Пазарът за камили в Нуакшот, Мавритания

Пазарът за камили в Нуакшот, Мавритания

Две интересни места има в Нуакшот, столицата на Мавритания - едното е огромното рибарско пристанище, а другото е също така огромния пазар за камили, вторият по големина след този в Судан. За големината може да се спори, тъй като подобни пазари има на доста места по света. Аз бих твърдял например, че този в Пушкар, Индия е най-големият в света. Бил съм два пъти там и двата пъти не успях да го обиколя целия.

Нашата програма в Мавритания
image

Мястото е екзотично - прашно, мръсно, пълно с камили и хора в сини дрехи, които се пазарят, рай за фотографи и любители на интересни места. Други биха го определили като мръсно, горещо и миризливо, като цяло неприятно. За местните е работно място, където прекарват по-голямата част от смисления си живот.

image
Нашата програма в Мавритания

Вървяхме по черен път между малки стада камили и групи от хора облечени в сини одежди. На едно място имаше лек екшън с няколко камили, които се бяха възбудили малко повече от обичайното.

image

Хората бяха любезни. Нямаха нищо против да ги снимаме.

image

Самият град Нуакшот с право е известен като най-неугледната и грозна столица на света. Аз по-скоро бих го нарекъл екзотичен.

Нашата програма в Мавритания
image

Към момента в Африка организираме пътувания до Мароко, Алжир, Западна Африка (Гана, Того и Бенин), Уганда, Руанда и Египет. Всички наши пътешествия в Африка може да разгледате тук.

Пазара за камили в Нуакшот

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!