодка и среща с дивата природа. През 2005 г. Ширетоко е регистриран като обект на световното природно наследство (ЮНЕСКО) с цел по-добрата защита на уникалната екосистемата.

Записване

Записване за група с определени дати

Ако желаете да получавате информация за това пътуване, моля изпратете Вашите имена и заявка за интерeс на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали

Ако сте решили твърдо да се присъедините към групата, пак ни пишете, за да се информирате за свободни места и други детайли за пътуването. Пълна информация и често задавани въпроси.

Записване за група с български водач, без определени дати

Ако желаете да пътувате с малка група с български водач, моля изпратете запитване на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. Провеждаме това пътуване, когато се съберат най-малко 4 или 5 човека. Първо определяме дати удобни за всички. Следва организация на самото пътуване. Ако сте готова група от най-малко 6 човека, датите определяте вие. Може да се запишете в списъка за бъдещи пътувания по тази програма. Необходими са само имената и ел поща, които може да ни пратите на електронна ни поща или по други наши комуникационни канали. 

Пълна информация и често задавани въпроси за нашите пътувания без предварително определени дати.

Поискайте повече информация за тази програма

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!

Hide in super