Фото-пътешествие през селската част на провинция Синдх в южен Пакистан

Фото-пътешествие през селската част на провинция Синдх в южен Пакистан

Историята

Това фото пътешествие през провинция Синд в Южен Пакистан разказва за суровата реалност на селския живот в тази част на страната.

Синд, разположен в югоизточния регион на Пакистан, е провинция със значителни земеделски ресурси. Тук се отглеждат памук, пшеница, ориз, захарна тръстика и добитък. Тук са съсредоточени и голяма част от производството на природен газ и петрол в страната. Въпреки богатите си ресурси обаче, селското население в Синд е отчайващо бедно.

ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ЛАХОР, ПРЕЗ МОХЕНДЖО ДАРО ДО КАРАЧИ В ЮЖЕН ПАКИСТАН

Селската част на провинция Синдх в южен Пакистан 1 част

Пейзажът на Синд е разнообразен, вариращ от равнини по поречието на река Инд до пустинята Тар и планината Киртар. Но въпреки естествената красота на региона, провинцията е уязвима на природни бедствия поради географското си положение и климатичните условия.

ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ЛАХОР, ПРЕЗ МОХЕНДЖО ДАРО ДО КАРАЧИ В ЮЖЕН ПАКИСТАН

Опустошителните наводнения от 2022 г. причиниха значителни щети по къщите и селата, инфраструктурата и селско стопанство, принуждавайки милиони хора да търсят помощ. Наводненията не само унищожиха големи площи земеделски земи, но и разрушиха системите за напояване и защита от наводнения, които осигуряват прехраната на половин милион фермери. Животновъдният сектор също е бил силно засегнат със загубата на хиляди животни. Произтичащият от това недостиг на храна, повишаването на цените и липсата на работните места, допълнително изострили предизвикателствата пред местните.

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ДОЛИНИТЕ ХУНЗА , ЧИТРАЛ И КАЛАШ В СЕВЕРЕН ПАКИСТАН

Селската част на провинция Синдх в южен Пакистан 2 част

Всички наши пътешествия на индийския субконтинент

Районът си беше и преди наводненията беден, както го видяхме с първата група през 2019 година. Статистиката казва, че приблизително 37 процента от населението живее под прага на бедността. Аз мисля, че много повече хора са под този праг. Засегнатите от наводненията райони след 2022 очевидно бяха обеднели още повече.

ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ЛАХОР, ПРЕЗ МОХЕНДЖО ДАРО ДО КАРАЧИ В ЮЖЕН ПАКИСТАН

Синд, известен като "Вратата на исляма", е дом на народа синдхи и значително население от мухаджири, мигрирали в региона след разделянето на Британска Индия през 1947 г. Въпреки културното си многообразие, както индусите, така и мюсюлманите в Синд споделят силна връзка със суфизма, който играе важна роля жизненоважна роля при формирането на тяхната идентичност.

ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ДОЛИНИТЕ ХУНЗА , ЧИТРАЛ И КАЛАШ В СЕВЕРЕН ПАКИСТАН

Селската част на провинция Синдх в южен Пакистан 3 част

Всички наши пътешествия на индийския субконтинент

Синд е интересно място, но не е за хора със слаби сърца. Аз бих описал района като пасторален, но няма да съм съвсем коректен. Тук има бедност и то истинска, дълбока и сякаш всеобхващаща. Синдх е място, което няма да ви остави безразлични. Ще гледате през прозореца и ще мислите, ще сравнявате вашия живот с този на хората на улицата. Може би дори ще изпитате благодарност, че сте се родили в България.

ПЪТЕШЕСТВИЕ ОТ ЛАХОР, ПРЕЗ МОХЕНДЖО ДАРО ДО КАРАЧИ В ЮЖЕН ПАКИСТАН

Селската част на провинция Синдх в южен Пакистан 4 част

Една от целите на нашите пътувания е да ви склони към размисъл, да отключи мисли, които преди това не биха били възможни, да ви накара да оцените мястото, където живеете и хората, които ви заобикалят. По време на нашите пътешествия ние разглеждаме забележителности, но не само. Сигурен съм, че хората се променят и дори съм сигурен че настъпва някаква трансформация, значителна за някои или по-незначителна за други, но все пак трансформация. Сигурен съм, че това се случи с всички, които участваха в тези две първи групи в южен Пакистан.

Селската част на провинция Синдх в южен Пакистан 5 част

Всички наши пътешествия на индийския субконтинент
icon
Ако имате въпроси, просто ни драснете един мейл или звъннете по телефона за още по-лесно +359 888 420 160. Viber и WhatsApp става също. FacebookInstagram
icon
Абонирайте се и за нашия бюлетин, за да получавате известия за пътешествия, планове, програми и интересни истории. След като се абонирате, ще получите линк, от където може да си свалите безплатно сборника с резюмета на програми на Хиляда Пътешествия (105 на брой / 188 страници). Всички минали бюлетини.
icon
Ако се чудите дали да ни се доверите, погледнете отзивите за нашите пътувания!

Моля, не копирайте текст или снимки без разрешение! Благодарим!