Галерия Оман

Галерия Оман

Фотосите от галерията на Хиляда Пътешествия са авторски, на Павел Господинов и Емил Дойчинов. Отпечатват се в собствено принт студио на висок клас принтер Epson. Използваме висококачествена архивна хартия Hahnemühle с изложбени качества и с голяма дълготрайност на отпечатъка (десетки години).

Оман е разположен на югоизточния край на Арабския полуостров, граничещ с Арабско море и Оманския залив; полуостров Мусандам в северната част на страната, граничи с Ормузкия проток и Персийския залив. Оман споделя сухопътни граници със Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Йемен и споделя морски граници с Иран и Пакистан.

Най-старата независима държава в арабския свят е султанат, известен като Маскат и Оман до 1970 г. Страната е най-влиятелната сила в региона през 19 век; той контролира Занзибар и други територии. От края на 19 век Оман има силни връзки с Великобритания.

Нашата програма в Оман

Галерия Оман

Оман обхваща площ от 309 500 km², което го прави малко по-малък от Полша.

Страната предлага разнообразие от красиви райони, част от които ние сме включили в нашата програма. Има долини между скалисти планински вериги с терасирани овощни градини, където растат нарове, кайсии и рози, и обширни участъци от обширна равнина с чакълеста пустиня, осеяна с вади и големи водни басейни в средата. Основните градове на Оман са подредени спретнато по крайбрежието.

Днес страната има население от 4,45 милиона души (през 2020 г.), от които 61% (2,7 милиона) са оманци. Столица и най-голям град е Маскат (300 000 жители). Говоримият език е арабски (официален). По-голямата част от населението на Оман са (ибади) мюсюлмани.

Галерия Джамията Султан Кабус в Мускат, Оман

През 1992 г. тогавашният султан на Оман, Кабус бин Саид Ал Саид, наредил страната му да има Голяма джамия. През 1993 г. се провежда конкурс за проект на предложената джамия. Договорът за строителство е възложен на Carillion Alawi LLC. Построяването на джамията отнело шест години и седем месеца. Джамията е изградена от различни видове камъни, с врати, прозорци и декорации от дърво и стъкло. За сградата са внесени около 300 000 тона индийски пясъчник. Пет минарета са построени около помещенията на джамията: главното минаре (високо 90 метра) и четирите странични минарета (45,5 метра) са основните визуални характеристики на джамията отвън.

Галерия Джамията Султан Кабус в Мускат, Оман / Павел Господинов

Размери на принта/хартия/цени:

Размер - A3 (297 × 420 мм); Хартия - Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth 305 g/m²;

Цена за участници в пътуване до дестинацията: 40 лв/принт; Регулярна цена: 60 лв/принт;

Размер - А4 (210 х 297 мм); Хартия - Hahnemühle Agave 290 g/m²;

Цена за участници в пътуване до дестинацията: 30 лв/принт; Регулярна цена: 50 лв/принт;

Доставка

Използваме Еконт. Изпращането по куриер е за сметка на клиента. Всички разпечатки се доставят в туба със защитна опаковка (при размер А3) или в картонена папка (размер А4).

Поръчка

Моля изпратете на електронната ни поща линк със снимката, която желаете да закупите като принт, брой копия, желания размер и адрес за доставка (може и до офис на Еконт).

icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!